Έριξαν... "πρόστιμο" στην πολιτική της διοίκησης Παπαστεργίου!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Έριξαν...

Πρώτη μέρα εφαρμογής του απαράδεκτου μέτρου της «ελεγχόμενης στάθμευσης» στα Τρίκαλα και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ,με επικεφαλής τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της,  περιόδευσε στο κέντρο της πόλης , καλώντας τους Τρικαλινούς «να ρίξουν πρόστιμο» στη δημοτική αρχή που τους φορτώνει με ακόμη ένα χαράτσι.

Μοιράζοντας το σχόλιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το νέο μέτρο …σε χαρτάκια ροζ απόχρωσης …που τοποθετούσαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων αλλά και χέρι χέρι , κάλεσαν τους Τρικαλινούς «να ορθώσουν τείχος  σε κάθε τι που μας φορτώνει κυβέρνηση και τοπική διοίκηση και μας δυσχεραίνει τη ζωή»








Όσο για την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε σχέση με τη «ελεγχόμενη στάθμευση»…στο ροζ χαρτάκι τονίζονταν πως:
«…η δημοτική αρχή Παπαστεργίου  φορτώνει  και νέα χαράτσια ,μέσω  μιας ξαναζεσταμένης παλιάς συνταγής,  στον Τρικαλινό λαό.


….εμπορευματοποιεί το δημόσιο χώρο  που έχει  πληρωθεί πολλάκις από το λαό  ,  τόσο μέσω άμεσης  και  έμμεσης φορολογίας  από τον  «κεντρικό κρατικό μηχανισμό» ,  όσο και μέσω διαφόρων δημοτικών τελών  από  τον «τοπικό κρατικό μηχανισμό» που είναι  ο δήμος.  
Μετατρέπει τους δημόσιους δρόμους  σε πεδίο εμπορευματοποίησης, αφού η στάθμευση στο κέντρο της πόλης θα έχει εισπρακτική- ανταποδοτική  λογική και πρακτική.  

Το πολύπαθο κέντρο των Τρικάλων  πρόκειται να περάσει μια νέα περίοδο μαρυτρίου...Αφού  η δημοτική αρχή , μέσω κι αυτού του μέτρου ,όχι μόνο δεν το αποσυμφορίζει  από την κίνηση αυτοκινήτων , αλλά αντίθετα το μετατρέπει  σ΄ένα απέραντο χώρο στάθμευσης επί πληρωμή, σε «μαγνήτη» προσέλκυσης οχημάτων προς αναζήτηση μιας πολυπόθητης θέσης στάθμευσης.
Είναι προφανές  σε κάθε Τρικαλινό , χωρίς να χρειάζεται να έχει γνώσεις  χωροταξίας , πολεοδομικής , συγκοινωνιολογίας και πτυχίο Πολυτεχνικής Σχολής , ότι  δε βρισκόμαστε μπροστά στη  ευχάριστη εξέλιξη  αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού στην πόλη , αλλά μπροστά ένα ακόμη καραμπινάτο χαράτσι ..που μας περιμένει στις μετακινήσεις μας σ’ αυτή...


Άλλωστε η πιο πρόσφατη πείρα εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης ( επί δημαρχίας Ταμήλου & αντιδημαρχίας Παπαστεργίου , αλλά και δημαρχίας Λάππα ) δεν βοήθησε στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και φόρτωσε τους Τρικαλινούς  με χιλιάδες κλήσεις , πρόστιμα, προσαυξήσεις εως και μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ( 8 εως 12 χρόνια αργότερα) από τη δημοτική αρχή Παπαστεργίου.
Μόνη διέξοδος σε καθετί που μας δυσχεραίνει τη ζωή είναι η οργανωμένη πάλη και αγώνας , μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα»
                                                                                             
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
                                                                                   
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ                                                                       
Σεπτέμβρης 2022


 

 

Επιστροφή