Πέρδονται, γαρ, οι αγελάδες και αυξάνεται η θερμοκρασία...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Πέρδονται, γαρ, οι αγελάδες και αυξάνεται η θερμοκρασία...!
- Η κτηνοτροφία ευθύνεται -πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς- για το μεγαλύτερο μέρος των εκπομπών… μεθανίου στην ατμόσφαιρα.!
- Στο περιβαλλοντικό γκαλά του ΟΗΕ στη Γλασκόβη της Σκοτίας, θα... διαφημίσουν την αποχή από το "τσιτσί" και... λύθηκε το πρόβλημα. !





Ήταν στραβό το κλίμα…
(Από τον Παναγιώτη Λιάκο)

Προστατεύστε το περιβάλλον: φάτε ακρίδες, γευτείτε ζουζουνολιχουδιές, ξεχάστε τις μοσχαρίσιες μπριζολάρες. Αφήστε τις αυτές για την ελίτ


Οι άρχοντες του κόσμου τούτου πήραν τα ιδιωτικά τζετ τους (καμιά τετρακοσαριά, περίπου) και πήγαν έως τη Γλασκόβη της Σκοτίας για να ανησυχήσουν όλοι μαζί για το κλίμα, στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή – COP26.

Μια αρχική παρατήρηση:
Θα υπήρχαν λιγότεροι λόγοι να ανησυχούν οι έχοντες και κατέχοντες, αν προτιμούσαν να επιβιβαστούν σε κανονικά αεροπλάνα μαζί με τους πολλούς.

Έτσι θα δημιουργούσαν λιγότερα καυσαέρια, αλλά μάλλον βιάζονταν να πάνε γρήγορα στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή και απεχθάνονται να συνωστίζονται με τους παρακατιανούς μπιθουλαρέους.

Στο περιβαλλοντικό γκαλά του ΟΗΕ, που θα διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου, βασικός στόχος είναι να μιλήσουν οι λίγοι για να πειστούν οι πολλοί να γυρίσουν το ρολόι του τρόπου της ζωής τους μερικές δεκαετίες -αν όχι αιώνες- πίσω.

Αυτό θα συμβεί επειδή, σύμφωνα με τις επίσημες διακηρύξεις, «θα πρέπει να μειωθούν δραστικά οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 και να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δράσης για το κλίμα».

Κοντολογίς: α) Θα μας κόψουν το κρέας.
Η κτηνοτροφία ευθύνεται -πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς- για το μεγαλύτερο μέρος των εκπομπών… μεθανίου στην ατμόσφαιρα.

Πέρδονται, γαρ, οι αγελάδες και αυξάνεται η θερμοκρασία.

Οπότε θα διαφημίσουν την αποχή από το τσιτσί μέχρι να την επιβάλουν διά νόμου και να υποχρεώσουν την πλεμπάγια να τρώει τεχνητό κρεατοπολτό, που θα παράγεται στα εργαστήρια και διάφορα… ζουζούνια, τα οποία θα ισχυρίζονται ότι είναι υγιεινά και τίγκα στις πρωτεΐνες.

β) Θα μας φορολογήσουν αγρίως, έχοντας ως πρόφαση «την αύξηση της χρηματοδότησης της δράσης για το κλίμα». Θα επιβάλουν τέλη στα αυτοκίνητα, στις βάρκες, στις μηχανότρατες, στα πορτοπαράθυρα, στα μοτοσακό και στις γκαζιέρες στα σπίτια.

Αυτό έχει εν ολίγοις το «μενού» που ετοιμάζουν οι άνθρωποι και οι μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες δηλώνουν ότι «κόβουν φλέβες» για το περιβάλλον, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βομβαρδίζουν χώρες όπως η Σερβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και να γεμίζουν τους αιθέρες, τα εδάφη και τα ύδατα με το απεμπλουτισμένο ουράνιο των βομβών τους.


Παναγιώτης Λιάκος

 

 

Επιστροφή