Θεσσαλικό ταξίδι μέσω βιβλίου Θεσσαλού

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Θεσσαλικό ταξίδι μέσω βιβλίου Θεσσαλού

 «Θεσσαλία, Ελλάδα και Ευρώπη», από τον ομότιμο καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αλ. Κ. Κόφφα
Με τον σαφή τίτλο «Θεσσαλία, Ελλάδα και Ευρώπη», ο ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αλ. Κ. Κόφφας, παρουσιάζει τις σκέψεις του για την περιφέρεια του κέντρου της Ελλάδας.

Ο κ. Κόφφας εξέδωσε το ομώνυμο βιβλίο με στόχο να συνολικοποιήσει στοιχεία των επί μέρους ερευνών για τη Θεσσαλία, σταχυολογώντας εκείνα που, κατά τη γνώμη μου, ενδιαφέρουν τον αναγνώστη σε δύο επίπεδα. Το ένα, η γενική αναφορά σε θέματα ουσίας και αξιών (όπως, για παράδειγμα, Παιδεία, Πολιτισμός, Διοίκηση, ιστορία) και η εξειδίκευσή τους στα θεσσαλικά τεκταινόμενα.

Το δεύτερο, η αναφορά σε ειδικότερες δράσεις της περιφερειακής αρχής της Θεσσαλίας τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με έναν ταξιδιωτικό «οδηγό» για την περιοχή.

Το βιβλίο των 376 σελίδων, με πλούσια βιβλιογραφία, παραπομπές και σημειώσει επεξηγηματικού χαρακτήρα, διαβάζεται από τον μη Θεσσαλό και από τον Θεσσαλό. Ο πρώτος, αποκτά μια γενική εικόνα στοιχείων που καθόρισαν, για παράδειγμα, την επαναστατική δράση στην περιοχή, τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Ο δεύτερος, γνωρίζει νέα στοιχεία και θυμάται όσα ήδη έχει ως δεδομένα για την ιστορία του τόπου του.

Ο κ. Κόφφας, με πλούσια συγγραφική επιστημονική δράση, κατάγεται από τα Ελληνικά Καρδίτσας και η σύζυγός του από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων. Νιώθει Θεσσαλός και επιδιώκει την υπερηφάνεια για αυτήν την καταγωγή, να τη μεταλαμπαδεύσει και μέσω του συγκεκριμένου βιβλίου.

Το πόνημα πωλείται και στους 4 θεσσαλικούς νομούς:
Τρίκαλα
α) Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος (Ασκληπιού 15, 2431026967)
β) Βιβλιοπωλείο Πανουργιάς (Γαριβάλδη 11, 2431027578
Καρδίτσα
Βιβλιοπωλείο Θεοφάνης στάθης (Ταλιαδούρου 2, 2441022311)
Λάρισα
Βιβλιοπωλείο Πάπουτσα - Φακίρη Δήμητρα (Παπαναστασίου 68, 2410254040)
Βόλος
Βιβλιοπωλείο ΤΟ ΘΕΜΑ (Ιωλκού 5Γ, 24210404145)


 

 

Επιστροφή