Το μουσικό είδος που «ευδοκιμεί» πολύ στην Ελλάδα...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το μουσικό είδος που «ευδοκιμεί» πολύ στην Ελλάδα...
...και την βάζει στο τοπ 5 του ευρωπαϊκού χάρτη
Οι Έλληνες εκφράζονται μέσω της μουσικής και αυτό φαίνεται και από τα συγκροτήματα που φτιάχνουνΗ Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με πλούσια πολιτισμική και πολιτιστική παράδοση. Η μουσική ήταν πάντα μία εκ των αγαπημένων ασχολιών όσων κατοικούσαν στη χώρα.Μουσικοί ξεπηδούσαν και ξεπηδούν συνεχώς απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Υπάρχει όμως ένα είδος μουσικής που ενώ φαινομενικά αφορά «λίγους και εκλεκτούς» απ’ ότι φαίνεται κάνει θραύση ανάμεσα σε όσους θέλουν να εκφραστούν μέσω ενός συγκροτήματος.

ο Jakub Marian, στο blog του Jakub Marian’s Language learning, science & art, μετά από απαίτηση αναγνώστη, έφτιαξε έναν χάρτη ο οποίος εμφανίζει την «πυκνότητα» των metal συγκροτημάτων στις Ευρωπαϊκές χώρες ανάλογα με τον πληθυσμό.

Τα αποτελέσματα λοιπόν είναι εντυπωσιακά καθώς όπως φαίνεται η Ελλάδα είναι «μεταλομάνα» μιας και κατέγραψε 162 συγκροτήματα ανά εκατομμύριο και πληθυσμό 11,03 εκατομμυρίων.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από την Μέταλ Εγκυκλοπαίδεια «Encyclopedia Metallum» Πρώτη είναι η Φινλανδία, Με πληθυσμό 5,4 εκατομμύρια και 3402 συγκροτήματα, βγάζει την μέγιστη πυκνότητα 630. Δεύτερη η Σουηδία με πυκνότητα 428. Τρίτη η Ισλανδία που με πληθυσμό 323 χιλιάδες κατοίκους, έχει 341 πυκνότητα.

Είναι δηλαδή σαν μια μικρή πόλη να έχει 100 συγκροτήματα. Τελευταίο είναι το Κόσοβο που δεν έχει κανένα.


Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Επιστροφή