Εξοργιστική η κατάργηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα - Τρίκαλα - Παλαιοφάρσαλος

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Εξοργιστική η κατάργηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα - Τρίκαλα - Παλαιοφάρσαλος

    Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - εταιρείας επιδοτούμενης από το ελληνικό κράτος -  να αγνοήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την επιδότηση και να καταργήσει τη σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Θεσσαλίας είναι  απαράδεκτη, εξοργιστική.

Γίνεται σε μια περίοδο που συνειδητοποιείται η τεράστια συμβολή του σιδηρόδρομου στην ασφάλεια των μετακινήσεων - στη περιβαλλοντική προστασία - στη πράσινη μετάβαση και σχεδιάζεται η επέκταση αυτής της σύνδεσης προς την Σιάτιστα - Κοζάνη - Αλβανία - Βαλκάνια - Κεντρική Ευρώπη , προς την Ήπειρο - Ηγουμενίτσα - Ιταλία.  

   Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα για την επαναδρομολόγηση  όλων των σιδηροδρομικών μετακινήσεων από Καλαμπάκα - Τρίκαλα - Καρδίτσα προς την Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής.

   Οι Φορείς Αυτοδιοίκησης και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Δυτικής Θεσσαλίας οφείλουμε να συνεργαστούμε για την επιτάχυνση των τελικών αποφάσεων για τις επεκτάσεις και την ένταξή τους στα χρηματοδοτούμενα διευρωπαϊκά δίκτυα μετακινήσεων.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ



        

 

 

Επιστροφή