Αρχαία... Τρίκαλα.! Τα "θάβουμε", η... την "ψάχνουμε" δήμαρχε ! (?)

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αρχαία... Τρίκαλα.! Τα

Με αφορμή το δελτίο τύπου του δημάρχου Δημ. Παπαστεργίου για τα Αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στη διάρκεια εργασιών της ΔΕΥΑΤ δίπλα από τα Ρωμαικά Λουτρά, κοντά στο Ασκληπιείο Τρίκκης  στην οδό 25ης Μαρτίου



(Δεν αμφιβάλουμε για τις προθέσεις του δημάρχου μας Δ. Παπαστέργιου, το ενδιαφέρον του πάντως για την... σπουδαιότητα των ευρημάτων δεν πρέπει να αρκεστεί σε πρόχειρα "δελτία τύπου" με τίτλο "Τρίκαλα, κάθε γωνιά και ιστορία").



-Και τώρα, τι... κάνουμε τώρα?
-Τα "θάβουμε", η... την "ψάχνουμε" ! (?)


Ευρήματα πιθανώς... αρχαίας περιόδου (!) λέει το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων στη διάρκεια εργασιών της ΔΕΥΑΤ σε ελάχιστα μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τρίκκης !



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τρίκαλα, κάθε γωνιά και ιστορία


Αρχαιολογικά ευρήματα εντοπίστηκαν στη διάρκεια εργασιών της ΔΕΥΑΤ

Ευρήματα πιθανώς αρχαίας περιόδου ανακάλυψαν στη διάρκεια εργασιών, συνεργεία του εργολάβου που υλοποιεί έργο της ΔΕΥΑΤ. Στα Τρίκαλα, την Τρίτη και την Τετάρτη 24 και 25 Μαΐου 2022,  στη διάρκεια εργασιών ΔΕΥΑΤ για αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης, συνεργεία εργολάβου εντόπισαν αρχαία ευρήματα σε μορφή τακτοποιημένων ανά σειρά λίθων.

Στη γωνία των οδών 25ης Μαρτίου και Νικοτσάρα, λίγο πριν το Βαρούσι και σε ελάχιστα μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τρίκκης, η εργατική σκαπάνη βρήκε υπολείμματα πιθανώς τείχους, περιόδου που πρέπει να διερευνηθεί.

Οι πρώτες πιθανολογήσεις κάνουν λόγο για περίοδο κοντά στα ελληνιστικά χρόνια, αλλά οι μετρήσεις, οι σημειώσεις, οι αντιπαραβολές στοιχείων και η βιβλιογραφία, θα οδηγήσουν τους επιστήμονες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων σε εξαγωγή ακριβέστερων αποτελεσμάτων, τόσο για τα χρονολογικά στοιχεία, όσο και για τη σπουδαιότητα των ευρημάτων.

Τα Τρίκαλα και η αρχαία Τρίκκη είναι μια περιοχή με ιστορία τουλάχιστον 5.300 ετών (με βεβαιωμένη κατοίκηση από την πρώιμη εποχή του Χαλκού κοντά στο 3.300 π.Χ.) και με μακρά διαδρομή στον ελληνικό χώρο: από την περίοδο της συμμετοχής της στον Τρωικό Πόλεμο (πρώτη γραπτή αναφορά στον περίφημο «Κατάλογο των Νεών»), του Ασκληπιού και των Ασκληπιείων, της θεσσαλικής τετραρχίας της Εστιαιώτιδας, της αναφοράς στην «Αλεξιάδα» της Αννης Κομνηνής, της οθωμανικής περιόδου με τη σημασία της ως πρωτεύουσας του τοπικού σαντζακίου, καθώς και πολλών άλλων ιδιαίτερων στοιχείων και χαρακτηριστικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων, σε πλήρη συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εθνικής Άμυνας, υλοποιεί το μεγάλο έργο της δημιουργίας και ίδρυσης Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων, στις ανατολικές υπώρειες του λόφου Προφήτη Ηλία.



Σ.Σ.

Ο Κώστας Παπαστέργιος, ο πρώην δήμαρχος, η μόνη μας ελπίδα...
Ευτυχώς, ζει ακόμα ο "παλιός" δήμαρχος μας Παπαστέργιος. Η τελευταία μας ελπίδα.!



Τελευταία μας ελπίδα, "ΑΥΤΟΣ"...! (Αν ενημερώθηκε), αλλιώς, θα τα φάει "το μαύρο το σκοτάδι" τα... "ευρήματα" !
(Και όποιος κατάλαβε, "κατάλαβε")...!



 

 

Επιστροφή