Ο τυφώνας Σπύρος Γιαννιώτης στο 3ο και 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο τυφώνας Σπύρος Γιαννιώτης στο 3ο και 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η χθεσινή με την κακοκαιρία «Ξενοφών» να πλήττει την Ελλάδα και το Μεσογειακό Κυκλώνα «Ζορμπάς» να έχει θέσει σε ετοιμότητα όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Στα Τρίκαλα όμως ένας διαφορετικός τυφώνας  χτύπησε  2 σχολεία της πόλης μας ,το 3ο και 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων .          

Ο Τυφώνας  Σπύρος Γιαννιώτης. Ο συγκλονιστικότερος αθλητής όλων ,ο αθλητής που αγαπήθηκε όσο κανένας ,ο γίγαντας που έκανε όλη την Ελλάδα  να κλαίει σε μια στιγμή οδύνης  του  για τον σκληρό  αθλητισμό με τις χαρές και τις λύπες του μετά την 4η θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ο πρωταγωνιστής μιας ιστορίας που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς  στους Ολυμπιακούς του Ρίο  με το ασημένιο μετάλλιο , αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων  βρέθηκε σήμερα στον αύλειο χώρο των 2 σχολείων.

Μίλησε μέσα από την καρδιά του για την πορεία του την επαφή  με τον αθλητισμό  τα δύσκολα σχολικά του χρόνια και τις προσπάθειες προς την επιτυχία.

Έπεσε  αλλά βρήκε την δύναμη να σηκωθεί και να φτάσει  στην κορυφή. Την αλαζονεία όπως ανέφερε του Λονδίνου την  πλήρωσε με το χειρότερο νόμισμα .

 Με τραυματισμένη καρδιά από την απώλεια του μεταλλίου  αλλά με ζωντανό το όνειρο για την κορυφή ,στους Ολυμπιακούς του Ρίο κάνει την Ελλάδα να δακρύζει για μια ακόμα φορά, να πανηγυρίζει, να ουρλιάζει,  να καμαρώνει .

Να ζει ένα αθλητικό δράμα καθώς έχανε το χρυσό από τον Ολλανδό αθλητή Τα παιδιά ακούνε τον  θρύλο Σπύρο Γιαννιώτη να αφηγείται στιγμές της καριέρας του, καταχειροκροτείται  όταν αναφέρει την τελευταία κούρσα της ζωής του όπου είδαμε για μια ακόμα φορά  το μεγαλείο της ψυχής του, υποκλίνονται στον αδαμάντινο χαρακτήρα  του κάτι που και ο ίδιος προασπίζεται καθώς πιστεύει πως ο χαρακτήρας είναι  πάνω από μετάλλια και διακρίσεις και πως το ακόμα πιο σημαντικό  είναι να ξέρεις να αναγνωρίζεις την προσπάθεια όλων.

Η  αγάπη του για το κολύμπι και την θάλασσα, οι δυσκολίες για να φτάσει στην κορυφή,  τα κατορθώματά του ,η πίκρα , το δάκρυ ,η  ευτυχία, η νίκη του αργυρού Ολυμπιονίκη έκαναν  τους μαθητές  και των 2 σχολείων να ονειρεύονται μια δική τους επιτυχία .Όπλο τους όπως και εκείνου το πάθος, η δύναμη, το πείσμα καθώς και ένας μέτριος μαθητής μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο .Καθώς και ένα παιδί με δυσλεξία μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο .

Και το κράτησαν αυτό τα παιδιά  που καθημερινά  ακούνε  “ Είναι τόσο έξυπνο παιδί λίγη προσπάθεια παραπάνω , δεν κάνει για γράμματα όμως μην στεναχωριέσαι αύριο μεθαύριο θα γίνει ένας ωραιότατος κομμωτής",η ειρωνεία όμως είναι ότι κανείς δεν ξέρει πόσο σκληρά προσπαθούν αυτά τα παιδιά και πως οι στόχοι και τα όνειρα τους είναι τόσο υψηλά όπως του Σπύρου, Δεν ξέρουν αν θα τα καταφέρουν, τουλάχιστον θα έχουν προσπαθήσει γιατί θα έχουν πρότυπα ανθρώπους, αθλητές ,καθημερινούς ήρωες, θρύλους  σαν τον Σπύρο Γιαννιώτη  που δίνει κίνητρα σε πολλά παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να έχουν δικαίωμα στο όνειρο, Και αυτό είναι που χρειάζονται τα παιδιά μας.

Επιβράβευση των προσπαθειών  με έμφαση στην πρόοδο και όχι στους βαθμούς,  Αυτοαντίληψη και αυτοεκτίμηση για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές τους μάχες  για την επίτευξη της μαθησιακής επιτυχίας!Σπύρο σ’ευχαριστούμε
Εκ μέρους του Δ.Σ. του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                  
ΚΟΥΖΑ ΧΡΥΣΑ

“ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ”

 
Δείτε video:

 

 

Επιστροφή