Μη μένεις στη γωνία, κάνε τη δική σου ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μη μένεις στη γωνία, κάνε τη δική σου ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Ανακοινώθηκαν οι  πρώτοι  τέσσερις υποψήφιοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Τρίκαλα

 Οι  υποψήφιοι

Αντάρας Λάμπρος,  Αρχιτέκτονας (καταγωγή από Πύλη Τρίκαλων)

Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. των φοιτητών της σχολής Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ. (περίοδος 2005-2007)
Είναι μέλος του Σωματίου Μισθωτών Τεχνικών Θεσσαλονίκης

Κόρδας Γιάννης,  Μάγειρας (καταγωγή από Μαυρέλι Τρικάλων)

Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. (περίοδος 2005-2008)
Συμμετείχε στις Συντονιστικές Επιτροπές των μεγάλων φοιτητικών κινητοποιήσεων την περίοδο 2006-2007

Παπαδάκης Γεώργιος,   Αρχιτέκτονας (καταγωγή από Πηγή Τρικάλων)

Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. των φοιτητών της σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Πολυτεχνείου (περίοδος 1992-1996)
Διατέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Ε.Μ.Πολυτεχνείου  ως εκπρόσωπος των φοιτητών της σχολής Αρχιτεκτόνων (1995-1996)
Διατέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε. (περίοδος 1993-1997)
Είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματίου Μισθωτών Τεχνικών
Είναι εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων)

Τρύπας Θανάσης, Γεωπόνος (καταγωγή από Κρίνη Τρίκαλα)

Διατέλεσε μέλος της Διοίκησης του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων. Είναι αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση του ΓΕΩΤΕΕ


Προκηρύσσοντας τις εκλογές για τις 6 Μάη, ο Παπαδήμος, ο εντολοδόχος της Τρόικας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και του κεφαλαίου, υπογράμμισε ότι δεν θα «χαλαρώσουν» οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το νέο Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνη με νέες θυσίες, χαράτσια, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Ακόμα και την τελευταία στιγμή το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό περιφρονεί τη λαϊκή βούληση. Με τους αγώνες μας, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις τις καταλήψεις Πλατειών, υπερήφανα και αποφασιστικά τους στείλαμε το μήνυμα της ανατροπής και της απαίτησης να φύγουν ΟΛΟΙ όσοι υπηρέτησαν την πολιτική της χρεοκοπίας της κοινωνίας και της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να μην χαλαρώσουν την αντίσταση ούτε ένα λεπτό, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τους αγώνες με κορυφαίο σταθμό την Εργατική Πρωτομαγιά.

Χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη για νικήσει η ελπίδα, να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, για την ανατροπή κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, την αποδέσμευση από ευρώ-ΕΕ, το πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο και την αναδιανομή του πλούτου. Να μην επιτρέψουμε λοιπόν να έρθουν ξανά ενισχυμένα τα κόμματα του κεφαλαίου για να συγκυβερνήσουν προχωρώντας στις επιθέσεις. Ούτε να επικρατήσουν οι αυταπάτες ότι μπορεί η αριστερά να διαχειριστεί με δικιά της κυβέρνησης αυτό το άθλιο σύστημα.

Δεν θα τους αφήσουμε να φορτώσουν στις πλάτες μας τη μαζική ανεργία, τη φτώχεια, τις απολύσεις, την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, το ψέμα ότι τάχα για όλα φταίνε οι μετανάστες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σταθερή στην επιλογή της ενωτικής δράσης μέσα στο κίνημα. Προτείνει ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής της επίθεσης που με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα μπορεί να διαμορφώσει την εναλλακτική λύση απέναντι στο σάπιο σύστημα τους.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ,  η αντίσταση με στόχο την  απλή επιβίωση, δένεται άρρηκτα με την επανάσταση με στόχο την αξιοβίωτη ζωή, τη δημιουργία και την  ελευθερία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα για μια άλλη κοινωνική και πολιτική πορεία, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων και άρα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με αυτό το πλαίσιο στόχων ζητά αποφασιστικά τη λαϊκή ψήφο
 
Μη μένεις στη γωνία, κάνε τη δική σου ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

 

 

Επιστροφή