Σιγά μη σε ξεχάσαμε…

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Σιγά μη σε ξεχάσαμε…

(Στη μνήμη της φίλης μας Μαρίας Τουφεξίδου)
‘’Βρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω… Άφησες πίσω σου τις αγορές και τα παζάρια*’’ και πελάζεις με τους ομοίους σου, Αυλωνίτη και Βασιλειάδου.



Απολαμβάνεις δε εμάς, το ‘’κάτω’’ τσίρκο, που δίνει καθημερινές παραστάσεις, με τεράστια πλέον συμμετοχή εκλεκτών πρωταγωνιστών.

 Όχι, δε σε ξεχάσαμε καλέ, κάθε μέρα λείπεις περισσότερο, κυρίως στην οικογένεια σου. Λείπεις και στους ανήμπορους της γειτονιάς, που τους χάριζες κρυφά τα πάντα (μέχρι και την θρυλική Singer της μάνας μας). Λείπεις και στα πέριξ αδέσποτα, που κάθε βράδυ τα τάιζες του σκασμού.

Λείπεις από την εμπορική αγορά και από τις Εκθέσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ιταλίας, όπου σε προσφωνούσαν όλοι με το μικρό σου όνομα.

Λείπει από την πλατεία της γειτονιάς, το γέλιο σου και τα πειράγματα. Λείπουν και σε εμένα(το σπουδαγμένο τάχα) οι σωστές εμπορικές σου συμβουλές και παροτρύνσεις.

Σαν σήμερα  28/11 έφυγες, πριν τρία χρόνια. Δίκην μνημοσύνου, σε παρουσιάζω εδώ Μαρία, στο Πανεπιστήμιο που γεννήθηκες και μεγάλωσες, το εμπόριο.

Ο εναπομείνας από την οικογένεια,  Δημήτριος Τουφεξίδης.

Υ.Γ. (Αφορά τους …αναβλητικούς τύπους): τρείς άνδρες σε τραβούσαμε από τον καναπέ να σε πάμε στο γιατρό και έλεγες, ‘’από Δευτέρα’’.
Φτάσαμε αργά και έγινε το θηρίο μεγαλύτερο από εσέ, Μικρασιάτισσα.

* Οι στίχοι της εισαγωγής, ανήκουν στο Νικόλα Άσιμο.

 

 

Επιστροφή