Χωρίς σιδηρόδρομο η Δυτική Θεσσαλία - Φόβος πως η γραμμή οδεύει σε οριστική εγκατάλειψη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Χωρίς σιδηρόδρομο η Δυτική Θεσσαλία - Φόβος πως η γραμμή οδεύει σε οριστική εγκατάλειψη

Μία από τις επιπτώσεις της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε την Θεσσαλία ήταν και η καταστροφή σε ορισμένα τμήματά της, της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου- Καλαμπάκας και η πλήρης διακοπή των έτσι κι αλλιώς ελάχιστων δρομολογίων τα οποία εξυπηρετούσαν την περιοχή.Ζημιές υπήρξαν και στον κεντρικό άξονα Αθηνών Θεσσαλονίκης για τις οποίες όμως έγιναν και σωστά άμεσες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία. Αντίθετα για την τοπική μας γραμμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον διάχυτος ο φόβος πως η γραμμή οδεύει σε οριστική εγκατάλειψη και ότι η δυτική Θεσσαλία θα μείνει τελικά χωρίς τρένο.


Οι ενδείξεις άλλωστε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν δείχνει ενδιαφέρον για την περιοχή μας, τα τελευταία χρόνια ήταν πολλές και επίσης η πολιτεία απ' το δικό της μέρος δεν έδειξε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον, αν όχι για τη βελτίωση, τουλάχιστον για την εκτέλεση των υποχρεώσεων που προκύπτουν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη σύμβαση για την επιδότηση των τοπικών δρομολογίων (Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος ΥΓΟΣ).


Ζητούμε άμεσα


1). Να ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών στη σιδηροδρομική γραμμή.

2.) Μέχρι να γίνει δυνατή η επανάληψη των σιδηροδρομικών δρομολογίων να δρομολογηθούν λεωφορεία έως τον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

3). Να υπάρξει επιτέλους ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το αγνοούμενο από διετίας έργο της ηλεκτροκίνησης-σηματοδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τέλος καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους βουλευτές καθώς και όλους τους φορείς της περιοχής να αναλάβουν άμεσα και συντονισμένα δράση, ώστε μην επαληθευτούν τα χειρότερα των σεναρίων.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΙΟΤΙΝΟΥ   
                                                                   
 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΝΕΓΡΗΝ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
                            ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
                            ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
                            ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
                            ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
                            ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
                            ΟΣΕ
                            ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

 

Επιστροφή