Ξεχωριστές οι Απόκριες του 2023 στον Δήμο Τρικκαίων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Ξεχωριστές οι Απόκριες του 2023 στον Δήμο Τρικκαίων

Με πολύ κέφι, χορό, τραγούδι, ευφάνταστες μεταμφιέσεις, δημιουργικότητα τοπικών συλλόγων και στήριξη από τον Δήμο Τρικκαίων, το τριήμερο της Αποκριάς του 2023 ήταν ξεχωριστό. Τρία χρόνια μετά τις ακυρώσεις λόγω κορονοϊού, ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς, παρουσίασε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων στα Τρίκαλα και σε χωριά.

Από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με το έθιμο «Τζαμάλα» που παρουσίασε το εργαστήρι χορού και πολιτισμού «Χοροζήν», στο αποκριάτικο πάρτι της Κυριακής για παιδιά στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στην πατινάδα στους δρόμους της πόλης με τη σέρβικη ορχήστρα χάλκινων Bojan Krstić Orkestar, στα Κούλουμα σε χωριά και συνοικίες (Μ. Καλύβια, Αγρελιά, Σπαθάδες, Πλάτανος, Ρίζωμα, Καλονέρι, Μεγάρχη, Διαλεχτό, Ράξα, Αγία Μονή), στον καραγκούνικο γάμο με έντονο σκωπτικό χαρακτήρα σε συνεργασία με τον ΕΛΟΚ, οι τρικαλινοί/ες και οι επισκέπτες/τριες γιόρτασαν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και την είσοδο της Σαρακοστής.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έδωσε έμφαση στη δημιουργικότητα και τη συνεργασία των συλλόγων των χωριών και των συνοικιών με τον Δήμο Τρικκαίων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Επιστροφή