Προς χάρη της ημέρας της 15ης Αυγούστου

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Προς χάρη της ημέρας της 15ης Αυγούστου

...του χτες, του σήμερα και του αύριο!

Παγκυριώτικες, Αυγουστιάτικες φωτογραφικές και όχι μόνο παραστάσεις του τόπου μας, δείχνουν και προσφέρουν στιγμές παραδοσιακού κάλλους και δημιουργούν εφαλτήρια εσωτερικής διέγερσης!

Ο Χορός, ο Ποιητικός Μουσικός Λόγος..., (μόνο το δημοτικό τραγούδι μπορεί και δίνει τη γοητεία και το ανατρίχιασμα, τα ξεσπάσματα  της ψυχής και της ανάτασής της, το ταξίδι μπροστά, πίσω στον αφέντη χρόνο ζωντανεύοντας μνήμες και ιστορίες…,) η ομορφιά της νιότης και η αίγλη της αρχοντιάς, είναι αυτά που έδωσαν χρώμα και νότα στον απανταχού ελληνισμό!

Ο χορός, η μουσική, τα χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια μας ποιητικού μεγέθους και ερωτικού καλέσματος που φέρνουν ρίγη! Τα τραγούδια μας, του κάμπου, του βουνού και της στάνης που δε τα βρίσκει ο χρόνος, αποτελούν πετράδια του δημοτικού-παραδοσιακού αστερισμού.

Αυτό το παραδοσιακό μωσαϊκό, ήρθε ο ολετήρας, ο αποδομητής όλων των αξιών του τόπου μας, ο μερκαντιλισμός και τα αντικατέστησε, με ηλεκτρονικές ίνες, με κινητά, με τους «σύγχρονους» χορούς ντροπής και αηδίας και μύρια εκθέματα και μυριοαναπαραγόμενα από τα ΜΜΑποβλάκωσης, άγνωστα, ξένα και απρόσιτα για τον τόπο μας και τα σβήνει όλα.

Κωφεύετε στα καλέσματα των σειρήνων του πολυδιάστατου και καμουφλαρισμένου μερκαντιλισμού, φροντίστε για το αμαγάριστο της παράδοσή μας και οδηγείστε τα νέα παιδιά στις κάβες των ελληνικών παραδόσεων, όσο ακόμα δεν ήρθε η στιγμή που θα βρεθούμε όλοι μαζί, αφού θα έχουμε ζήση και ολοκληρώσει τον κύκλο της ματαιότητας.

Χρόνια Πολλά! 
Β.Φ.

 

 

Επιστροφή