Πριν από δώδεκα χρόνια περίπου έγινε διάνοιξη του δρόμου Μοσχόφυτο – Βαλκάνο. Στο συγκεκριμένο τμήμα που ήταν γκρεμός (εξ’ ου και η ονομασία «Στεφάνι»), έγινε παρέμβαση τέτοια που αποσταθεροποίησε το μέρος, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε συνεχείς καταπτώσεις βράχων αποκλείοντας το δρόμο και η κυκλοφορία να γίνεται από παρακαμπτήριο η δε διέλευση να είναι επικίνδυνη.
Ο οικισμός Κεχρί κινδυνεύει, ήδη άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ρωγμές. Οκτώ σπίτια και η εκκλησία του οικισμού κινδυνεύουν να βρεθούν στο ποτάμι.
Ο δρόμος προς Πλατανάκια – Ορεινή στο τμήμα αυτό θα καταστραφεί και θα αποκοπεί τελείως η επικοινωνία προς τους οικισμούς.
Παρακαλούμε τους αρμοδίους όπως υπάρξει άμεση μελέτη και παρέμβαση της πολιτείας στο κατολισθένον μέρος της Τ.Κ. Μοσχοφύτου του Δήμου Πύλης Τρικάλων, στην έξοδο από το κεντρικό χωριό και πριν από τη γέφυρα στο ποτάμι, στη θέση «Στεφάνι», κάτω από τον οικισμό Κεχρί, πριν να είναι πολύ αργά και καταρρεύσει ο οικισμός και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.
Και φυσικά δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να γίνουμε δεύτερο Ροπωτό.
Ο.
Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μοσχοφύτου
Κούτσικος Στέλιος




Επιστροφή








