Μια απάντηση για τον Στρατηγό Καβράκο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μια απάντηση για τον Στρατηγό Καβράκο
Καβράκος Χρήστος(1882-1944):Αξιωματικός. Κατηγορείται γιατί το 1925,οταν  πραγματοποιήθηκε μαχητική αλλά εντελώς ειρηνική διαδήλωση αόπλων αγροτών στα Τρίκαλα...έδωσε εντολή στη στρατιωτική του μονάδα να πυροβολήσει τους διαδηλωτές...

Έτσι ερμηνεύει το λήμμα Καβράκος το «Εγκυκλοπαιδικό Βιογραφικό Λεξικό νεώτερης Θεσσαλικής Ιστορίας», του Αντώνη Αντωνιου.Εκδόσεις Μεταίχμιο. Τον πρόλογο κάνει ο καθηγητής Ν.Καραπιδακης, ο ίδιος που είχε την επιμέλεια του βιβλίου ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ της Βάσως Ψιμούλη, στο οποίο βγάζουν τους Σουλιώτες, Αλβανούς!!! Για να καταλάβουμε με τι σκοτεινές δυνάμεις καλούμεθα να τα βάλουμε... Πάμε στο κυρίως θέμα.          
  

Κάποια συνταξιούχος της Ιονικής Τραπέζης, Χριστίνα Σωτήρχου-αλήθεια ποια σχέση έχει με τη γνωστή Ιωάννα Σωτήρχου της γνωστής παλιάς ανθελληνικής ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ του μακαρίτη Φυντανίδη-από την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων στην ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ –με την αμέριστη στήριξη των κομμουνιστών συναδέλφων της και μαζί με άλλους κομμουνιστές  των Τρικάλων, τον συνοδοιπόρο Υποναύαρχο Ε.Α Νίκο Γκόγκο και την πρώην Βουλευτίνα Σούλα Μερεντίτη, επιδιώκουν μετά μανίας την αλλαγή ονομασίας του Στρατοπέδου που φέρει το όνομα του Στρατηγού Χρήστου Καβράκου.

Και το επέτυχαν.


Ο Κομισσάριος της ΚΝΕ-σύμφωνα με τον Π.Καμμένο-αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Ρήγας, έδωσε εντολή να αφαιρεθεί το όνομα του Χρήστου Καβράκου από το Στρατόπεδο στην ΣΜΥ.

Μα δεν ντράπηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Καμπάς; Είναι δυνατόν  να σκύβει το κεφάλι με τέτοια δουλικότητα και τέτοια μικρότητα; Δεν έχει συμβούλους; Η ΔΙΣ είναι άξια μόνον να αλλάζει και να καίει την καταγεγραμμένη Ιστορία για να μην θίγονται οι Εαμομπολσεβίκοι που εγκλημάτησαν κατά του Έθνους. Γίνονται πρωτοφανή πράγματα στο Υπουργείο.

Έκαναν Αρχηγό έναν άρρωστο άνθρωπο με δυο εμφράγματα! Ο ψευτοδεξιός  Καμμένος, που παριστάνει το παλληκάρι-επί της ουσίας-συνυπέγραψε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, αποκάλεσε τον Καμπά «πιόνι» του Ρήγα και τον κηλίδωσε ως «Ακροδεξιό, ανίκανο, επικίνδυνο και κατευθυνόμενο»! Βλέπε εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ 10/04/2019.

Κατασυκοφαντούν, λοιπόν, με πρωτοφανή μανία τον Στρατηγό Καβράκο ποικιλοτρόπως, από την συμμετοχή του στο Κιλελέρ το 1910 μέχρι την παράδοση της Πόλεως των Αθηνών στους Γερμανούς.

Τον αποκαλούν «δολοφόνο των εργατών, συνεργάτη των κατακτητών επί Κατοχής, προδότη της Πατρίδας που συνέβαλλε στην προσπάθεια γενοκτονίας του ελληνικού λαού». Αλλά για να δώσουμε το μέτρο και να καταλάβουμε με τι καθάρματα και διεστραμμένους ψεύτες έχουμε να κάνουμε, ας ρωτήσουμε τους «καταδιωγμένους» συντρόφους και τους μουγκούς Βουλευτές της Νουδούλας: Τους Τροτσκιστές συντρόφους επί Κατοχής ποιος τους έσφαξε; Ο στρατηγός Καβράκος;

Είναι εντυπωσιακή η απουσία κάθε Εθνικού αντανακλαστικού από εκατοντάδες Αξιωματικούς της δημοκρατικομμουνιστικής Μεταπολίτευσης!

Χαρακτηριστικό είναι ότι όποιον Αξιωματικό ρώτησα, συνταξιούχο είτε εν ενεργεία, δήλωσε άγνοια! Πλην δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον!!

Επειδή ξέρω τις δηλητηριώδεις κομμουνιστικές κόμπρες, αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στα λίνκ που παραπέμπει η «αντικειμενική έρευνα» της Σωτήρχου προκειμένου να μας πιστοποιήσει ότι είναι έτσι όπως τα περιγράφει. Περιγράφει, λοιπόν, στο εκτεταμένο άρθρο της με τίτλο «Το Τρικαλινό Κιλελέρ της 2/2/1925» ότι ο Στρατηγός διέταξε πυρ με τα οπλοπολυβόλα ενάντια στο πλήθος του λαού και σκότωσε 7 αθώες ψυχές και τραυμάτισε καμμιά 25αρια!

Μια διασάφηση εδώ: ο rizospastis.gr την Κυριακή 20 Φεβρ.2005,δημοσιευει το τηλεγράφημα του Σιάντου που μιλά περί 25 συνολικά φονευμένων και πληγωθέντων..Ενώ την 25 Οκτ 2015,κανει λόγο για 8 νεκρούς!

Προς μεγάλη μου έκπληξη και αφού προσπερνώ αρκετό μπλά-μπλά και αρκετές σελίδες, κάπου
εκεί ανάμεσα ..ξεπετάγονται τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής, ΘΑΡΡΟΣ,ΕΜΠΡΟΣ, ΣΚΡΙΠ.

Και οι εφημερίδες παρουσιάζουν μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσιάζει η κομμουνίστρια Σωτήρχου. Η οποία Σωτήρχου και οι μετ’αυτής μπολσεβίκοι, αποκρύπτουν παντελώς την  εμπεριστατωμένη  και εξαιρετική έρευνα του επιτίμου Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρου Νημά, που δημοσιεύεται στα Τρικαλινά, Τόμος 30.

Για να γίνουν κατανοητά τα παρακάτω, πρέπει να πούμε ότι το πλήθος που ήταν παρών στην Πλατεία Τρικάλων και λόγω της Εβδομαδιαίας αγοράς(παζαριού) ήταν αυξημένο, είχε αυξηθεί ακόμη περισσότερο έπειτα από πρόσκληση της-κατ’ουσίαν-κομμουνιστικής  Ένωσης Παλαιών Πολεμιστών(που είναι βετεράνοι των πολέμων της περιόδου 1912-1922) και του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που καλούσαν τον λαό σε εξέγερση με δέκα αιτήματα εκ των οποίων τα οκτώ αφορούσαν θέσεις του ΚΚΕ! Στο πλήθος ήσαν και πάρα πολλοί περίεργοι-οι περισσότεροι- σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Ο κομμουνιστής Γιάννης Ρίτσιος στο fatsimare.gr,18/10/2013,με τίτλο: Μια απάντηση και ένα ερώτημα στον κ. Κλειδωνόπουλο, ομολογεί ξεκάθαρα: « Ήταν αγρότες, ήταν εργάτες και πολλοί κομμουνιστές».Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, στις 20 Φλεβάρη 2005,μας περιγράφει ότι οι Αξιωματικοί με επικεφαλής τον Καβράκο άρχισαν να ρίχνουν με όπλα και πολυβόλα κατά του πλήθους. Έτσι! Χωρίς λόγο!!

Και μας δίνει και το στίγμα του αγροτικού ζητήματος στην Θεσσαλία. Βέβαια, ξεχνάει να μας πει ότι οι Κομμουνιστές με επικεφαλής την Ένωση Παλαιών Πολεμιστών, ονειρευόντουσαν την δική  τους Οκτωβριανή Επανάσταση όπου σφάζουν τους αντιδραστικούς της Αστικής τάξης  και κυριαρχούν!

 Με την έγκριση της μάνας τους Σοβιετικής Ένωσης και του Λένιν.
Βέβαια τα ίδια ονειρευόντουσαν το 44-49,σφαζοντας και καίοντας, αλλά ήρθε η σφαλιάρα από τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Για μια μισοδιαλυμένη χώρα που βγαίνει από πολέμους και τα κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας, με προσφυγικά ζητήματα ανοικτά, να διεκδικεί την Εθνική ολοκλήρωση της, είναι φυσικό κι επόμενο να υπάρχουν ανισότητες και δυστυχία.Η αποκατάσταση αυτών των αδικιών,παντού  στον κόσμο, γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.Ο δεξιος Θ.Δηλιγιάνης υπέβαλλε το 1896 νομοσχέδιο απαλλοτριώσεως.

Η επιβεβαίωση της πιο πάνω διαπίστωσης γίνεται από την Ionikienotita.gr που γράφει: «Η εξέγερση των Τρικάλων του 1925 υπήρξε σταθμός στην ιστορία του αγροτικού κινήματος που ανάγκασε τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν την ολοκλήρωση των αγροτικών απαλλοτριώσεων».

Το να υποδαυλίζεις, όμως, την δυστυχία, την φτώχεια και τις εκρηκτικές καταστάσεις  για να αρπάξεις την εξουσία,αποτελεί πρόστυχη και επικίνδυνη τακτική.Μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία. Το ζήσαμε και στα Δεκεμβριανά του 44 με τις δεκάδες χιλιάδες σφαγμένων.

Το σύνολο των δημοσιευμάτων, εμφανίζει τους κομμουνιστές αναμεμειγμένους στο ανύποπτο πλήθος-τι πρωτοτυπία-να φωνάζουν συνθήματα κατά του Κράτους,κατά του Στρατού,κατά του Έθνους, κραυγάζοντες εν εξάλλω καταστάσει: «κάτω ο Στρατός», «κάτω η πόρνη Πατρίδα», «κάτω  η Μακεδονία»!

Όπως αναφέρει η εφημερίς ΘΑΡΡΟΣ, οι κομμουνιστές προέτρεπαν τους διαδηλωτές να φονεύσουν τους Αξιωματικούς ενώ ο Γρηγόρης Γκόγκος, εκ των πρωτεργατών της στάσεως και παππούς του Υποναύαρχου Ν.Γκογκου,είπε απευθυνόμενος στον Νομάρχη: Η απόφαση είναι θάνατος και θα εκτελεσθή αμέσως!

 Η απειλή κατά της ζωής-ειδικά σε έναν δημόσιο λειτουργό και πόσο μάλλον εκείνη την εποχή-είναι ποινικώς κολάσιμη ακόμη κι αν δεν πραγματοποιήσεις την απειλή και μάλιστα όταν θεωρείσαι πρωταίτιος επεισοδίων και συμμέτοχος και υποκινητής σε πράξεις βίας μέσα σε μια κόλαση ύβρεων, φωνών, πετροβολήματος, ροπάλων  και βίας. Στην Ionikienotita.gr γράφει: «Η άρνηση του Νομάρχη να παραλάβει το ψήφισμα το μετέβαλλε σε αυθόρμητη οργισμένη εξέγερση κατά των κρατικών αρχών». Και ο πιο αδαής καταλαβαίνει τι σημαίνει αυθόρμητη οργισμένη, με τους Κομμουνιστές επικεφαλής...
Εις ότι αφορά το ψήφισμα, ο καθένας λέγει τα δικά του.Οι εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Νομάρχης εξελθών στον εξώστη εζήτησε να του υποβάλλουν ψήφισμα με τα αιτήματα.

Μετέπειτα στο γραφείο του όταν άκουσαν οι αγανακτισμένοι ότι ο Νομάρχης εζήτησε Στρατό για να διαλύσει τους διαδηλωτές, εξεμάνησαν και επετέθησαν κατ’αυτού με προθέσεις κακοποιήσεως. Η Επιτροπή εξήλθε του Νομαρχιακού Μεγάρου χωρίς να επιδώσει ψήφισμα και συνετάχθη με τους λιθοβολούντες την Νομαρχία!

Ας κάνουμε μια παρένθεση εδώ: Μεγάλη δυσχέρεια εμφανίζεται όταν πρόκειται για απόδειξη ιστορικών γεγονότων, για τα οποία το αποδεικτικό υλικό είναι φτωχό η εμφανίζεται μεν επαρκές, δημιουργεί όμως αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία του.Πολλές φορές ένα αποδεικτικό μέσο δεν μπορεί μόνο του να οδηγήσει στην απόδειξη της αλήθειας. Τότε γίνεται χρήση η συνδυασμός περισσοτέρων αποδεικτικών μέσων που με την συμπλήρωση, την κάλυψη

από το ένα, του κενού που αφήνει το άλλο, παρέχεται η πλήρης απόδειξη του ζητουμένου.
Αφού τορπιλίζουν κάθε συνεννόηση με τον Νομάρχη και τις Αρχές, συνέχισαν μαινόμενοι να υβρίζουν και να λιθοβολούν τους στρατιώτες ενώ μερικοί τράβηξαν πιστόλα και μαχαίρια!

Την ύπαρξη όπλων από την μεριά των διαμαρτυρομένων, παραδέχεται ένα ηγετικό στέλεχος των Παλαιών Πολεμιστών, ο Αλέκος Γκούντας, ο οποίος γράφει: « Κατέχονταν από τέτοιο πνεύμα οι παλαιοί πολεμιστές ώστε άρχισαν να μας φέρνουν πιστόλια για να  χρησιμοποιηθούν σε επανάσταση, αν γίνει. Φυσικά οι ίδιοι είχαν κρατήσει για τον εαυτό τους άλλα. Θυμάμαι ότι μας έφεραν περισσότερα από 25.

Επειδή δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε, τα κρύψαμε στις μπάλλες από άχυρο στην αποθήκη του Θανάση Κωστίμπα». Αυτή την μαρτυρία έδωσε ο δημοσιογράφος Εαμίτης και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης,Λάζαρος Αρσενίου στο πόνημα: «Το κίνημα των Παλαιών Πολεμιστών και η δράση του στην Θεσσαλία σύμφωνα με τις αναμνήσεις του Αλέκου Γκουντα».ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ,Τόμος 30,2010.Ο Λ. Αρσενίου τιμήθηκε από τον αριστερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Κάρολο Παπούλια με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής. Συνεπώς η μαρτυρία του είναι καθοριστική.

Οι στρατιώτες δερνόντουσαν κυριολεκτικά και το σημαντικότερο ήταν ότι κινδύνευαν να τους αρπάξουν τα όπλα!

Παρά τις εντολές του επικεφαλής Αξιωματικού και τις παραινέσεις για ηρεμία και κινούμενοι εναντίον των στρατιωτών και μέσα στο πανδαιμόνιο που επικρατούσε αφού έσπασαν τα τζάμια της Νομαρχίας με πετροβόλημα-δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα οι Μολότοφ-μια πέτρα βρήκε στο στόμα έναν στρατιώτη και οργισμένος ο στρατιώτης με σπασμένα δόντια  πυροβόλησε όπως πυροβόλησαν και οι υπόλοιποι, οι πλείστοι εξ’αυτών στον αέρα. Διότι αν είχαν πυροβολήσει όλοι μαζί κατά του πλήθους μαζί με τα πολυβόλα, τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα.

Τώρα για την 12χρονη,ειναι γνωστή η τακτική των κομμουνιστών να ζητούν θύματα αθώα και γι’αυτό πήγαν την μικρή στην πρώτη γραμμή! Όπως διαβάζουμε στην Ionikienotita.gr,στα επεισόδια συμμετείχε και μια 9χρονη Εβραία, η Αλέγρα Φελλούς. Την είχε κατεβάσει στην κόλαση της εξέγερσης ο θειος της, Ραφαήλ Φελλούς, που ήταν τότε γραμματέας του ΚΚΕ στην περιοχή! Ουδείς σώφρων άνθρωπος θα έβαζε μικρά παιδάκια σε τέτοια κολασμένη κατάσταση.

Τέλος πάντων η Ιονική Ενότητα συνεχίζει και μας πληροφορεί ότι αργότερα η κομμουνίστρια Αλέγρα Φελλούς μετακόμισε και παντρεύτηκε  κι έναν επιχειρηματία! Όχι, κορόιδο ήτανε!!!
ΑΛΛΑ αυτό που σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου,κυριολεκτικά,είναι ότι ο Αρχηγός των Παλαιών   Πολεμιστών που πρωτοστατούσαν στα επεισόδια-κι  εκμεταλλεύονταν την κόντρα με τις Ιερές Μονές των Μετεώρων για τα Μοναστηριακά κτήματα και ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα-είναι ο Γιώργος Σιάντος, μετέπειτα Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ!!!

Ο κύριος υπεύθυνος για τις σφαγές των Δεκεμβριανών του 1944.

Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων ήταν ο Νικόλαος Μέλλος, στέλεχος του ΚΚΕ και κουνιάδος του Σιάντου!..Λίγες ημέρες πριν το συλλαλητήριο των Τρικάλων, ο Μέλλος μαζί με τον σιδηροδρομικό υπάλληλο Καρβούνη συνελήφθησαν. Ποια ήταν η αφορμή;
Αφορμή της συλλήψεως ήταν η διακίνηση προκηρύξεων του ΚΚΕ που ζητούσαν  την αυτονομία της Μακεδονίας!

Στην εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ των Τρικαλων,1η Φεβρουαρίου 1925,αναφερεται ότι παρά την προφυλάκιση του Γραμματέα Μέλλου και την κατάσχεση των προκηρύξεων,οι Κουκουέδες τις ξαναμοίρασαν σε όλες τις οικίες της πόλεως! Και ρωτά η εφημερίδα: «Ερωτώμεν τους κυρίους κομμουνιστάς. Διατί να αυτονομηθεί η Ελληνική Μακεδονία; Δεν είναι Ελληνικός ο πληθυσμός της»;

ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΗ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ;

Τα meteoravoice στις 29 Νοεμβρίου 2016,ανηρτησαν κείμενο για τον Χ.Καβράκο γραμμένο από την κομμουνίστρια Χ.Σωτήρχου-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925-που στάζει αίμα και δηλητήριο για τον Στρατηγό και γράφει μεταξύ άλλων: «Η Χούντα στο ξεψύχισμα της, έδωσε το όνομα του δολοφόνου ναζιστή και δοσίλογου Χρήστου Καβράκου, στο στρατόπεδο που στεγάζει την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς στα Τρίκαλα με σκοπό όχι μόνο να μολύνει με τα βδελυρά ιδανικά του το φρόνημα των Ελλήνων υπαξιωματικών,αλλά και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους Έλληνες πολιτικούς του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου».

Από που και ως που, η Άναρχοκομμουνίστρια αυτή ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤ’ΑΥΤΗΣ που ασπάζονται το Μαρξιστικό δηλητήριο όπως διατυπώνεται στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο κατά του Έθνους, κατά της Πίστεως,κατά του Γένους, γίνονται τιμητές των «αντιδραστικών» Ελλήνων Υπαξιωματικών και τους ενδιαφέρει το φρόνημα τους;

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και τον συνοδοιπόρο Υποναύαρχο Νίκο Γκόγκο, εγγονό  του Γρηγόρη Γκόγκου που πρωταγωνίστησε στα επεισόδια και θέλει τώρα να στεφανώσει τον παππού του με την αθωότητα. Τώρα επί Ακροαριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ!  Δεν του φτάνει ότι θέλει να αθωώσει τον παππού του. Θέλει και την αλλαγή του ονόματος του Στρατοπέδου,κατά δήλωση του όχι με εκείνο του Σαράφη αλλά άλλο.

Αλήθεια αυτός πως γλύτωσε από την φοβερή και τρομερή Χούντα; Μήπως  διαμαρτυρήθηκε το 1973; Έκανε κάποια ενέργεια; Υπέβαλλε κάποια αναφορά στο ΓΕΣ; Μετά την φιλόδοξη αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για το λάθος;  Υπέβαλλε αίτημα να δη τον Αρχηγό ΓΕΣ; Δεν θα εκτελούσατε διαταγή του Κράτους το 1925; Εσείς τι θα κάνατε στην θέση του;

Οχι.Καμμία ενέργεια δεν έκανε ο Υποναύαρχος Γκόγκος. Είναι ενδιαφέροντα τα παραπάνω ερωτήματα που του θέτει ο Μακρυγιάννης Χρήστος, Ανώτερος Αξιωματικός εν αποστρατεία στο trikalanews την 05/02/2010 για τα οποία, φυσικά,δεν πήρε καμμιά ουσιαστική απάντηση. Στο τέλος, ο απόστρατος Χρήστος Μακρυγιάννης τον ξεβρακώνει προσθέτοντας την διαπίστωση:Ο Καβράκος είχε πολεμήσει. Δεν ήταν χαρτογιακάς...

Ο Υποναύαρχος παρά την φαινομενικά αντίθετη στάση του,συμπαρατάσσεται με χοντροκοπιά που φτάνει στα όρια της κουτοπονηριάς και του εξυπνακισμού με αυτούς που θέλουν την μετονομασία σε Στρατόπεδο Στρατηγού Σαράφη! Αλλά δεν του έφτανε αυτό...
Ξιφούλκησε κατά του δικηγόρου των Αθηνών Απ. Κλυδωνόπουλου που δημοσίευσε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ στις 23 και 24 Αυγούστου 2013 με θέμα:

Η πυρπόληση της εφημ.ΘΑΡΡΟΣ των Τρικάλων το 1948 από τους Κομμουνιστές.
Τον εμφανίζει να ψεύδεται και την εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ να κάνη λάθος και να μην ξέρη τι γράφει, φτάνοντας στο αίσχιστο σημείο της κατηφόρας  και θέτει ερωτηματικά του τύπου: Πως ξέρει ότι οι Κομμουνιστές ήταν Κομμουνιστές!!!;;; Μετά ο αντικειμενικός Υποναύαρχος-λάτρης της αλήθειας..- ανεβάζει τους νεκρούς κατά έναν και τους κάνει οκτώ! Κάνει την «διαπίστωση» ότι δεν ήταν Κομμουνιστές αλλά έτσι ήθελαν οι κρατούντες τότε!..

Ο Υποναύαρχος έχει γνώμη επί παντός επιστητού αλλά την θέληση να μας παρουσιάσει τα πρακτικά της Δίκης, δεν την έχει. Βασίζεται στην γνωστή τακτική των κομμουνισταραίων « εμείς θα σας λέμε τι θα πιστεύετε»!

Στην πραγματικότητα το ΘΑΡΡΟΣ έγραψε-μεταξύ άλλων-ότι εκ των ανακρίσεων διεπιστώθη ότι το κίνημα ήταν προσχεδιασμένο και ότι λειτουργούσε ενταύθα επιτροπή της ΤΣΕΚΑ(σ.σ.εννοεί την Πολιτική Αστυνομία που ιδρύθηκε το 1917 από τον Λένιν)! Οι στρατιώται ηρνήθησαν να πυροβολήσουν τους αδελφούς των. Κατόπιν τούτου εσχηματίσθη λόχος Αξιωματικών όστις και έβαλε με όπλα και πολυβόλα κατά του αόπλου πληθυσμού...Υπογραφή Σιάντος(Υπάρχει κανείς που πιστεύει την Ελληνική έκδοση του Χίτλερ!!!;;;).Rizospastis.gr,Η αγροτική εξέγερση των Τρικάλων στα 1925.

Και να σου πετιέται!!  Η Σούλα Μερεντίτη. Τόλμησε να μιλήσει για τον Στρατηγό Καβράκο και να ζητήσει την αλλαγή της ονομασίας του Στρατοπέδου σε Στρατόπεδο Στρατηγού Σαράφη με το υπόμνημα 330/04-10-2007.Και ρωτάει: «Ποιον άνθρωπο τιμούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις,έχοντας δώσει το όνομα του στο στρατόπεδο που προετοιμάζει τα αυριανά στελέχη του Στρατού Ξηράς; Τον άνθρωπο που παρέδωσε την Αθήνα στους Γερμανούς»;

Η Σούλα Μερεντίτη, ξεδιάντροπα, ζητά την αλλαγή «σε στρατόπεδο Στρατηγού Σαράφη για να αναγνωριστεί έμπρακτα η προσφορά ενός δημοκράτη συμπατριώτη μας,ο οποίος με την σταδιοδρομία του στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις,τίμησε την Ελλάδα και τη γενέτειρα του».

Είναι γνωστό πως ο απότακτος του 35,Στ.Σαραφης, προσχώρησε στους Εαμομπολσεβίκους. Τον συνέλαβαν με δόλο και τον απείλησαν με σφαγή αφού πρώτα τον περιέφεραν στα Εαμικά χωριά όπου «αγανακτισμένοι» τον έφτυναν και τον εξευτέλιζαν! Ο δημοκρατικός πολιτικός Αρχηγός της ΕΚΚΑ, Γεώργιος Καρτάλης στο Συνέδριο του Λιβάνου τον κεραυνοβόλησε:

« ανηγορεύθης Αρχιστράτηγος του ΕΛΑΣ δι’ εμπτυσμού». Ας μην ξεχάσουμε πως τον αποκαλούσε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ο ΕΛΑΣ.. συνέλαβε τον γνωστό πράκτορα της Καραμπινερίας Σαράφη». Όποιος έχει αμφιβολίες, ας διαβάσει τον κομμουνιστή ΑΓΙ ΣΤΙΝΑ:ΕΑΜ,ΕΛΑΣ,ΟΠΛΑ.

Ας θυμηθούμε λίγο ποια είναι η Μερεντίτη:

Α)Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που κατάκλεψε και κατέστρεψε την Χώρα, και κουμπάρα του Σημίτη!

Β)Ψήφισε το Α και Β μνημόνιο!

Γ)Γράφει το hellenicrevenge.blogspot.com: Αυτή «η Μούσα του Ενβέρ Χότζα» χαρακτήρισε τον Συνταγματάρχη Β.Ζιώγα σωβινιστή και Εθνικιστή κι έπλεξε το εγκώμιο των Αλβανών λαθρομεταναστών ενώ ζήτησε ευθύνες από τους Δημάρχους του Νομού Τρικάλων επειδή ο Συνταγματάρχης εξέδωσε ένα ωραίο βιβλίο με τίτλο: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ- Χθες, Σήμερα, Αύριο.

Την Σούλα δεν την αγγίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός ούτε και οι Τσάμηδες που θέλουν την Αλβανία πιο κάτω από την Θεσπρωτία!

Δ)Ψήφισε τον ανθελληνικό, προδοτικό Νόμο-έκτρωμα απόδοσης Ιθαγένειας σε αλλοδαπούς!

Ε)Ως Βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και υπέρμαχος των Βουλευτικών προνομίων, ζήτησε σε τοπικό Ρ/Σ να μπει τέλος 300Ε στους Ναούς «για να μαζέψει η Πατρίδα λεφτά»! Αλλά δεν της έφτανε αυτό..Υπέγραψε την πρόταση νόμου του Παπακωνσταντίνου να ανεγερθεί τζαμί και να το πληρώσουμε με 15.000.000Ε! Gargalianoi.com,28 september 2011

Ζ)Ξέχασε αυτή «η εθνομητέρα» Εαμομπολσεβίκα-συνοδοιπόρος ότι το 2011 εισέβαλλε ο λαός των Τρικάλων στην εκπομπή ΟΡΘΑ-ΚΟΦΤΑ του δημοσιογράφου Χ.Πίσσα και την πέταξε έξω, φωνάζοντας «ψέμματα δεν σε ανεχόμαστε άλλο,ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»! Greekvoices.blogspot.com,Μπούκαραν σε στούντιο και έδιωξαν από αυτό την Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη,egersis2.blogspot.com,Η σειρά της Μερεντίτη να φύγει τρέχοντας.

Ξέχασε τις ιαχές «κλέφτες,κλέφτες» όπου την προέτρεπαν να πάρει ελικόπτερο και να φύγει!

Την κατήγγειλαν ότι εκλέχτηκε με τα ρουσφέτια που έκανε και τελικά έφυγε με την συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης.

Η)Ξέχασε τα μπινελίκια που έφαγε το 2011 στην Καλαμπάκα «ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» παρέα με τον Υπουργό Άμυνας, Κώστα Σπηλιόπουλο! Trikalanews.gr,15/07/2011

Θ)Ξέχασε τους ταξιτζήδες που εισέβαλλαν στο γραφείο της με άγριες διαθέσεις το 2011 και της φώναζαν: ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ! Ixnos.blogspot.com

Ι)Και αντί να το βουλώσει η Βουλευτίνα των μνημονίων και των προδοτικών υπογραφών που έπαιρνε το κομπόδεμα του λαού με το απατηλό χρηματιστήριο, αυτή που παρέα μαζί με τον
Παπανδρέου έπραξε τα αδιανόητα κατά της Ελλάδος, βγήκε να μας πη ότι ο Τσίπρας αλητεύει και μπουρδολογεί πολιτικά!
Κ)Αυτή που από απλή υπάλληλος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ στα 47 της εξελέγη Βουλευτής με μόνο προσόν την πασοκίλα και την καμαρίλα και την οσφυοκαμψία!

Λ)Αυτή που στην ομιλία της για την Ιθαγένεια των λαθρομεταναστων,μας αποκάλεσε μικρόψυχους και μας μέμφθηκε ότι δεν δίνουμε τις ίδιες ευκαιρίες που δίνουν στο Εξωτερικό στα Ελληνόπουλα! Μας αποκαλούσε ψεύτες που λέμε ότι οι ξένοι μας πήραν τις δουλειές ενώ μας διαβεβαίωσε ότι η Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο άκμασαν λόγω επιμειξιών!

ΠΛΗΡΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ.

Συνοπτικά, λοιπόν, αυτή η αχαρακτήριστη Βουλευτίνα ενοχλήθηκε από τον Στρατηγό Καβράκο και συμφωνεί με τις ιδέες της Αναρχοκομμουνίστριας Σωτήρχου ότι ήταν δωσίλογος, ναζιστής,
προδότης, ψευδομάρτυρας και εγκληματίας! Αλλά αποκάλεσε τον Τσίπρα ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΑΛΗΤΗ και ότι δεν έχει ιερό και όσιο!(trikkipress.gr,20/06/2017,Αγανακτισμενη δηλώνει η συναγωνίστρια Σούλα.
Αλήθεια, η υπόθεση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού δεν άγγιξε την Σούλα; Η ολοένα αυξανόμενη δραστηριότητα των Τσάμηδων, δεν την πείραξε;

Η φυγή των Ελλήνων κατοίκων με αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά σχολεία, δεν την πείραξε;
Αυτό είναι το ποιον της Σούλας και των ομοίων της...

Η Σωτήρχου συνεχίζει απτόητη και κατηγορεί τον Χρ.Καβράκο ότι σαν Στρατοδίκης το 1935,
καταδίκασε σε θάνατο τους Πλαστήρα και Βενιζέλο.Μα αυτοί οι δυο ήσαν πραξικοπηματίες, επεδίωκαν την επαναφορά των Βενιζελικών στην εξουσία ανατρέποντας μια νόμιμη Κυβέρνηση και ήθελαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα δικτατορικώς. Πέραν τούτου, οι λεπτομέρειες και τα σχέδια του κινήματος δημοσιεύτηκαν στον κομμουνιστικό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 3 ημέρες πριν το πραξικόπημα! Οι Βενιζέλος και Πλαστήρας, αφού αιματοκύλισαν την Χώρα δεν ετόλμησαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους και την κοπάνησαν στα ξένα!

Έπειτα μας τριβελίζει ο Υποναύαρχος των Οικονομικών(ήτοι άκαπνος) ότι ο Στρατηγ. Καβράκος
παρέδωσε την Αθήνα στους Γερμανούς κατακτητές. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Ταξίαρχος Ε.Α.Ιωάννης Ξηρός στο veteranos.gr. «Μα στρατιωτικός ήταν. Εκτελούσε διαταγές της εξόριστης Κυβέρνησης Τσουδερού και- πέραν τούτου- η ειρηνική παράδοση των Αθηνών ήταν βασικός όρος της ανακωχής που υπέγραψαν οι Στρατιωτικοί Διοικητές με τους Γερμανούς τότε και βάσει αυτής σώθηκε ο Ελληνικός Στρατός από την αιχμαλωσία και την αποστολή στην Γερμανία ως σκλάβων».

Οποιοσδήποτε έντιμος άνθρωπος και πατριώτης, στην θέση του Καβράκου,αυτό θα έκανε. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ  ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΣΤΟΥΚΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ;

Οι Αξιωματικοί δεν ήταν ύπουλοι Ερυθροί ψευτοτσαμπουκάδες που σκότωναν ,κρυμμένοι πίσω από τα πυκνά δέντρα, έναν Γερμανό πισώπλατα και άφηναν μετά τους Γερμανούς να αφανίσουν ολόκληρα χωριά με χιλιάδες θύματα! 

 Και μιας και η Σωτήρχου παριστάνει τον τιμητή του Πλαστήρα και κατηγορεί τον Καβράκο ότι θέλησε στην παράδοση να κεράσει καφέ τους Γερμανούς και ότι χαμογελά, ο Πλαστήρας με επιστολή του την 21η Απριλίου 1941: «Είμαι της γνώμης ότι πρέπει να γίνει Κυβέρνησις φιλογερμανική για να καταστήσωμεν ολιγότερον οδυνηράν την ήτταν. Αυτό πρέπει να γίνει και αν ακόμη θα ηξεύραμε ότι ο πόλεμος θα ετελείωνε και μετά τινάς μόνο μήνας με τελείαν ήτταν του Άξονος»!

Την επιστολή δημοσίευσε ο αείμνηστος Γεράσιμος Αποστολάτος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 14/09/1997.Οσο ζούσε ,δεν ετόλμησαν οι κομμουναραίοι να θέσουν ζήτημα Καβράκου. Είναι γνωστό ότι ο Γεράσιμος Αποστολάτος είχε ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία με τις κομμουνιστικές προδοσίες. Τώρα έπιασε την Σωτήρχου και τους κομμουνιστές ο πόνος για τον Πλαστήρα!

Στις  22/12/2016,ο άξιος συνεχιστής της εφημερίδας Ελευθεροτυπία,η εθνική πατσαβούρα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ,τον παρουσιάζει, σε μια ιστορική φωτογραφία να χαμογελά  στην παράδοση της Πόλεως των Αθηνών  προς τους Γερμανούς Αξιωματικούς. Και τον κατηγορούν ότι αυτό βεβαιώνει τον δοσιλογισμό του! Το χαμόγελο είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και δεν οδηγείται από την ευτυχία. Μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος χειρισμού των άλλων η ένας τρόπος για να αποσπάσουμε την προσοχή τους από τα αληθινά συναισθήματα μας.

Και ο Μπελογιάννης χαμογελούσε όταν άκουσε την θανατική απόφαση του Στρατοδικείου. Χαιρόταν που αφήνει την αγαπημένη του; Χαιρόταν που θα πεθάνει κι αφήνει ορφανό το παιδί του; Χαιρόταν που πεθαίνει με την ρετσινιά του προδότη; Χαιρόταν που πεθαίνει με ατιμωτικό θάνατο;

Χαιρόταν που πεθαίνει πριν ολοκληρωθεί το κομμουνιστικό του όνειρο; Χαμογέλασε γιατί αυτή ήταν η διαμαρτυρία του! Δεν μπορούσε να κάνη τίποτα άλλο. Άρα ήταν δωσίλογος! Και όχι μόνον αυτό..Η κίνηση του ήταν προμελετημένη. Έπρεπε να προστατεύσει την υστεροφημία του μεταξύ των συντρόφων. Δεν είχε τίποτα άλλο να χάση.
Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται! 

Θέλω να κάνω μια σημαντική διευκρίνιση: Δεν γνωρίζω αν οι τόσο ετερόκλητες φωτό από την τελετη παραδοσης είναι αυτουσιες η εχουν βγει «από επιδεξια χερια» από το υπαρχον βιντεο της παραδοσης. Διότι με τον υπολογιστή, έχεις την δυνατότητα «να κόψεις» μια σκηνή του βιντεο σε πολλά καρέ και να εμφανίσεις έναν άνθρωπο να κοιμάται στο μέσον μιας Δεξίωσης η να χαμογελάει φαρδιά-πλατειά!!

Αυτό συμβαίνει λόγω της φυσιολογικής κίνησης των βλεφάρων που ανοιγοκλείνουν σε πλήρη κίνηση και τις εντονες στιγμιαίες συσπάσεις των μυών του προσώπου και του στόματος, ειδικά όταν μιλάμε! Αν ισχύει το δεύτερο, τότε μιλάμε για προπαγάνδα Σοβιετικού τύπου.

ΤΟ ΒΗΜΑ μέσω του left.gr,27/04/2018,και με τίτλο «27 Απριλίου 1941:Οι Γερμανοί στην Αθήνα-Η παράδοση της Πόλης σε καφενείο» μας πληροφορεί ότι ο Υποστράτηγος Καβράκος κάπνιζε το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο, γεγονός, που όπως λέει, αποτυπώνεται στις φωτογραφίες των γερμανικών αρχείων.

Στο clioturbata.com,28/04/2017,υπαρχει άρθρο με τίτλο «Ιωάννης Παπαφλωράτος: Η κατάρρευση του Ελληνικού Κράτους στην Ηπειρωτική Ελλάδα μετά την Γερμανική επίθεση και η κατάληψη των Αθηνών(Απρίλιος 1941)».Εκεί,αντλούμε την πληροφορία για την τεραστία πίεση και τον εκνευρισμό του Στρατηγού Καβράκου με το απανωτό και ασταμάτητο κάπνισμα λόγω της εισόδου των Γερμανών στην  Αθήνα και της επερχομένης παράδοσης της Πόλεως.Ο Ιωάννης Παπαφλωράτος είναι Διεθνολόγος και Διδάκτωρ Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθως ο Υποναύαρχος μας τονίζει ότι τον εκτέλεσαν Αναρχικοί! Όχι θλιβερέ Υποναύαρχε...
Τον εκτέλεσαν οι κατσαπλιάδες της ΟΠΛΑ της γνωστής δολοφονικής οργάνωσης του ΚΚΕ με τα αναρίθμητα εγκλήματα.

Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά: Με ποια ιδιότητα καταδίκαζε σε θάνατο το ΚΚΕ και έπαιρνε
αιχμαλώτους; Συνταγματικώς ήταν παράνομο. Ουδέποτε νομιμοποιήθηκε μέχρι τότε...Όχι μόνο παράνομο αλλά και ποινικώς κολάσιμο! Πόθεν αντλούσε την νομιμοποίηση το ΚΚΕ;

Δεν απασχολεί τον Υποναύαρχο. Φυσικά ούτε την Σωτήρχου.
Γράφει και πάλι ο Ταξίαρχος Ιωάννης Ξηρός: Νωρίς θυμήθηκε να κλάψει τον παππού του ο Υποναύαρχος. Όταν πήγαινε επί Επταετίας στις ΗΠΑ δεν είχε ούτε υποψία Αντιστασιακού.

Ο Νίκος Γκόγκος επανήλθε στο θέμα μόλις παραιτήθηκε ο Καμμένος που είχε απορρίψει το αίτημα για μετονομασία της ΣΜΥ σε...Στρατηγού Σαράφη. Στις 25/01/2019 επανέρχεται διότι λέει ότι προέκυψαν νεώτερα στοιχεία. Φυσικά μας τονίζει ότι δεν είναι από τα σοβαρότερα θέματα της καθημερινής μας ζωής αλλά είναι υποχρεωμένος να επανέρχεται μέχρι να λύσει το σημαντικό αυτό ζήτημα.Η όλη τακτική εκ μέρους του Υποναύαρχου, με κάνει και αναρωτιέμαι:

Πως έγινε η επαφή μεταξύ του Υποναύαρχου και των Κομμουνιστών; Πρώτοι τον πλησίασαν αυτοί η αυτός; Ποιο ήταν το κίνητρο αυτής της επαφής;...

Αναρωτιέται ο Υποναύαρχος γιατί τον Καβράκο κατέταξε το ΓΕΣ στο πάνθεο των ηρώων και γιατί τον διατηρεί και υποχρεώνει την Τρικαλινή κοινωνία να τον τιμά σαν ήρωα και την ΣΜΥ να τον έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση. Μάλιστα με λύσσα επιμένει ότι δεν πολέμησε και δεν τραυματίστηκε καν. Και αιτείται και πάλι την αλλαγή.


Ιδού όμως συλλαμβάνεται αδιάβαστος. Τι του απαντά ένας αναγνώστης των όσων συκοφαντικών αναφέρει,ο κος Ηλίας Κωνσταντίνου στο trikalaenimerosi:

«Ο κος Υποναύαρχος του Οικονομικού δεν γνωρίζει καλά ιστορία διότι αναφέρει ότι ο Στρατηγός Καβράκος δεν τραυματίστηκε ούτε έκανε κάποια γενναία πράξη. Ο Χρ.Καβράκος,
Διοικητής του 5ου Συντάγματος Πεζικού τραυματίστηκε στην Μικρά Ασία.

Όπως αναφέρει ο τότε Λοχαγός Κλεάνθης Μπουλάλας:  «Προσπαθούσα να συντάξω την διαταγή της επομένης ημέρας ενώ δίπλα μου οι Ταγματάρχες Καβράκος και Κατσιμήτρος βογκούσαν από τους πόνους».

Ο Καβράκος δεν διοίκησε μια παραγκωνισμένη μονάδα αλλά το 5ο Σύνταγμα Πεζικού το πιο επίλεκτο και ένδοξο διαχρονικά Σύνταγμα του Ελληνικού Στρατού που μετείχε σε όλους τους πολέμους με την ίδια άριστη επίδοση, επανδρωμένο από ΔυτικοΘεσσαλούς και μέρος της 1ης Μεραρχίας αποτελούμενης από Θεσσαλούς. Της μόνης που είχε το προσωνύμιο της «σιδηράς»! Άρα μόνον παραγκωνισμένος δεν ήταν. Γι’ αυτό αργότερα έγινε Μέραρχος και Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΣ».


Και καταλήγει ο κος Ηλίας Κωνσταντίνου: «Καλό είναι να διαβάζουμε πριν θίξουμε ορισμένα θέματα». Να προσθέσω ότι το 1924 διοικητής του 5ου ενδόξου Συντάγματος ανέλαβε ο πεπειραμένος και αυστηρός Τρικαλινός  Χρήστος Καβράκος. Τιμημένος με Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας και όχι μόνον. Διοίκησε ένα από τα αποφασιστικότερα και αποτελεσματικότερα τμήματα του Ελληνικού Στρατού κατά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912 και 1913 που αποτέλεσαν χωρίς υπερβολή το ισχυρότερο όπλο του Ελληνικού Στρατού. Άλλη πιθανόν θα ήταν η εξέλιξη των μαχών χωρίς το 5ο Σύνταγμα Πεζικού.

Επίσης, να πληροφορήσουμε τον κο Γκόγκο ότι το όνομα του Στρατηγού Καβράκου, δόθηκε σε δρόμο των Τρικάλων όχι επί «Χούντας» αλλά το 1959 επί Δημαρχίας Ιωάννου Μάτη όπου παμψηφεί αποφασίστηκε να μετονομαστεί η πλατεία του προσφυγικού συνοικισμού σε πλατεία 5ου Συντάγματος Πεζικού κι ένας δρόμος προς τιμήν του Στρατηγού.

Θα ήθελα να αναφέρω εδώ ότι σε όλα τα χαμερπή δημοσιεύματα που υπέπεσαν στην αντίληψη μου,οι δήθεν ανύποπτοι πολίτες «της ειρήνης και της προόδου», σαν τις ύαινες κραυγάζουν ότι ο Καβράκος «δεν τραυματίστηκε καν»! ..

Μια άλλη λεπτομέρεια που θα παρατηρήσετε είναι ότι οι «αγανακτισμένοι»- δήθεν ανύποπτοι πολίτες- αναφέρουν ο καθένας την δική του εκδοχή για τον αριθμό των πολυβόλων που έστησε ο Καβράκος προκειμένου να καθαρίσει τον κόσμο: Ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ ,Σάκης Παπαδόπουλος μαζί με 24 συνυπογράφοντες Βουλευτές, λέει 6(!) πολυβόλα- 27/03/2018,trikalaidees,Μετονομασία του στρατοπέδου Καβράκου σε Στρατόπεδο Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών- σε άλλα δημοσιεύματα 2 πολυβόλα η απροσδιόριστο αριθμό πολυβόλων! Σε κάποιο δημοσίευμα είδα ότι ο ίδιος ο Στρατηγός έρριχνε με το πολυβόλο ενώ ο rizospastis.gr,24/Μαρτιου/2002,κανενα πολυβόλο!!!  Ο καλόπιστος αναγνώστης και χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις  ξέρει τι θα συνέβαινε αν ΕΞΙ πολυβόλα μαζί με τους 100 στρατιώτες έρριχναν κατά του πλήθους...

Εν τω μεταξύ,οι νεκροί ανεβοκατεβαίνουν!..Αλλού μιλάνε για 8 νεκρούς ,αλλού για 7,αλλου για 6,αλλου για δεκάδες και πάει λέγοντας...

Στην δε ανταπόκριση του Σιάντου στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο φύλλο της 09/02/1925,βλεπει κάποιος κατάπληκτος ότι οι Αξιωματικοί συνέστησαν επιτόπου ομάδα και έκαναν σκοποβολή μαζί με τον κρυμμένο Αντιεισαγγελέα  και πυροβολούσαν και σκότωναν τους συντρόφους!!! Τέτοιες γελοιότητες και αθλιότητες από τον Σιάντο. Που χαρακτηρίστηκε  αργότερα από το ΚΚΕ ως  πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις! Όλα αυτά κατά τον Σιάντο και τον Ριζοσπάστη επί  Πρωθυπουργίας του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, στενού συνεργάτη του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Πολυμαθής, διακεκριμμένος Νομικός ο ίδιος  με ανώτερες σπουδές στο Εξωτερικό και Απόφοιτος της Σχολής Ευελπιδων.
Δεν πρέπει κανείς να ασχολείται με Κομμουνιστές..Όπου τους αγγίζεις, λερώνεσαι.

Αλλά ας επιστρέψουμε στον Υποναύαρχο: Η ιστοσ.TRIKALANEWS με ημερομηνία 21/01/2012,
φιλοξενεί ένα άρθρο του με τίτλο βαρύγδουπο!  «Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 Φεβρουαρίου 1925».

Αφού μας λέει ότι έκανε έρευνα και διαμόρφωσε γνώμη και γνώση, μας περιγράφει ότι επειδή το πλήθος δεν διαλύονταν, δόθηκε το σύνθημα του πυρός. Έβαλλαν ταυτόχρονα και τα δυο οπλοπολυβόλα που εγκατέστησε ο Καβράκος και είχαμε 7 τουλάχιστον(;) άτομα νεκρούς.

Και ρωτάω εγώ που δεν είμαι Υποναύαρχος: Με δυο οπλοπολυβόλα στα 100-150 μέτρα να ρίχνουν επάνω σε χιλιάδες κόσμου. Όταν με ένα στιγμιαίο χάϊδεμα της σκανδάλης φεύγουν 6-7 σφαίρες ας φανταστεί ο αναγνώστης τι μακελειό θα είχε συμβεί  αφού πυροβόλησαν μαζί και αρκετοί από τους 100 στρατιώτες! Δεν μιλάμε για 7 αλλά για 107 νεκρούς!!
 
ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.

Και θέλω να πω στον Υποναύαρχο που αναφέρεται στον Μεταξά και τον Στρατηγό Τσολάκογλου με υποτιμητικό τρόπο: Είσαι πολύ μικρός για να πιάσεις στο στόμα σου έναν Ηγέτη που έγραψε ιστορία κι έναν Στρατηγό που επωμίστηκε την ιστορική ευθύνη για να μην γίνει ο Ελληνικός Στρατός κιμάς στα Γερμανικά κανόνια και να μην σταλεί αιχμάλωτος στην Γερμανία σε καταναγκαστικά έργα.

Κι επειδή πυκνά-συχνά οι Κομμουνιστές συνδέουν τον Καβράκο με τον Τσολακογλου και μιλούν υποτιμητικά για δοσίλογους κι αναφέρονται και στην Ιονική Ενότητα γι’αυτόν, ας δούμε με δυο λόγια τι λέει ο αριστερός ιστορικός Χάγκεν Φλάϊσσερ, Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ΣΤΕΜΜΑ ΚΑΙ ΣΒΑΣΤΙΚΑ,ΒΗΜΑ, Τόμος Α,σελ.89:

Η συνθηκολόγηση του Τσολακογλου..χαρακτηρίζεται ως η «προδοσία μιας πέμπτης φάλαγγας» με επικεφαλής τον στρατηγό.

Όμως, η μελέτη των γεγονότων αναιρεί αυτές τις κατηγορίες....διατυπώθηκε η μάλλον άδικη κατηγορία του «Έλληνα Κουϊσλινγκ. Σε άλλο σημείο: Ο Λ.Σπαής παραδέχεται ότι ο στρατός είχε ήδη αποσυντεθεί και συνεπώς η συνθηκολόγηση ήταν «πράξις πραγματικού στρατιωτικού αρχηγού διότι η ανακωχή κατ’ουσίαν είχε γίνει». Και αλλού:..ο Τσολακογλου σκέφτηκε να καταφύγει στα βουνά με τους Στρατηγούς αλλά τον τρόμαζε η ιδέα ότι θα αφήσει τους Έλληνες αιχμαλώτους στο έλεος της Ιταλικής εκδίκησης! Μας βεβαιώνει δε ότι όλη η πολιτική ηγεσία υπέβαλλε τα σέβη της στην Κυβέρνηση Τσολακογλου.

Και στην σελ.370: Ο Τσολακογλου..εξακολουθεί ως την τελευταία μέρα να αγωνίζεται για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του! Και ο ακροαριστερός Τροτσκιστής Άγις Στίνας που παραθέτει στο βιβλίο του: ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ και την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι θα στηρίξει(της κυβέρνησης Τσολακογλου) «το εξόχως μέγα αυτής πατριωτικόν έργον».

Αφού συνδέουν τον Καβράκο με τον αείμνηστο Στρατηγό Τσολακογλου, ας δούμε και τι γράφει ο Rizospastis.gr,25 Οχτώβρη 2015 για την γνώμη του Γεωργίου Παπανδρέου: «Είναι Θείον Δώρον δια τον Ελληνικόν Λαόν και μεγάλη συγκατάβασις του κατακτητου το ότι εδέχθη να γίνει Ελληνική Κυβερνησις». Συνεπώς, ας αφήσουν οι κομμουνισταραίοι ήσυχο τον Τσολακογλου και τον Καβράκο και την ιστορία και ας ασχοληθούν με τις αναρίθμητες προδοσίες και τα εγκλήματα τους.

Ο  Υποναύαρχος «αφήνεται» να χρησιμοποιηθεί  και τον χρησιμοποιούν ως κράχτη, κατά την προσφιλή τους τακτική, και αυτός στρουθοκαμηλίζει και νομίζει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τους βρίσκει ως άλλοθι για να μην μας πει ότι του είναι αρεστά τα έργα τους!.. Επικαλείται ως άλλοθι την μαρτυρία της  Σωτήρχου.

Εγώ θα έλεγα πως φαίνονται οι υπόγειες διαδρομές μεταξύ κομμουνιστών και Συνοδοιπόρων...

Τα γράφω αυτά διότι παρατήρησα έκπληκτος ότι στην παρωδία αυτή, συμμετέχουν και οι καλοί κύριοι της Κομμουνιστικής νομενκλατούρας και φίλοι του αποθανόντος Τροτσκιστή Παναγιώτη Βήχου. Με πρώτο και καλύτερο τον προσεκτικό Βάϊο Φασούλα που θέλει να ξαναγράψει τις κακογραμμένες(;) σελίδες της Ιστορίας και πρωταγωνιστεί στην ιστορία αυτή με τον Καβράκο.
Όποιος ήξερε την ιστοσελίδα «Πολιτικό Καφενείο» του ακροαριστερού Παν. Βήχου και τι λουλούδια μάζευε εκεί μέσα, ξέρει και τι γράφω. Ακροαριστερά ανθρωπάρια που έσταζαν φαρμάκι και μίσος απίστευτο για την Πατρίδα, για την Πίστη, για το Γένος, για τους Αξιωματικούς, για τον Στρατό. Εκεί ο Β. Φασούλας, μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών για την επέτειο του 1925, δεν άνοιξε το στόμα του να νουθετήσει και να διορθώσει. Τώρα μας κάνει μαθήματα Ιστορίας και ήθους.

Οι κομμουνιστές,μας κατηγορούν ότι κλείσαμε για δεκαετίες ολόκληρες ερμητικά στο ντουλάπι της αφάνειας και της λήθης την αλήθεια και μας ρωτά ποιοι μηχανισμοί και για ποια αιτία επιτεύχθηκε «η τέλεια αποσιώπηση» της Εξέγερσης του 1925 και ότι αποτελεί αντικείμενο για ιστορική έρευνα!!! Προσέξτε την λεπτομέρεια: Δεν ζήτησαν αναψηλάφηση της Δίκης.
Αντίθετα με τα γνωστά «λαϊκά δικαστήρια» και την γνωστή «λαϊκή» μέθοδο του λεκτικού τραμπουκισμού και της συκοφαντίας και  του «όλοι μαζί να κάνουμε ντου τώρα που μπορούμε και ζει ακόμη ο Ν. Γκόγκος», επιδιώκουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν!

Πάντως όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει σε διάφορα σάϊτ π.χ.tricalacity, Αποκαλυπτήρια μνημείου για την Αγροτική-Λαϊκή Εξέγερση 1925,ειναι «τρεις και ο κούκκος» με τους μισούς να είναι από την Αθήνα και την Ιονική Ενότητα! Τα ίδια βλέπει ο αναγνώστης όταν πληκτρολογήσει Τρικαλινό Κιλελέρ και πατήσει πάνω στα IMAGES,πάλι ελάχιστοι Τρικαλινοί. Παρά την προπαγάνδα και τις λυσσαλέες προσπάθειες.

Μάλιστα το trikalanews με τίτλο «Χωρίς μαζικότητα για μια ακόμη χρονιά η τιμή στο Τρικαλινό Κιλελερ»,05/02/2017, δημοσιεύει φωτογραφίες με ελάχιστους παρισταμένους. Αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα γύρω μπαλκόνια, θα δείτε ότι είναι ερημιά!!! Γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα: «Αν εξαιρέσει κάποιος τους «θεσμικούς» που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τους Εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, τότε οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα των χεριών»!

Κατηγορούν τον Καβράκο ότι ψευδομαρτύρησε το 1910,στην δίκη για το Κιλελέρ. Προσπάθησα να εντοπίσω σε ποιο σημείο ψευδομαρτύρησε ο Καβράκος στα έγγραφα που παραθέτει η Σωτήρχου στην Ionikienotita.gr αλλά στάθηκε αδύνατον. Οι Κομμουνιστές μας υποδεικνύουν  ότι ο Καβράκος ψευδομαρτύρησε. Αλλά ας φέρουν τα πρακτικά της Δίκης και εμείς-μόνον εμείς-θα αποφασίσουμε αν ψευδομαρτύρησε.Από όσα παραθέτει η Σωτήρχου, δεν προκύπτει πουθενά και ξεκάθαρα ψευδομαρτυρία.

 Στις καταθέσεις τους, οι μάρτυρες Υπαξιωματικοί Μπατάλης και Πατσιάνης καταθέτουν ότι ο Υπίλαρχος Πηχεών τους διέταξε να πυροβολήσουν μόνον αν κινδυνεύσουν και να μην συλλογιστούν πατέρα και μητέρα. Ο λοχίας Καβράκος κατέθεσε ότι ο Πηχεών συνέστησεν ηπιότητα και μόνον «εν αναποδράστω ανάγκη να αμυνθώσιν». ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ! Που είναι η ψευδομαρτυρία; Δεν βγάζεις εγκληματία έναν άνθρωπο χωρίς να παραθέσεις τα πρακτικά της Δίκης.

Τον κατηγορούν ότι εμπόδισε τους Ευέλπιδες να πολεμήσουν. Αν διαβάσει το κείμενο της Ionikienotita.gr,ο άδολος αναγνώστης σχηματίζει την εντύπωση ότι απαγόρευσε σε όλους τους Ευέλπιδες να πολεμήσουν. Διαστρεβλώνουν κάθε έννοια τίμιας παράθεσης ιστορικών στοιχείων. Ας δούμε την διήγηση του γιου ενός από αυτούς, του Γιώργου Τσιτσιλιάνου στον Τομέα Άμυνας, στο Ποτάμι, όπως το δημοσίευσε το militaire.gr στις 28/10/2018.

Στις 28/10/1940 που κηρύχτηκε ο πόλεμος, οι Ευέλπιδες της 2ης και 3ης Τάξης ονομάστηκαν Ανθυπασπιστές και Ανθυπολοχαγοί αντίστοιχα και αναχώρησαν στο Μέτωπο. Στην Σχολή παρέμειναν οι 300 της 1ης Τάξης για την εκπαίδευση τους.Η εισβολή των Γερμανών στις 6 Απριλίου 1941,βρισκει τους Ευέλπιδες της 1ης Τάξης να εκπαιδεύονται εντατικά.
Μέσα στην σύγχυση που επικρατούσε από την κατάρρευση του Μετώπου και την προέλαση των Γερμανών, η Σχολή Ευελπιδων έχει ξεχαστεί και στερείται διαταγών. Οι Ευέλπιδες ζητούν να συγκροτήσουν έναν λόχο και να μεταβούν στις Θερμοπύλες να αντισταθούν κατά των Γερμανών αλλά το αίτημα τους δεν εγκρίνεται από την ηγεσία. Στις 23/04/1941 ο Διοικητής της Σχολής τους ενημερώνει για την επικείμενη είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Τους ανακοίνωσε ότι η πρόθεση της Ανωτέρας Διοίκησης Αθηνών(ΑΣΔΑ) είναι να χρησιμοποιηθούν για την τήρηση της τάξης στην Αθήνα και τους θέτει το ερώτημα:

Εάν σας διατάξω να εξέλθετε στην πόλη και να επιβάλλετε την τάξη σε περίπτωση που διασαλευθεί, θα το πράξετε; Η απάντηση είναι ένα βροντερό «ΟΧΙ»! Κατόπιν αυτού ο Διοικητής διέταξε την προφυλάκιση μερικών που τους θεώρησε υπαίτιους. Αποφασίζουν μόνοι τους την διαφυγή στην Κρήτη όπου θα συνεχιζόταν ο πόλεμος Διοικητής της ΑΣΔΑ που πληροφορείται την στάση των 300 Ευελπιδων, στέλνει τον Επιτελάρχη του για να ματαιώσει την απόφαση των Ευελπιδων για την διαφυγή τους στην Κρήτη. Ο Επιτελάρχης Συνταγματάρχης Πετζόπουλος συγκεντρώνει τους Ευέλπιδες παρουσία και του Αξιωματικού υπηρεσίας και προσπαθεί να τους μεταπείσει.

«Τι σκοπεύετε να κάνετε;», ρωτά ο Επιτελάρχης. «Να πάμε στην Κρήτη». «Τρελλοί είσαστε; Πως θα πάτε; Με τι μέσα; «Με ότι μέσα βρούμε».
Ο Επιτελάρχης προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι θα ήταν αδύνατον να περάσουν τη θάλασσα όπου η κυριαρχία των Γερμανών είναι απόλυτη και να φτάσουν στην Κρήτη ζωντανοί. Μάταιος κόπος. Οι Ευέλπιδες είναι αμετάπειστοι. Τότε ο Επιτελάρχης ζητά από τον Αξιωματικό υπηρεσίας να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Διοικητή της ΑΣΔΑ,ο οποίος επαναλαμβάνει στον Αξιωματικό την εντολή να εφαρμοσθή η διαταγή του.
«Στρατηγέ, ουδείς δύναται να διατάξει την Σχολή Ευελπιδων να παραμείνει στην Αθήνα»,
απαντά ο Αξιωματικός που είχε σαφή αντίληψη της κατάστασης που επικρατούσε.

Ο Επιτελάρχης που παρακολουθούσε την συζήτηση παίρνει το ακουστικό και αναφέρει στον Διοικητή της ΑΣΔΑ: «Είναι αδύνατο να καταπνίξει κανείς την εκδήλωση πατριωτισμού αυτών των παιδιών, διότι περί αυτού πρόκειται και όχι περί απειθαρχίας, όπως μας ανέφεραν». Και γυρίζοντας στους Ευέλπιδες, τους ευχήθηκε με δάκρυα στα μάτια «Καλή τύχη».

Οι 300 νεοσσοί της 1ης Τάξης είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τον πόλεμο και η απόφαση τους αυτή επήρε την μορφή στάσης.
Η τύχη του πολέμου σε στρατιωτικό- τακτικό αν θέλετε- επίπεδο, είχε κριθεί. Οδηγίες για τους πρωτοετείς  Ευέλπιδες, ο Καβράκος δεν είχε. Έκρινε ότι εκείνη την ώρα είχε μεγάλη σημασία η Χώρα να συνεχίσει να λειτουργεί ως συγκροτημένο Κράτος, χωρίς να διασαλευθή η Τάξη. Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει ότι έδρασε αντεθνικά; Μόνον οι κομμουνιστές ! Αλλά αποκρύπτουν όταν μιλούν για τον Δικτάτορα Ιωαννίδη ότι ως Εύελπις τότε, εστασίασε κατά της απόφασης του Καβράκου. Είναι αυτή η ύπουλη τακτική των ψευτοδημοκρατών και των Ερυθρών συνοδοιπόρων τους. Η Σωτήρχου, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, γράφει:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ Ο ΚΑΒΡΑΚΟΣ!!! ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

Και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, γράφει ξεκάθαρα «...δόθηκε διαταγή από την Ανωτέρα Στρατιωτική Διοίκηση Αθηνών να εκτελέσουν οι Ευέλπιδες αστυνομικά καθήκοντα..Οι Ευέλπιδες δεν δέχτηκαν να εκτελέσουν αυτή την διαταγή και πήραν την απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα κατά των κατακτητών στην Κρήτη». Εμφανίζει δηλαδή το σύνολο της Σχολής να εμποδίζεται από τον «προδότη» Καβράκο να πολεμήσει τους Γερμανούς!!!

Και ακολουθεί ο ύπουλος Υποναύαρχος-διότι αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που του ταιριάζει-στο trikalacity.gr,07/Μαρτιου/2016 με τίτλο ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΒΡΑΚΟΥ, που συνταυτίζεται με τις θέσεις της Σωτήρχου και χρησιμοποιεί ακόμα και τις ίδιες εκφράσεις όπως π.χ.«αντι να αναλάβει τα ηνία της αντίστασης», κλπ...

Και επειδή κατηγορείται ο Καβράκος ότι με τους «φίλους του» Τσολακογλου και Μεταξά έλαβε μέρος στην διακυβέρνηση του Κράτους, θέλω να τονίσω εδώ ότι η ύπαρξη Ελληνικής Κυβερνήσεως με Υπουργεία, Νομαρχίας, Αστυνομία,Χωροφυλακή, στρατιωτικάς μονάδας, Σημαίας στα δημόσια καταστήματα κ.τ.λ. εσήμαινε λειτουργία Ελληνικού Κράτους με όλας τας ευμενείς συνεπείας(μισθοδοσία,εκπαίδευσις,δικαιοσύνη,αστυνόμευσις κ.τ.λ.).Εάν  δεν υπήρχε Ελληνική Κυβέρνησις, όλα αυτά θα εξηρτώντο από εκπροσώπους των κατακτητών, που φυσικά δεν θα τους ενδιέφερε ο Ελληνικός λαος.Κ.Πλευρης,ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,2017.
Ο Στρατηγός Καβράκος, κατηγορείται ακόμη, ως γενικός Διευθυντής της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, για τη συγκέντρωση σιτηρών υπέρ του Γερμανικού Στρατού. Ουδέν ψευδέστερον! Ο Καβράκος έκανε ότι μπορούσε για να εμποδίσει τους Κομμουνιστές και τους Μαυραγορίτες να αρπάξουν τα σιτηρά και ταυτόχρονα να διαμοιράσει σε όλους μερίδιο από το σιτάρι. Έτσι σώθηκαν π.χ. αρκετές χιλιάδες Βολιωτών. Επειδή πρέπει να γράψουμε πολλά, να συνοψίσουμε τα σπουδαιότερα και ας δούμε που θα κατέληγαν τα σιτηρά...

Γράφει η efsyn.gr σε άρθρο του Σ.Μαλαγκονιαρη στις 19/08/2018:Σε Ειδική Διαταγή Επιχειρήσεων με ημερομηνία 10 Ιουνίου 1944 που υπογράφει ο Υποστράτηγος Στεφ.Σαράφης,αναφέρονται τα εξής: «Πρόθεσις του Γενικού Στρατηγείου είναι να εμποδίσει ..των κατακτητών..αφενός δια της εξασφαλίσεως της παραγωγής των αγροτών των πεδινών περιοχών της Χώρας και αφετέρου δια της μεταφοράς και εναποθηκεύσεως εις τα καταφύγια..δια την μέχρι της επομένης εσοδείας διατροφήν των ορεινών πληθυσμών και των τμημάτων του ΕΛΑΣ».

Μετά τον αλωνισμό, το σχέδιο προέβλεπε την απόκρυψη του σιταριού και οι Ελασίτες  αποφάσισαν να μην μεταφερθεί σε σπίτια. Γι’αυτό αποφασίστηκε να κρυφτεί σε αυτοσχέδιες αποθήκες μέσα στα δάση η στα ορεινά. Και ποιος είχε πρόσβαση στις αποθήκες στα ορεινά;

Και αποφάσιζε τι θα δώσει και σε ποιον; Ο ΕΛΑΣ..Δηλαδή οι Κομμουνιστές!
Άλλωστε είναι πολλές οι μαρτυρίες ότι οι Εαμίτες αντάρτες είχαν προμήθειες τροφίμων επαρκείς αφού πλιατσικολογούσαν τους αγρότες. Το πλιατσικολόγημα, σήμερα λέγεται «αναγκαστική οικονομική ενίσχυση από τον απλό λαό»! Στους χωρικούς απαγορεύτηκε να αποδίδουν φόρους στο κατοχικό κράτος της Χώρας!!Ενώ είχαμε και πλιάτσικο για τις άπορες οικογένειες των ανταρτών!!!Εκτός από σιτάρι δινόταν και κρέας από έρανο των χωρικών!!!!Μετά ακολούθησε και οικονομική βοήθεια!!!!!
Σκαλιδάκης Ιωαννης,ΑΠΘ,2012,Πολιτικη Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης 1944:Ενας τύπος επαναστατικής εξουσίας: Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές παράμετροι.

Η ωμη αληθεια θα αναδυεται παντοτε, ακομα και σε «φιλικα» για τους κομμουνιστες ντοκουμεντα  όπως το παρακατω,ασχετα με τα ωραια λογια που κοιτανε να τα πακετταρουν!

Η ανάδυση του Εαμικού κράτους στην Κατοχή,historical-quest.com- του υπεύθυνου για το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο και συνεργάτης του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Ραϋμόνδου Αλβανού: Σταδιακά οι αντάρτες κατάφεραν να επιβάλλουν τον έλεγχο, να αποκτήσουν το «μονοπώλιο της νόμιμης βίας» στην ορεινή Ελλάδα… Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της νέας «έννομης τάξης» ήταν η προστασία των ανταλλαγών μεταξύ του κρυμμένου σιταριού της υπαίθρου και των βιομηχανικών αγαθών των πόλεων.

Η διασφάλιση της εύρρυθμης λειτουργίας της «μαύρης αγοράς» -όπως ονομαζόταν-υπήρξε σε τελική ανάλυση και η υλική βάση της εδραίωσης της εξουσίας των αντάρτικων σωμάτων… Με τις λίγο πολύ εκούσιες εισφορές των χωρικών, οι συνεχώς αυξανόμενες ομάδες του ΕΛΑΣ εξασφάλιζαν την επιβίωση τους χωρίς να καταφύγουν σε πλιάτσικο η κλοπές(όχι,άμα ήθελες ας μην έδινες!..). Μέσω του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, πραγματοποιήθηκε σταδιακά η αντικατάσταση του απονομιμοποιημένου και αποτυχημένου Κράτους από το κράτος των ανταρτών.

Ας δούμε μια περίπτωση όπως την περιγράφει ο κομμουνιστής ΑΓΙΣ ΣΤΙΝΑΣ: Το ΚΚΕ σκότωσε τον Σταύρο Βερούχη, ανάπηρο πολέμου, τυφλό από πολεμικό αέριο, γραμματέα της Ομοσπονδίας αναπήρων και θυμάτων πολέμου και εκλέκτορα της ΠΕΕΑ.Τον σκότωσαν γιατί, όταν στο Πλατανιστό Ευβοίας ανακάλυψαν μια αποθήκη με ελαιόλαδο, αυτός επέμενε να διανεμηθεί το λάδι στους αγρότες που πέθαιναν από αποβιταμίνωση και όχι στην «Επιμελητεία του Αντάρτη» που ζητούσε ο υπεύθυνος του ΚΚΕ.Σε λίγες μέρες τον πήραν για μια δήθεν σύσκεψη της ΠΕΕΑ και στον δρόμο κυριολεκτικά τον αποκεφάλισαν!!!

Η μεγάλη πείνα στην Ελλάδα το 41 και οι χιλιάδες θάνατοι δεν οφείλονται στον Καβράκο. Υπήρξε αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ενός προπολεμικού Κράτους προνοίας σε τόσο εκτεταμένο βαθμό. Η Ελλάδα του 40 είχε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Α Παγκοσμίου Πολέμου, την Μικρασιατική Καταστροφή με τα 1.500.000 προσφύγων που έπρεπε να αφομοίωση, των αυθαιρεσιών των Κατακτητών της Χώρας που τύπωναν άχρηστα κατοχικά χρήματα κι ανάγκαζαν  τον κόσμο να τα δέχεται ως αληθινά, οι επιτάξεις τροφίμων και προϊόντων, οι υποδομές που ήταν κατεστραμμένες. Η μεταφορά τροφίμων από την μια περιοχή στην άλλη ήταν αδύνατη αν συνυπολογίσουμε το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο και την έλλειψη καυσίμων.

Οι μεγάλοι σιτοβολώνες της Μακεδονίας και Θράκης δεσμεύονταν από τους Βούλγαρους. Οι προπολεμικές Κυβερνήσεις έλαβαν δραστικά μέτρα και προχώρησαν σε αύξηση της γεωργικής παραγωγής. Η αυτάρκεια τροφίμων δεν ήταν αρκετή με αποτέλεσμα τις εισαγωγές. Η κατάσταση με την έκρηξη του πολέμου, επιδεινώθηκε. Τα τρόφιμα εξαφανίστηκαν με τον κίνδυνο της σύρραξης και το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδος και η Ελληνική ναυτιλία υπέφεραν, με αναπόφευκτες συνέπειες στον απαραίτητο εφοδιασμό από το εξωτερικό.

Η επιστράτευση στέρησε την γεωργία από τα απαραίτητα εργατικά χέρια και ας συνυπολογίσουμε την επίταξη των μεταφορικών μέσων και των υποζυγίων. Το 1941,με την μεγάλη ξηρασία, υπήρξε μεγάλη μείωση της φθινοπωρινής σποράς αλλά και έλλειψη σπόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων. Οι πρώτες ελλείψεις είχαν εμφανιστεί πριν ακόμα την έλευση του κατακτητή. Στις αρχές του Φθινοπώρου του 1941 και παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης Τσολάκογλου, τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις είχαν εκμηδενισθεί. Οι αγρότες δεν εμπιστεύονταν την Κυβέρνηση και τα αντάλλαζαν με άλλα προϊόντα η τα πούλαγαν στην μαύρη αγορά με αποτέλεσμα να κρύβουν την σοδειά τους!

Οι πιο εύποροι αγρότες διατηρούσαν κρυφές αποθήκες για να ανεβάζουν τις τιμές ενώ αρκετοί είχαν στην διάθεση τους προμήθειες μέχρι την επόμενη σοδειά. Σημειώνεται και το φαινόμενο οι Κομμουνιστοσυμμορίτες να προτρέπουν-κατά την ηπιότερη έκφραση..-τους παραγωγούς να μην παραδώσουν στις Αρχές τα γεωργικά προϊόντα μην τυχόν και σταλούν στην Γερμανία.
Ουσιαστικά στην Ελληνική υπηρεσία εφοδιασμού έφτανε μόνον το 4% της ήδη μειωμένης σοδειάς σιταριού και μόνον το 2% των υπολοίπων δημητριακών! Οι Ιταλοί πίεζαν τους Βουλγάρους να στείλουν 100.000 τόνους δημητριακών αλλά αρνήθηκαν. Μετά την άρνηση αυτή, οι Ιταλοί έστειλαν 800 τόννους δημητριακών και οι Γερμανοί φορτίο 10.000 τόννων αλλά το πλοίο- οι «σύμμαχοι» Εγγλέζοι- βυθίζουν έξω από τις Ελληνικές ακτές! Medlabgr.blogspot.com,Βαθύτερες αιτίες που επέτειναν την πείνα, τον λιμό στα χρόνια της Κατοχής του 1940.

Αλλά την μεγάλη ευθύνη την έχει η απάνθρωπη Αγγλία με την επιβολή ναυτικού αποκλεισμού που δεν επέτρεπε την αποστολή τροφίμων από ξένες χώρες. Την τακτική αυτή είχε δοκιμάσει στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο κι έπρεπε να διατηρηθεί με κάθε θυσία αφού θεωρούνταν αναγκαία για την νικηφόρα έκβαση του πολέμου. Γράφει ο ιστορικός Δ. Κούκουνας:
Η Κυβέρνηση Τσολακογλου με την έγκριση των Γερμανών ρευστοποίησε όσα συναλλαγματικά διαθέσιμα είχε για την αγορά τροφίμων από την Τουρκία. Μερίδιο της ευθύνης είχαν και οι Μαυραγορίτες Τσολακογλου-και ο Καβράκος- έκαναν ότι μπορούσαν για να καταστείλουν τον Μαυραγοριτισμό χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Όπως γράφει ο Παναγιώτης Μαρίνης, ο Κορυζής είχε αγοράσει μετρητοίς 200.000 τόννους ετησίως επί μια τετραετία από την Αυστραλία. Η πρώτη παρτίδα έφτασε στην Αλεξάνδρεια και εκεί κατεκρατήθη από τους Άγγλους με την σύμφωνη γνώμη της εξορίστου Κυβερνήσεως η οποία είπε: «Να πεινάσει ο λαός να διώξει τους Γερμανούς»! Όταν έληξε ο εγκληματικός Αγγλικός ναυτικός αποκλεισμός, ήρκεσαν 2-3 αφίξεις του τουρκικού πλοίου Κουρτουλούς για να γεμίσει η Αθήνα τρόφιμα. Η εγκληματική στάσις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που απηγόρευσε στους αγρότες να πουλήσουν προϊόντα τους στις πολεις. Ελαμβανε ότι αυτό ήθελε και δεν άφηνε καν το υπόλοιπο να πωληθή «για να πεινάσουν οι πολεις, να γίνουν Κομμουνιστικές»! Αυτή ήταν η τακτική όταν εδραιώθηκε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Ο Πανεπιστημιακός Ν. Μαραβέγιας, γράφει μεταξύ άλλων στο tovima.gr,24 Noe 2008,τα εξής: «..αναπτύχθηκαν ληστοσυμμορίες που επωφελούνταν από την ουσιαστική απουσία αστυνόμευσης στην περίοδο της Κατοχής, παρά τις σπασμωδικές προσπάθειες καταστολής από το κατοχικό Καθεστώς». Ιδού, λοιπόν, η προνοητικότης του Καβράκου όταν ήθελε τους Πρωτοετείς Ευέλπιδες να διαφυλάσσουν την τάξη.

Πάλι από τον Καθηγητή Ιστορίας Παπαφλωράτο στο παραπάνω άρθρο: «Η αναχώρηση του Βασιλέως και της Κυβερνήσεως από την πρωτεύουσα έδωσε το έναυσμα για την δράση πολλών κακοποιών στοιχείων, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν το γενικό μούδιασμα των κατοίκων της,τη χαλάρωση της πειθαρχίας ακόμα και στους κόλπους των Αστυνομικών οργάνων και την διασάλευση της τάξεως. Κρούσματα κλοπών, ληστειών, διαρρήξεων και λεηλασιών καταστημάτων έκαναν την εμφάνιση τους σε όλη την πόλη, ενώ συμμορίες άρχισαν να λυμαίνονται ολόκληρες συνοικίες όπως το Θησείο και το Μεταξουργείο.

Τα γεγονότα αυτά ώθησαν τον στρατιωτικό διοικητή Αθηνών Υποστράτηγο Χρήστο Καβράκο να εκδώσει την εξής ανακοίνωση: «Το συμφέρον του Έθνους και του ατόμου επιβάλλει ίνα πάντες συντελέσωμεν εις την τήρησιν της τάξεως κατά τας εξαιρέτους αυτας στιγμας ας διέρχεται η Πατρίς μας.Η Ανωτέρα Στρατιωτική Διοίκησις και η Δημόσια Ασφάλεια έχουν λάβει πάντα τα μέτρα δια να τηρήσωσι την Τάξιν και να περιφρουρήσουν την ζωήν, τιμήν και περιουσίαν των πολιτών πάση θυσία και προς τούτο εδόθησαν εντολαι να γίνεται άμεσος χρήσις των όπλων κατά παντός αποπειρωμένου εξ οιουδήποτε λόγου να διασαλεύσει την Τάξιν...».

Ας δούμε όμως τι μας επισημαίνει η Τρικαλινή δημοσιογράφος, Μαρούλα Κλιάφα, που έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών κ.α σε άρθρο της με τίτλο Το επισιτιστικό πρόβλημα στην Θεσσαλία,maroulakliafa.gr,06/20/2018:

1ον)«..οι ντόπιοι παραγωγοί αρνούνταν να παραδώσουν μέρος της παραγωγής τους στο Κράτος, προτιμώντας να πουλούν τα προϊόντα τους στους Μαυραγορίτες σε υπέρογκες τιμές»!

2ον) «Λόγω της κήρυξης του πολέμου και της επιστράτευσης, η σπορά στον Θεσσαλικό κάμπο ήταν μειωμένη»!

3ον)Προκειμένου να εξασφαλισθεί η αρτοδότηση των Ελλήνων, να προστατευθεί ο εγχώριος σίτος και να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια η Κυβέρνηση των Αθηνών με το υπ’ αριθ 81 Νομοθετικό διάταγμα της 24ης Μαΐου 1941 απαγόρευσε στους σιτοπαραγωγούς να πουλούν στην ελεύθερη αγορά το σιτάρι τους. Φυσικά μπορούσαν να κρατήσουν μια ποσότητα για τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειας τους και μια άλλη ποσότητα για σπορά.

Ωστόσο το πλεόνασμα της παραγωγής τους όφειλαν να το παραδώσουν σε μια συγκεκριμένη τιμή στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών η οποία χρηματοδοτείτο από την Αγροτική Τράπεζα. Το ίδιο όφειλαν να κάνουν και οι ιδιοκτήτες αλωνιστικών μηχανών η αμοιβή των οποίων δεν ήταν σε χρήμα αλλά σε σιτάρι(ΘΑΡΡΟΣ 20/06 και 03/08/1941).Η απροθυμία των καλλιεργητών να παραδώσουν την πλεονάζουσα ποσότητα της παραγωγής τους στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, υποχρέωσε τον Χρήστο Καβράκο, Γενικό Διευθυντή της Πανελλήνιας Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών, να έρθει αυτοπροσώπως στις 31 Ιουλίου 1941 στα Τρίκαλα και να καλέσει τους μεγαλοπαραγωγούς του Νομού μέσα σε ένα 24ωρο να παραδώσουν την πλεονάζουσα ποσότητα. Τα αποτελέσματα ωστόσο ήταν πενιχρά.(ΘΑΡΡΟΣ 01/08/1941)

Παρά τις προειδοποιήσεις ότι θα γίνουν αστυνομικές έρευνες και ότι ο σίτος που θα βρεθεί κρυμμένος θα κατασχεθεί και οι ίδιοι θα τιμωρηθούν αυστηρά, οι περισσότεροι σιτοπαραγωγοί εξακολουθούσαν να πουλούν το σιτάρι τους στους Μαυραγορίτες σε τιμές υπέρογκες.

Η απόφαση όπως οι δυστροπούντες χωρικοί παραπέμπονται στην Επιτροπή Δημοσίας Ασφάλειας και στον Εισαγγελέα έγινε δεκτή από τον τοπικό τύπο με ικανοποίηση.

Να πούμε ότι ο Τσουδερός δεν ήταν πρόθυμος να έλθει σε ρήξη με την Αγγλία για το θέμα του ναυτικού αποκλεισμού. Παράλληλα, ο χορτάτος Τσουδερός δήλωνε αμετανόητα ότι «για να τελειώσει ο πόλεμος νικηφόρα δια τους Συμμάχους και δια τον Πολιτισμόν έπρεπε να υποφέρουν και οι φίλοι των που ήσαν υπό την κατοχή του εχθρού! (terrapapers.com,Οι αληθινοί αίτιοι του Λιμού στην Κατοχή).

Οι Εθνικές διεκδικήσεις για την ώρα της απελευθέρωσης, στάθηκαν πιο πάνω από το επισιτιστικό πρόβλημα. Η στροφή προς την μαύρη αγορά είχε καταστρεπτικά αποτελέσματα για το επισιτιστικό. Ο Τσολακογλου έκανε ότι μπορούσε για την αντιμετώπιση της πείνας, αναζητώντας λύση στις πηγές του εσωτερικού. Η εξόριστη Κυβέρνηση προσπάθησε αλλά προσέκρουε στην πεισματική άρνηση και αδιαφορία των συμμάχων. Νομίζω ότι έγινε απολύτως κατανοητό ότι όλες αυτές οι κατηγορίες στον Καβράκο, είναι Κομμουνιστικές αθλιότητες και βαριές συκοφαντίες και σταματώ εδώ.

Οι Μπολσεβίκοι και οι Συνοδοιπόροι, επιμένουν ότι  ο Στρατηγός Καβράκος το 1944 συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους κουϊσλινγκ της Χώρας και επικαλούνται ως πηγή μια σφηκοφωλιά της CIA,to Stanford Univercity και τον πράκτορα Κώστα Κουβαρά.
Η CIA είναι επίσημος σπόνσορας του Στάνφορντ και ψαρεύει μέλη με ανοικτή πρόσκληση-διαφήμιση!
 
Ανιψιός του σταλινικού Νίκου Καρβούνη και πιθανόν κομμουνιστής ο ίδιος! Εδιώχθη από το Αμερικανικό Κράτος γι’αυτες τις ιδέες του και αναγκάστηκε για να ζήσει να ανοίξει πλυντήρια στο Λος Αντζελες.Η «αναγκάστηκε» προκειμένου να κατασκοπεύει και να πατρονάρει το ΕΑΜ ως πράκτορας αν κρίνω από τις δηλώσεις του Arthur Goldberg,μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και Πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη: «Costa Couvaras served under me.. he remained faithful  throughout to his sworn duty to forward,to the best of his ability,the interests of the United States”! Σε απλά Ελληνικά, εσταλη μεν στην Ελλάδα κοντά στο ΕΑΜ αλλά ήταν πιστό σκυλί στην υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών! Βλέπε Couvaras,web.stanford.Edu

Ενίσχυε οικονομικά αντιστασιακές οργανώσεις στην Ελλάδα στην διάρκεια της Επταετίας!
 
Στον πρόλογο του βιβλίου του ΟΣΣ-ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΑΜ μας δίνει και την ταυτότητα του.«Το ΕΑΜ και το ΚΚΕ διέπραξαν το μεγάλο σφάλμα να πιστέψουν ότι με τη δύναμη που διέθεταν μέσα στο λαό, θα ήταν ακατανίκητα. Δε λογάριασαν πως είχαν να παλαίψουν με λύκους και αλεπούδες»! Εμείς ήμασταν οι λύκοι και οι αλεπούδες ενώ οι κομμουνιστές οι παρθένες!..
Μιλάει για την τρομοκρατία της Δεξιάς. Συναντήθηκε με τον Γιάννη Ιωαννίδη μετά τα Δεκεμβριανά και γράφει ότι ο Ιωαννίδης παραδέχτηκε ότι έγιναν εκτελέσεις αλλά του είπε ότι όλοι αυτοί ήταν δωσίλογοι και ότι αυτό έγινε αφού οι Άγγλοι και η Δεξιά είχαν ήδη καταφύγει σε τέτοια μέσα εναντίον του ΕΑΜ! Δηλαδή οι χιλιάδες εκτελεσμένοι σε πηγάδες, βάραθρα και οι ομαδικές σφαγές του ΕΑΜ και του ΚΚΕ και οι 40.000 εκτελεσμένοι των Δεκεμβριανών δεν ενόχλησαν τον Κουβαρά και το Στάνφορντ! Αλλά τους ενόχλησε η τρομοκρατία της Δεξιάς!!!

Τον κατηγορούν ότι δεν ανέλαβε τα ηνία της Αντίστασης. Μα και όποιος θέλησε να κάνει αντίσταση και συνέστησε αντιστασιακή ομάδα, οι Μπολσεβίκοι τον εξόντωσαν! Πέραν αυτού ο Αξιωματικός δεν είναι ειδικευμένος στις τακτικές ανταρτοπόλεμου. Οι κομμουνιστές ήσαν εξοικειωμένοι με την συνωμοτικότητα και την οργάνωση αντάρτικου πόλης, κλπ.

Για τον Μανώλη Γλέζο που έκανε  τη δήλωση το 2010 ότι «Η δράση του Καβράκου ήταν δολοφονική στα γεγονότα του 1925 και προδοτική τον Απρίλιο του 1941,απαντα το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στις 11/01/2016 με εκτενές άρθρο και με τίτλο «Απατεώνας ο ψευτοαντιστασιακός Γλέζος. Άλλος κατέβασε την Γερμανική Σημαία από την Ακρόπολη».Το ντοκουμέντο της εφημερίδας Μακελειό που ακόμα να διαψεύσει ο ήρωας του 1941.Εγω, να προσθέσω ότι έχει καταδικασθεί σε θάνατο 3 φορές αλλά η μεγαλοψυχία της Δεξιάς τον έσωσε ισάριθμες φορές από το Εκτελεστικό Απόσπασμα!

Ένα ακόμη σκοτεινό σημείο είναι η συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που οι Ερυθροί έχουν κάνει Σημαία τους. Αρνήθηκε να λάβει μέρος στην παράδοση της πόλεως των Αθηνών στους Γερμανούς. Αφ ης στιγμής ο Τσολακογλου είχε αποφασίσει την ύπαρξη Ελληνικής Κυβερνήσεως και την είχε εντάξει στη συνέχεια της λειτουργίας του Κράτους η παρουσία του Αρχιεπισκόπου αποτελούσε μονόδρομο. Ωστόσο η μετέπειτα απάντηση του Χρύσανθου στον Πλάτωνα Χατζημιχάλη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας της Κατοχικής Κυβέρνησης δείχνει την πραγματική αιτία: «Και τι ηθέλατε να κάμωμεν; Λέγει ο κ.Χατζημιχαλης, να αφήσωμεν να μας κυβερνήσουν οι Γκαουλαϊτερ; Τασούδη Γ.=Βιογραφικοι Αναμνήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου του από Τραπεζουντος,1881-1949.
Είναι και ιδιαίτερα επιφυλακτικός: «Άλλην Κυβέρνησαν δεν δύναμαι να ορκίσω και εκτός τούτου δεν γνωρίζω τι υπεγράφη στο συμβόλαιο μετά των Γερμανών...».

Είναι φανερό ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος δεν ήθελε να έχει την παραμικρή ανάμιξη. Ναι αλλά η Χώρα έπρεπε να κυβερνηθεί με κάποιον τρόπο! Αν προσθέσουμε και την μαρτυρία του Αρχιδιακόνου Γερβάσιου Παρασκευοπουλου,το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει: Ο Χρύσανθος θεωρούσε εξευτελιστικό για το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου την πιθανότητα να αντιμετωπιστεί με περιφρόνηση από κάποιον κατώτερο χιτλερικό Αξιωματικό η τόσο επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία, και γι’αυτό, παρ’όλη την επιμονή του Μανιαδακη δεν συμμετείχε στην επιτροπή υποδοχής. Η δικαιολογία του ήταν πως «Εγώ είμαι πνευματικός αρχηγός της Πρωτευούσης. Οι επερχόμενοι Γερμανοί και οι σύμμαχοι αυτών είναι ετερόδοξοι. Πως είναι δυνατόν να παραδώσω την πνευματικήν διοίκησιν της Ορθοδόξου πρωτευούσης σε ετεροδόξους;

Η κίνησις Τσολακογλου να καλέσει τον  Χρύσανθο στην παράδοση, δεν διεφύλασσε το κύρος του Αρχιεπισκόπου. Πολύ σωστά ο Χρύσανθος αρνήθηκε επιμόνως την παρουσία του. Όμως ο Τσολακογλου με κατανόηση άφησε ανοικτή την πόρτα: Εζήτησε την παρουσία κάποιου Επισκόπου. Εδώ οι γνώμες διίστανται. Άλλοι λένε ότι και αυτό το αρνήθηκε ο «Εθνάρχης των Ελλήνων» Χρύσανθος. Η Πατρίδα όμως έπρεπε να ζήσει...Έτσι προσήλθε και την όρκισε ο Αρχιμανδρίτης του Αγίου Γεωργίου Καρυτση. Όπως γράφει ο Δ.Κουκουνας,ο λαός αυτός ήταν ανάγκη να διοικηθεί για να εξασφαλισθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις συνέχισης της ζωής, κατά τρόπο πολιτισμένο.

Από τις απαντήσεις  του Χρύσανθου, προκύπτει ότι η Ελληνική Επικράτεια έπρεπε να παραδοθεί στην αποκλειστική προαίρεση των κατακτητών! Τέτοιες απόψεις είναι άνευ αξίας στερούμενες ερείσματος στην πραγματικότητα.
Εντέλει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απέστειλε την μελέτη-παρωδία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας-αυτόν που υπέγραψε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, σε όλους τους Αρχηγούς Κομμάτων και τους Βουλευτές του Ελληνικού κι Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 16/10/2018.
Οι Βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου του ΚΚΕ υπέβαλλαν αναφορά στον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης. Διότι, ισχυρίζονται, ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση της πρόκλησης που υφίσταται από την περίοδο της Χούντας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα!..

Ο  Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, υπήρξε απογοητευτικός. Υπέβαλλε ΕΝ ΛΕΥΚΩ αναφορά στον ΥΕΘΑ στις 18/12/2018 με αίτημα την μετονομασία του στρατοπέδου γιατί το θέμα απασχολεί συμπολίτες. Ποιους συμπολίτες κε Νικολόπουλε; Τους διεστραμμένους Κομμουνισταραίους; Ένας από αυτούς που πρωταγωνίστησε κατά του Στρατηγού Καβράκου, ο θαυμαστής του Άρη Βελουχιώτη και δικηγόρος Χρήστος Σταμόπουλος, είχε συλληφθεί για παράνομες Ελληνοποιησεις και δήλωνε με περισσό θράσος ότι «θα αγωνιστεί κατά του αυταρχικού Αστικού Κράτους και θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη-στην Αστική Δικαιοσύνη του Αστικού Κράτους-για το παραμικρό που θα πουν εναντίον του!!!

Ως εκ θαύματος μέσα στην γενικότερη σαπίλα και διαφθορά της Μεταπολιτευσης,κατεληξε αθώος. Όχι ότι περίμενα τίποτα καλύτερο...Στα trikalanews.gr,17/06/2015,σε άρθρο του με τίτλο «Δεν θέλουμε κομματοχρησιμοθηρικά μνημόσυνα και εκδηλώσεις για τον Αρη»,μας αποκαλεί συρφετό κτηνάνθρωπων επειδή γιορτάσαμε την εκτέλεση του σφαγέα κι αναρωτιέται  «γιατί η αντίδραση τρέφει τόσο μίσος για τον Άρη;!! Μιλάμε για απύθμενο θράσος. Πουθενά δεν είδα το σκεπτικό της αθώωσης του ανωτέρω Μπολσεβίκου.

Ο ύπουλος Σταμόπουλος, μας τονίζει με νόημα ότι η μάχη που όψιμα αποφάσισε να δώσει ο Σκρέκας είναι μάχη οπισθοφυλακής χαμένη από χέρι αλλά και ότι «εξάπτει και δίνει τροφή στους νοσταλγούς του ναζιστικού και του δωσιλογικού παρελθόντος, δουλειά που σε κάθε περίπτωση ανήκει στα Νεοναζιστικά μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής και όχι στη Νέα Δημοκρατία(αυτό τουλάχιστο θέλουμε να πιστεύουμε).Δηλαδή απευθυνόμενος- με απίστευτο ξεγυρισμένο θράσος- στον Κούλη και στη Νέα Δημοκρατία «των αγωνων της Αριστεράς», μας συνιστά να κατεβάσουμε τα σώβρακα και να σπάσουμε την μέση στο πάτωμα διαφορετικά είμαστε Ναζιστές!!! Trikalaola,18/03/2019,Αρθρο Χρήστου Σταμόπουλου για ερώτηση Κώστα Σκρέκα, του Νίκου Σαλέπη. Και τελειώνει με την απίστευτη επισήμανση ότι η κίνηση του Σκρέκα οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς! Αποκαλεί, για άλλη μια φορά, τον νεκρό ανυπεράσπιστο Στρατηγό Χρήστο Καβράκο «δολοφόνο του λαού και προδότη της πατρίδας» του οποίου η εγκληματική δράση απλώνεται σε όλο το πρώτο μισό του 20ου αιώνα!!

ΑΕΙ ΠΑΓΑΙΝΕ ΡΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ!!! Έπρεπε να χρωστάς ευγνωμοσύνη στην Δεξιά που σου επέτρεψε να σπουδάσεις και να προπαγανδίζεις τον Βελουχιώτη αντί να σε πετάξει σφαγμένο στο βάραθρο όπως κάνατε σε χιλιάδες Έλληνες «αντιδραστικούς», δια χειρός Βελουχιώτη!

Κύριοι, τώρα στα γεράματα κατάλαβα ότι έχει φθάσει η ώρα της μόνης πραγματικής αλήθειας, της Κομμουνιστικής και λυπάμαι που δεν το είχα καταλάβει νωρίτερα: ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ,ΝΑΖΙΣΤΕΣ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΙ και ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.
Συγχωρέστε με αν ξέχασα κάποια ιδιότητα! Είναι δωσίλογοι και συνεργάτες του εχθρού οι Αστυφυλακες,Χωροφυλακες,Δικαστες,Εισαγγελεις,Δασκαλοι,Πανεπιστημιακοι,κ.α. που συνέχιζαν ξεδιάντροπα το καθήκον τους όταν κατελήφθη η Χώρα από τους Γερμανούς.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!

Ας δούμε και τι λέει επιγραμματικά, o κος Θεόδωρος Νημάς, φιλόλογος ιστορικός και επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Ο Τρικαλινός στρατηγός Καβράκος έδρασε ψύχραιμα..ο στρατός προκλήθηκε και αναγκάστηκε σε χρήση όπλων κι αν δεν ήταν ο Καβράκος αλλά κάποιος άλλος, τα θύματα μπορεί να ήταν πολύ περισσότερα»!

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω πια.. 
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ Υποναύαρχε.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.Ο Στρατηγός Καβράκος έχυσε το αίμα του για την Πατρίδα. Ήξερε ότι θα πεθάνει όταν τα έβαζε με το ΕΑΜ. Είναι Εθνομάρτυρας και άξιος τιμής.

Κατά την προσφιλή τακτική των Κατσαπλιάδων, να προσφεύγουν στους Αγγλογάλλους συμμάχους και φίλους τους όταν απειλούνται από την «κακή Δεξιά», όπως τότε που αναστάτωσαν όλον τον πλανήτη για να σώσουν τον συμμορίτη και αρχιδολοφόνο Μπελογιάννη από το Εκτελεστικό Απόσπασμα η όταν ανάγκαζαν τον Λάζαρο Πηνιάτογλου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΙΜΑ να ωρύεται σε πρωτοσέλιδα εναντίον των Άγγλων γιατί δεν μας άφηναν να εκτελέσουμε τους κατσαπλιάδες, η Σωτήρχου αναφέρεται σε quisling-δωσίλογους. Τον όρο που καθιέρωσαν οι συνεργάτες τους Εγγλέζοι, προσφέροντας πλήρη υποστήριξη και καθοδήγηση στην εξόριστη Κυβέρνηση όταν αναφερόντουσαν ΔΗΜΟΣΙΑ στην τελευταία.

Τα Αγγλικά φίδια σε εσωτερικά έγγραφα αποκαλύπτουν «ότι δεν είναι κατ’ανάγκην δωσίλογοι» τα μέλη της Κυβέρνησης-μαριονέττας.Ο Μάϊκλ Πάλερετ, υψηλόβαθμος Αξιωματούχος της Βρετανικής Κυβέρνησης, συνιστά «τα άτομα που αποτελούν την κυβέρνηση της Αθήνας να αγνοούνται και ότι θα αναφέρουμε πάντα την Κυβέρνηση ως προδοτική»!!! Ο Πωλ Μον, Σουηδός Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Βοήθειας, υποστήριξε ότι σίγουρα δεν είναι προδότες η μαριονέττες. Λιμός και Θάνατος στην Κατοχική Ελλάδα, 1941-1944,Εκδοσεις ΕΣΤΙΑ.

Στην τελευταία κακιασμένη αναφορά της Σωτήρχου στον Στρατηγό με τίτλο «Στρατηγική πείνας ως μέσο εξόντωσης των Ελλήνων με τη συμμετοχή των δωσιλόγων.pdf»,διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα των εφημερίδων που παρουσιάζει και συνδυάζοντας τα με τις πηγές που αναφέρω, ομολογώ ότι βρήκα μόνον μια αλήθεια:

Το κομμουνιστικό μίσος και την αναίτια κακία αλλά και την προφητική επισήμανση του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου να επαληθεύεται:  Τω απαντώ ναι, διότι με τους Γκαουλάϊτερ οι Γερμανοί θα κάνουν μικρότερον κακόν παρ’οσον θα κάμουν δι’υμών διότι θα φέρετε μόνον τας ευθύνας χωρίς να ημπορέσητε να κάμητε το ελάχιστον καλόν εις τον Λαόν». Υπό αυτήν την έννοια μιλώντας, ο αμέτοχος επί Κατοχής Χρύσανθος πέρασε στην Ιστορία με χρυσά γράμματα και οι άμεσοι μέτοχοι στα πάθη του Ελληνικού λαού, πέρασαν ως δωσίλογοι, ναζιστές κι εγκληματίες!

Ο πολιτικός Γεώργιος Παπανδρέου που ζούσε στην Μέση Ανατολή το όραμα της αντίστασης στην αγκαλιά της ερωτευμένης Κυβέλης ήταν ηγέτης ενώ ο Τσολακογλου και ο Καβράκος, τσόγλανοι!!!Ενώ ο απλός πολίτης εσφάγη κι εγέμισαν οι πηγάδες και τα βάραθρα πτώματα επειδή δεν ήθελαν να γίνουν Κομμουνιστές ο Ταγματάρχης Κασλάς που προσεχώρησε στον ΕΛΑΣ μετά τις απειλές σφαγής όταν αιχμαλωτίστηκε, είχε το θράσος να διαβάζει τον Ριζοσπάστη δημοσίως! Κι αυτό όταν είχε την ευκαιρία να φύγει από τον ΕΛΑΣ μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας.

Το γράφω γιατί υπάρχουν φήμες περί μετονομασίας της ΣΜΥ με το όνομα του Κασλά.

Στα βιβλία Λιμός και Θάνατος στην Κατοχική Ελλάδα 1941-1944 της Βιολέττας Χιονίδου, Ο Λιμός στην Κατοχή και η Διεθνής Αρωγή, Εκδόσεις Μεταίχμιο αλλά και στο βιβλίο ΤΑ ΤΡΙΚΚΑΛΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, Τρίκαλα 2013,Δ.Κωνσταντινιδης,τιποτα δεν βρήκα που να θίγει τον Στρατηγό Καβράκο. Όπως αναφέρει το τελευταίο αυτό βιβλίο του Κωνσταντινιδη,οι 350.000 τόννοι που είχε πληρώσει ο Κορυζής δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα αλλά διατέθηκαν ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ; από την «εξόριστη Κυβέρνηση» στο Κάιρο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε απόφαση της Κατοχικής Ελληνικής Κυβέρνησης, έπρεπε να πάρει την έγκριση της Ιταλικής και Γερμανικής Διοίκησης.

Και για να συνειδητοποιήσουμε την θυσία των Τσολακογλου και Καβράκου, γράφει η Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολέττα Χιονίδου,University of Newcastle upon Tyne,στο βιβλίο της: «Κανένας παλαιός πολιτικός δεν ήταν διατεθειμένος να συμμετέχει σε αυτές τις κυβερνήσεις, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα τον απέκλειε αυτομάτως από τη μεταπολεμική σκηνή».

Γι’αυτό ο Κολοκοτρώνης είπε: ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ. Ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς, «Ο Γέρος του Μοριά».
Πριν κλείσουμε, ας ξαναδούμε τον τρόπο που εκτελέστηκε ο Στρατηγός Καβράκος από τους Ερυθρούς Χμέρ: Η ΟΠΛΑ τον μετέφερε στον Υμηττό δερνόμενο, με φτυσίματα και βρισιές! Χωρίς Δικαστήριο ούτε καν λαϊκό.

Του έκλεψαν τα ρούχα, τα παπούτσια, το ρολόι, το δαχτυλίδι, τον σταυρό που έφερε στον λαιμό και του ξερρίζωσαν και τα χρυσά δόντια. Αφού βασανίστηκε, του έδεσαν τα πόδια σε οχήματα τα οποία κινούμενα αντιθέτως διέρρηξαν το σώμα του και μετά αφού του φύτεψαν και μια σφαίρα στο κεφάλι, τον πέταξαν σε υπόνομο! Αυτές τις μεταλλαγμένες ύαινες  αποκάλεσε «συμπολίτες που ενοχλούνται», ο ακατανόητος  Βουλευτής Αχαΐας Νικολόπουλος που ζήτησε την μετονομασία του Στρατοπέδου!

Καλώ τους Έλληνες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς να μην υποκύψουν στις οργανωμένες κομμουνιστικές διεστραμμένες συκοφαντίες. Να ορθώσουν το ανάστημα τους και να πουν ΟΧΙ.

Να μην ξεχνούν ότι ζούμε στην εποχή του «Free your mind and your ass will follow».Υπάρχει πρωτοφανής σαπίλα και διαφθορά στην εποχή μας με πρωταγωνιστή την Αριστερά. Που φρόντισε κυρίως Μεταπολιτευτικά να διαφθείρει την Αστική Τάξη με σκοπό να κυριαρχήσει! ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Αλλά δεν θα της περάσει.

Όπως δεν της πέρασε και τότε...Όποιος δεν έχει καταλάβει η κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ΠΩΣ(;) οι κομμουνιστές υποσκάπτουν την Αστική Δημοκρατία, ας επισκεφθεί κάποιες φιλοσοφικές εκδόσεις της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών.


 Μετά τιμής
Ένας αναγνώστης   
  

 

 

 

Επιστροφή