Το ταξιδιωτικό περιοδικό National Geographic Traveller της Ρουμανίας ταξιδεύει και γοητεύεται από τις ομορφιές της Θεσσαλίας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το ταξιδιωτικό περιοδικό National Geographic Traveller της Ρουμανίας ταξιδεύει και γοητεύεται από τις ομορφιές της  Θεσσαλίας

Η  ηγετική  συντακτική ομάδα του National Geographic Traveller, του δημοφιλέστερου ταξιδιωτικού  περιοδικού  της Ρουμανίας φιλοξενήθηκε και  ξεναγήθηκε για πέντε ημέρες σε όλη τη  Θεσσαλία, στο πλαίσιο εκτενούς αφιερώματος που θα δημοσιεύσει το έγκριτο περιοδικό για την προβολή του φυσικού, ιστορικού και γαστρονομικού  πλούτου και των τουριστικών προορισμών  της περιοχής.

Ήταν το πρώτο media trip -ταξίδι εξοικείωσης   που οργανώθηκε  στη Θεσσαλία με την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεννόηση και συνεργασία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ  Δημήτρη Φραγκάκη και με τη συμβολή του Διευθυντή ΕΟΤ Ρουμανίας  Γιώργου Σταφυλάκη.

 « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  στο πλαίσιο των δράσεων  τουριστικής προβολής  διοργάνωσε το πρώτο ταξίδι  εξοικείωσης με  ξένους δημοσιογράφους» ανέφερε ο κ. Μπουτίνας «και θα ακολουθήσουν και άλλα μέχρι το τέλος  της χρονιάς, στοχευμένα σε αγορές και κατηγορίες τουρισμού που θέλουμε να προσελκύσουμε. Επενδύουμε στις  εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό, με συγκεκριμένο σχέδιο προβολής και ανάδειξης προορισμών σε όλη τη Θεσσαλία».

Το  περιοδικό National Geographic Traveler πρόκειται να  αφιερώσει κεντρικό άρθρο  στη Θεσσαλία στα δυο επόμενα τεύχη του και  άρθρο στον διαδικτυακό του τόπο ενώ  καθημερινές ήταν οι  αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο αρχισυντάκτης Catalin Gruiea και ο κορυφαίος φωτογράφος του περιοδικού Costas Dumitrescu  ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη Θεσσαλία από τα Μετέωρα, όπου τους υποδέχθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας  Γιάννης Μπουτίνας.

Γνώρισαν την περιοχή, συναντήθηκαν  με ειδικούς επαγγελματίες του φωτογραφικού και του ποδηλατικού τουρισμού και είχαν μια μοναδική εμπειρία  ξενάγησης με e- bikes μέσα στο πέτρινο δάσος. Αναχώρησαν για τη Λάρισα, όπου ξεναγήθηκαν στην πόλη και στα μουσεία της, περπάτησαν στο   ιστορικό κέντρο και  γεύτηκαν την τοπική κουζίνα. Την  επόμενη ημέρα αναχώρησαν για τα παράλια της Λάρισας, γνώρισαν τα χωριά του Κισσάβου,   έκαναν βαρκάδα στο Δέλτα του Πηνειού, περιηγήθηκαν στον υδροβιότοπο, επισκέφτηκαν την παραλία του Στομίου,  τα παράλια της Αγιάς, τα ιαματικά λουτρά στο Κόκκινο Νερό,   τις πηγές και τις βάθρες και τον μοναδικής ομορφιάς καταρράκτη της Καλυψούς.

Από το λιμάνι του Αγιοκάμπου απέπλευσαν  για το Πήλιο σε ένα θαλάσσιο ταξίδι μέσα από σπηλιές μέχρι την Νταμούχαρη. Περιηγήθηκαν στο Βουνό των Κενταύρων για  τρεις ημέρες, ξεναγήθηκαν σε σημαντικά αξιοθέατα της χερσαίας Μαγνησίας μαθαίνοντας για την ιστορία του τόπου, γνώρισαν τα προϊόντα και τη γαστρονομία της περιοχής, απόλαυσαν τη φύση κάνοντας βόλτα με άλογα, προσφορά του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας. #mythessaly   

 

Επιστροφή