Καταρράκτης Παλαιοκαρυάς στα Τρίκαλα: «μαγικό» σκηνικό για τα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής παραγωγής του ΑΝΤ1 «Η Μάγισσα»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Καταρράκτης Παλαιοκαρυάς στα Τρίκαλα
Ο  καταρράκτης της  Παλαιοκαρυάς στα Τρίκαλα, ένα σημείο σπάνιου φυσικού κάλλους που ανέδειξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας  επιλέχτηκε για το «μαγικό» σκηνικό της πολυαναμενόμενης τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 «Η Μάγισσα» που θα προβληθεί από το κανάλι τη νέα τηλεοπτική σεζόν. 


Εκπρόσωπος της  εταιρείας  Ι.Κ. Κινηματογραφικές και Τηλεοπτικές Παραγωγές ήρθε σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού - Πολιτισμού  και υπεύθυνο για τη λειτουργία του  Film Office Thessaly Γιάννη Μπουτίνα  αναζητώντας  το ιδανικό σκηνικό για τη νέα  τηλεοπτική σειρά εποχής  που φιλοδοξεί να κρατήσει τους τηλεθεατές καθηλωμένους στις οθόνες  τους, τον ερχόμενο χειμώνα.

Τα τριήμερα γυρίσματα στο ποτάμι και στον καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με τους συντελεστές να δηλώσουν ενθουσιασμένοι από την φυσική ομορφιά της περιοχής και από τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Η εταιρεία Ι.Κ. Κινηματογραφικές και Τηλεοπτικές Παραγωγές δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών έχοντας στο ενεργητικό της επιτυχημένες σειρές, όπως Άγριες Μέλισσες, Σασμός, Παράδεισος Κυριών, Μαύρο Ρόδο, Πέτα τη Φριτέζα, Έλα στη Θέση μου, κ.α. Για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023 η εταιρεία έχει αναλάβει την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς εποχής «Η Μάγισσα» που θα προβάλλεται από τον Antenna, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου.
Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Γάλλος, Νίκος Ψαρράς, Κατερίνα Λέχου, Έλλη Τρίγγου, Τάσος Νούσιας, Αναστάσης Ροϊλός, Μαρκέλλα Γιαννάτου και  πλειάδα  καταξιωμένων ηθοποιών. Η διαλεύκανση ενός εγκλήματος στα χρόνια της Τουρκοκρατίας αποτελεί τη βάση μιας μοναδικής crime-thriller ιστορίας, απέναντι στα πραγματικά γεγονότα της Απελευθέρωσης. Η κινηματογραφικής αισθητικής σειρά στοχεύει στην αναπαράσταση μιας ταραχώδους ιστορικής περιόδου, με γυρίσματα σε μοναδικά location και  με μία αφήγηση γεμάτη σασπένς, πάθη, μυστήριο και συγκρούσεις.

«Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη, στοχευμένη  προσπάθεια προβολής των προορισμών της μέσω του Γραφείου  Film Οffice Thessaly και αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές επιλέγουν σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους για τα γυρίσματα τους» δηλώνει ο  Γιάννης Μπουτίνας. «Συνεργαζόμαστε  με καταξιωμένες εταιρίες,   παρέχουμε  όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για τα γυρίσματα, -  αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις, εύρεση κομπάρσων- και είμαστε συνεχώς παρόντες  για ό,τι χρειαστεί.  


Η Θεσσαλία προβάλλεται παντού. Σύντομα,  θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και νέες παραγωγές που επέλεξαν τη Θεσσαλία για γυρίσματα» αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού –Πολιτισμού. Ο κ. Μπουτίνας ευχαριστεί για τη πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν την προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου  Πύλης Έφη   Φωτάκη,  την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ν. Τρικάλων και την πρόεδρο Σοφία Ξάνθη, τα μέλη  του Θεατρικού Εργαστηρίου Επί Σταγών, την πρόεδρο της Παλαιοκαρυάς  Βασιλική Μπαντή-Κουτσοκέρα , τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και την  προϊσταμένη της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία  Μαντζανά. 


 

 

Επιστροφή