Παρεμπιπτόντως με την ασχήμια του «Καλατράβα»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τρικαλινό …ευθυμογράφημα

Τρικαλινό …ευθυμογράφημα

("Προφητικό" καθώς γράφτηκε Οκτ. του 2014 και καλεί τους τοπικούς μας άρχοντες να "διαλύσουν" το έκτρωμα-γέφυρα «Καλατράβα», την "γέφυρα ντροπής και αίσχους για όλους εκείνους που συνυπέγραψαν και αλληλογλείφτηκαν με το γνωστό χρήμα της διαφθοράς και της ρεμούλας για την κατασκευή της, μάλιστα σε μια περιοχή που δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν και παράλληλα την εγκατάλειψη της"...) 


Από το Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα


Παρεμπιπτόντως με τον «Καλατράβα» βλέπουμε πως τα πρωτοβρόχια ξεκίνησαν και στην πόλη μας και ξέπλυναν τις σκόνες από τους δρόμους.

Επίσης στις συνοικίες λασπώσανε τα χωματένια δρομάκια κάνοντας τις μετακινήσεις των ανθρώπων δύσκολες και κάτι θεόρατα δέντρα έριξαν τα σάπια κλωνάρια τους.

Πολλές τηλεοράσεις σταμάτησαν να δέχονται τηλεοπτικά σήματα, έτσι που η τηλεαποβλάκωση έλειψε σε αρκετά σπίτια για λίγες μέρες, αλλά οι ιδιοκτήτες αντικατέστησαν τις ζημιές που προξένησε η βροχή και οι αστραπές στις κεραίες και στους δέκτες τους.

 Τα μισοτελειωμένα και ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες έργα (περιοχή Κηπάκι και Δέλτα Καλαμπάκας) θα πρέπει να θύμισαν στους υπεύθυνους τα ελλείμματα που για διάφορους λόγους άφησαν ή τα ξέχασαν και μέχρι να θυμηθούν..., θυμίζουμε τη «γέφυρα» του «Καλατράβα» πως πλύθηκε και πως τη νύχτα τα υπερυψωμένα τσιμέντα της, καθώς η νύχτα εναλλάσσονταν με βροχές και αστραπές γυάλιζαν σαν εξωγήινα κοκαλόδοντα επισφραγίζοντας την ασχήμια του γύρου τοπίου…

Κι εμείς με τις βροχές…, που επιτέλους σταμάτησαν…, καθώς ξεπλύνανε τις σκόνες απ’ την πόλη και τα πέριξ της, ξελαμπικάρισαν και το δικό μας νου και εδώ στο Κηπάκι και δίπλα στο Δέλτα Καλαμπάκας και μέχρι να πούμε κάτι «καινούριο», επαναλαμβάνουμε μόνο ένα μέρος της ασχήμιας που έχει η πόλη μας ευελπιστώντας σε μια πλημμύρα του Ληθαίου, τέτοια  που να μπορέσει να καθαρίσει τις ασχήμιες με πρώτη το περιβόητο «γεφύρι» του «Καλατράβα».


Λέγαμε λοιπόν ότι:

«Στην ελληνική κοινωνία ή στο… ελληνικό κράτος-έθνος, τα κάθε λογής εκτρώματα, -φυσικών προσώπων, ως επί το πλείστον-  επικράτησαν και επικρατούν σε όλη την ελληνική επικράτεια αποκτώντας αποτυπώματα διαχρονικού χαρακτήρα.

Ένα από αυτά τα εκτρώματα είναι και ένα τρικαλινό κουσούρι που δημιουργήθηκε στην προηγούμενη δεκαετία των φαγοποτιών και λαμογιών των κομματικών εκτρωμάτων, που για κάποιους έφερε χρήμα και για τους δημότες κραυγή ντροπής, αποδοκιμασίας, περιφρόνησης και αποστροφής.

Ποιο είναι αυτό το έκτρωμα που αποτελεί σημείο αναφοράς ντροπής και κατάφορου ρεζιλικιού και για την πόλη και για τους δημότες της και προπάντων για την Τ.Α. και τους βουλευτές της…, (και όχι μόνο τους σημερινούς, έτσι να μην αδικούμε κανέναν…,) που έχουν εξοικειωθεί με την ασχήμια, την ανοχή…, (και προφανώς, βάσει τελευταίων γεγονότων που έλαβαν χώρα και στο Κηπάκι Τρικάλων-νέα περιφερειακή οδός ταχείας διέλευσης…,) και την … αρχιτεκτονική;

Αναφερόμαστε στη «γέφυρα» «Καλατράβα».

Μια γέφυρα ντροπής και αίσχους για όλους εκείνους που συνυπέγραψαν και αλληλογλείφτηκαν με το γνωστό χρήμα της διαφθοράς και της ρεμούλας για την κατασκευή της, μάλιστα σε μια περιοχή που δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν και παράλληλα την εγκατάλειψη της.

Ένα «μνημείο» ντροπής που, ως φαίνεται, και την Τ.Α και τους ντόπιους βουλευτές και λοιπούς παράγοντες της πόλης, δεν τους ενοχλεί.

Εξ άλλου η πολύχρονη παρουσία αυτού του εκτρώματος το επιβεβαιώνει.

Χαριτολογώντας θα κλείσουμε με τα τοπικά εκτρώματα και το ρόλο της Τ.Α.  λέγοντας πως πέρα των όσων αναφέρθηκαν, παρουσιάζεται και μια καλή ευκαιρία:

Να διαλύσουν το έκτρωμα-γέφυρα «Καλατράβα» και με τα υλικά της να φτιάξουν μια άλλη γέφυρα στο Κηπάκι….

Εσείς, συμπολίτες, τι λέτε;
 
Βάιος Φασούλας
Κάτοικος Δέλτα Καλαμπάκας
Τρίκαλα 09-10-2014   

 

 

Επιστροφή