Σε ευρωπαϊκή διαβούλευση για θέματα κινητικότητας ο Δήμος Τρικκαίων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Σε ευρωπαϊκή διαβούλευση για θέματα κινητικότητας ο Δήμος Τρικκαίων

Ευρωπαϊκή διαβούλευση και συζήτηση για την κινητικότητα, με τη συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στην τσέχικη πόλη του Μπρνο. Η πρ. αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη εκπροσωπεί τον Δήμο Τρικκαίων στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου των Urban Mobility Days. Μιας πρωτοβουλίας που είχε την ονομασία Civitas και στην οποία ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε να συμμετέχει από το 2019.









Η φετινή διοργάνωση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του οργανισμού DG Move, επικεντρώνεται σε ζητήματα κινητικότητας και δη, στα όσα αυτήν την περίοδο αποτελούν αιχμή του δόρατος για τις αστικές μετακινήσεις.

Η πολιτική επιτροπή του Urban Mobility Days εστιάζει σε προτάσεις και λύσεις σε συγκεκριμένα θέματα. Μεταφέρθηκε, δε, η εμπειρία των Τρικάλων, τόσο σε θέματα προεργασίας για τις Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις, όσο και στα έργα που σχετίζονται με την υλοποίηση των δράσεων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), όπως οι ποδηλατόδρομοι, οι αναπλάσεις των πλατειών, τα έργα στις όχθες του Ληθαίου, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) κ.α.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Επιστροφή