Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος. Τα αιτήματά τους συγκεκριμένα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος. Τα αιτήματά τους συγκεκριμένα

Η κυβέρνηση να αφήσει τα κόλπα και να τα ικανοποιήσει !
 Η Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ χαιρετίζει την πολύ μεγάλη κινητοποίηση των συντοπιτών μας  αγροτών με πορεία εκατοντάδων τρακτέρ  στο κέντρο των Τρικάλων .


Ήταν ακόμη ένα δυνατό χτύπημα , στην κυβέρνηση . Ένα ακόμη μήνυμα μαζί με τα δεκάδες που στέλνουν καθημερινά οι αγρότες απ’ όλη τη χώρα.






Η κυβέρνηση είναι πλέον «στριμωγμένη  στα σχοινιά» ενόψει και της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό. Αυτό είναι επίτευγμα των αγωνιζόμενων αγροτών που το κατάφεραν μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τους , τον πανελλαδικό συντονισμό ,τα μπλόκα ,την αποφασιστικότητά τους. Σ’ αυτό τον αγώνα οι αγρότες έχουν κερδίσει την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, καθώς έχουν «απενεργοποιηθεί» οι προσπάθειες της κυβέρνησης για κοινωνικό αυτοματισμό.

Οι αγρότες ζητούν συγκεκριμένα πράγματα από την κυβέρνηση και γνωρίζουν πως από την ικανοποίηση των αιτημάτων τους  εξαρτάται το αν θα συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν.

Το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής είναι συγκεκριμένο και σημαίνει :  
Αφορολόγητο πετρέλαιο, όχι κόλπα.  Αφορολόγητο, όπως όλες οι κυβερνήσεις έδωσαν και δίνουν στους εφοπλιστές, στους μεγαλοξενοδόχους, στα μεγάλα συμφέροντα.

Μείωση της τιμής της κιλοβατώρας σε συγκεκριμένη ανώτερη τιμή.
Μείωση της τιμής των αγροεφοδίων, των λιπασμάτων, όλων αυτών που οδήγησαν στην χειροτέρευση της κατάστασης των βιοπαλαιστών αγροτών.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, πλήρεις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες και φυσικές καταστροφές  

Εγγυημένες από το κράτος τιμές, ώστε να μην μπορούν να εκβιάζουν οι μεγαλέμποροι και οι βιομήχανοι, αυτοί που αρπάζουν τα αγροτικά προϊόντα, το δικό τους  μόχθο, πάμφθηνα από το χωράφι, και φτάνουν πανάκριβα στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα στις πόλεις και δεν μπορούν να τα πλησιάσουν οι λαϊκές οικογένειες, που ζουν ένα καθεστώς αβάσταχτης ακρίβειας. Για να μπορούν οι ίδιοι οι αγρότες να καλλιεργούν και να ζουν τις οικογένειές τους, αλλά και να έχει ο λαός στη διάθεσή του φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του δίκαιου αγώνα που δίνουν, στηρίζοντας τα αιτήματα τους που έχουν να κάνουν με την επιβίωση τους, αλλά ταυτόχρονα αφορούν και την ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Το ΚΚΕ δε θα σταματήσει να καταδεικνύει  τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ψήφισαν και εφάρμοσαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, η οποία οδηγεί σήμερα στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να συντονίσουν τη δράση τους με τους εργαζόμενους που απεργούν στις 28 Φλεβάρη ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Η νίκη τους σ’αυτό τον αγώνα ,θα είναι νίκη όλου του λαού!  
                                                             
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Επιστροφή