ΟΠΑΠ Arena η εμπορική ονομασία της «Αγια-Σοφιάς»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
ΟΠΑΠ Arena η εμπορική ονομασία της «Αγια-Σοφιάς»

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», η ΑΕΚ παρουσίασε τη σχετική συνεργασία με τον ΟΠΑΠ (που θα της αποφέρει συνολικά 10 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια).
Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, σύσσωμης της ποδοσφαιρικής ομάδας, στελεχών της ΠΑΕ, αντιπροσωπείας των παλαιμάχων και πλήθους υψηλών παρουσιών από την κοινωνική ζωή, η ΠΑΕ σφράγισε τη σύμπραξη με τον οργανισμό για την εμπορική ονομασία της «Αγια-Σοφιάς».


Και το όνομα αυτής «ΟΠΑΠ Arena».


Αφού προβλήθηκε ένα βίντεο με ιστορικές στιγμές του συλλόγου, τον λόγο πήρε ο CEO του ΟΠΑΠ, Γιάννης Καράς, που ανέφερε:

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια ξεχωριστή συνεργασία με την ΑΕΚ. Σήμερα αυτή γίνεται βαθύτερη και αποκαλύπτουμε το νέο όνομα του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Το όνομα είναι ΟΠΑΠ Arena.

Ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος αρωγός του ελληνικού αθλητισμού εδώ και δεκαετίες. Η συμφωνία ονοματοδοσίας είναι η πρώτη του είδους της στην Ελλάδα και ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα των αθλητικών εταιριών. Η ΟΠΑΠ Arena θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ευρώπη. Ο ΟΠΑΠ και η οικογένεια της ΑΕΚ θα υλοποιήσουν κοινωνικές πρωτοβουλίες στο νέο γήπεδο.

Γνωρίζουμε ότι η προσμονή για το γήπεδο είναι μεγάλη. Το όνειρο της επιστροφής στη φυσική έδρα της ομάδας θα γίνει σύντομα πραγματικότητα. Από την πλευρά μας είμαστε υπερήφανοι για αυτό το σπουδαίο έργο και θα είμαστε δίπλα στην ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο σε λίγους μήνες».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος στην ομιλία του χαρακτήρισε τη συνεργασία των δυο πλευρών πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η ΟΠΑΠ Αρένα θα είναι πολλά περισσότερα από ένα γήπεδο».Όσο για τον πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου, Δημήτρη Ανδριόπουλο, τόνισε:

«Ο ΟΠΑΠ συνδέεται με το όνομα του γηπέδου και με κάτι πολύ δυναμικό. Είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που αντιλαμβάνεται την αξία της ονοματοδοσίας ενός γηπέδου. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρίες.

Το γήπεδο λοιπόν δεν θα είναι απλά ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα είναι ένα τοπόσημο που θα ανήκει σε όλους τους ΑΕΚτσήδες. Θα αλλάξει με δυναμικό τρόπο όλη την περιοχή που από του χρόνου θα είναι έτοιμο.Ο ΟΠΑΠ συνδέεται με αυτό το τοπόσημο που θα καθορίσει τις ζωές των ανθρώπων. Όλοι μαζί δημιουργούμε ένα έργο που θα αλλάξει τη ροή της Νέας Φιλαδέλφειας και της Αθήνας. Το γήπεδο θα συνδέεται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια θα έρθουν μαζί με το γήπεδο δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναγέννηση.

Η Περιφέρεια αγκάλιασε αυτό το έργο και έξω από το γήπεδο υλοποιείται το έργο της υπογειοποίησης και θα δημιουργηθούν δέκα επιπλέον στρέμματα πλατείας. Το νέο γήπεδο με τη συνδρομή του ΟΠΑΠ και πολλών φορέων θα αναγεννήσει το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας που θα γίνει λειτουργικό για όσους ζουν στην περιοχή.

Έλεγαν ότι η ΑΕΚ θα καταπατήσει το Άλσος.

Η ΑΕΚ όμως αναδεικνύει το Άλσος και το ενισχύει. Το κάνει έναν πραγματικό κήπο για όσους θα επισκέπτονται το γήπεδο και όσους ζουν εκεί. Το γήπεδο θα είναι ένα κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού, ανοικτό προς την κοινωνία. Η κίνηση του ΟΠΑΠ θα μείνει διαχρονικά στην ιστορία.

Όλες οι ομάδες και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ και πολλές ακόμα ομάδες πρέπει να αποκτήσουν δικό τους γήπεδο. Αυτή η επένδυση άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ είναι ο φάρος για το πως πρέπει να κινηθούν όλες οι ομάδες».

 

 

Επιστροφή