Ένα όνομα με βαριά ιστορία !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ένα όνομα με βαριά ιστορία

Η ταινία του Κώστα Γκουσκούνη που έσπασε ρεκόρ

Πίσω στο 1970 και στις αρχές του 1980, ήταν ο απόλυτος σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Το όνομά του στην αφίσα ήταν συνώνυμο της επιτυχίας, με τα εισιτήρια να φέρνουν εκατομμύρια δραχμές στους παραγωγούς των ταινιών του. Σχεδόν 50 χρόνια μετά το όνομα του είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό όλων όταν μιλάς για ερωτικές ταινίες για ενηλίκους.

Κώστας Γκουσκούνης, ή αλλιώς ο "μάστορας", ο "δάσκαλος", ο "μεγάλος". Όπως και να τον ξέρεις η φιγούρα του είναι πιο αναγνωρίσιμη και από ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου στα χρυσά χρόνια. Κατάφερε να γίνει μύθος, χωρίς να προκαλέσει με σκάνδαλα στη προσωπική του ζωή.




Ξεκίνησε από τη Λάρισα σαν φωτογράφος, αλλά πολύ γρήγορα έγινε ο απόλυτος σταρ του ελληνικού αισθησιακού κινηματογράφου, που εκείνη τη περίοδο, ήταν κάτι σαν μύθος, αφού οι ταινίες παίζονταν σε κινηματογράφους και από έξω διαδήλωναν πιστοί και υπέρμαχοι των οικογενειακών αξιών. Βέβαια όσοι έζησαν αυτές τις εποχές δηλώνουν ότι οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν για τις ταινίες, μετά ήταν οι ίδιοι που πλήρωναν εισιτήριο και έβλεπαν την τελευταία βραδινή προβολή.

Ενώ οι ταινίες που είναι γνωστές στο ευρύτερο κοινό είναι πολλές, όπως το "Ο Ηδονοβλεψίας" και το "Ο Ανώμαλος", αυτή που έσπασε τα ρεκόρ και έκοψε ρεκόρ εισιτηρίων με 85.000 καταγεγραμμένα ήταν το «Sex 13 Μποφόρ» . Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόσο μεγάλη που πρόσθεταν προβολές για να χωρέσει ο κόσμος στις αίθουσες.

Η ταινία λατρεύτηκε, χαρακτηριστικά μας αναφέρουν πως η φήμη της ανάγκασε επιχειρηματίες στην επαρχία να την προβάλλουν ακόμα και σε αυτοσχέδιους κινηματογράφους.

Η επιτυχία του Κώστα Γκουσκούνη είναι τόσο χαρακτηριστική, που ενώ ουσιαστικά έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητος, οι νέες γενιές τον ξέρουν, τον σέβονται και κυρίως τον αποθεώνουν.

Καλό σου ταξίδι Κώστα Γκουσκούνη!

 

 

Επιστροφή