Νέο "Φατσιμάρε" της δημοτικής αρχής, αυτή τη φορά με... "κίτρινα ποδήλατα"

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Νέο

Γι ακόμα μια φορά από ένα δελτίο τύπου του δήμου απουσιάζει αυτό που λένε "σεμνά και ταπεινά"...

Τα Τρίκαλα, η πόλη του ποδηλάτου, γι ακόμη μία φορά παρουσιάζεται ως "πρωτοπόρα" πανελλήνια (ευτυχώς αυτή τη φορά όχι... "παγκόσμια") υλοποιώντας ένα πρόγραμμα που ήδη εφαρμόζουν καμμια... 20αριά πόλεις στην Ελλάδα.


Πρόκειται για «δωρεάν» μετακίνηση με ποδήλατα σε όσους σταθμεύουν τα οχήματά τους στα Δημοτικά πάρκινγκ.

Παράλληλα σχεδιάζεται μείωση θέσεων παρκαρίσματος σε δρόμους της πόλης.

Ασφαλώς και είναι ένα πρόγραμμα σε καλή κατεύθυνση, γιατί θα πρέπει να χτυπήσουμε και... "παλαμάκια", δεν καταλάβαμε...

Όπως δεν καταλάβαμε γιατί... "πανηγυρίζουν" και "αυτοσυγχαίρονται" με βαρύγδουπες εκφράσεις στο δελτίο τύπου.

Πολύ... "σάλτσα" μιλάμε. Πως κάνουν έτσι για τα 20... ποδηλατάκια; Θα λύσουν το "κυκλοφοριακό";
ΕΛΕΟΣ...

Ευχόμαστε να πετύχει πάντως, να το δούμε στην εφαρμογή του πρώτα, πολλά εξαγγέλθηκαν κατά καιρούς και πήγαν "περίπατο"...

fatsimare.gr

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Τρίκαλα, η πόλη του ποδηλάτου, πρωτοπορούν ξανά! Και όχι απλώς δημιουργεί ποδηλατόδρομους, αλλά προσφέρει δωρεάν μετακίνηση με ποδήλατα, για όσους χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης του Δήμου.


Από σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη Α.Ε. (εταιρία του Δήμου) υλοποιούν ακόμη ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα. Είκοσι (20) ποδήλατα θα παραχωρούνται στους πολίτες (τρικαλινούς και επισκέπτες) που θα σταθμεύουν τα οχήματά τους σε δύο δημοτικούς χώρους στάθμευσης, προκειμένου να κινούνται με αυτά στην πόλη. Τα 15 ποδήλατα βρίσκονται στον χώρο στάθμευσης επί της οδού Κανούτα (παραποταμίως) και τα 5 στην πλατεία Δικαστηρίων (υπόγειος χώρος).Ετσι, επιτυγχάνονται τρεις στόχοι:
- αποσυμφορείται το κυκλοφοριακό
- εξυπηρετείται ο πολίτης
- ενισχύεται η λογική της χρήσης ποδηλάτου.

Σε μια πόλη με πάνω από 30.000 ποδήλατα, ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει να καταστήσει τη βιώσιμη μετακίνηση, τρόπο ζωής. Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπεριέλαβε τον Δήμο, στις 10 πόλεις της Ευρώπης που βραβεύονται για τι προσπάθειες για τη βιώσιμη μετακίνηση, στις Βρυξέλλες, στις 20 Απριλίου 2016.Η συγκεκριμένη κίνηση λειτουργεί πολύ εύκολα: ο οδηγός του οχήματος, αφού σταθμεύει το όχημά του στο πάρκινγκ, θα συμπληρώνει ειδική φόρμα που βρίσκεται ήδη στα γραφεία των χώρων στάθμευσης. Με την επίδειξη αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας, θα παραλαμβάνει το ποδήλατο - για 3 ώρες κατ’ ανώτατη χρήση. Θα κάνει τις δουλειές του, δηλαδή αυτές που δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, όπως πληρωμές, επισκέψεις σε τράπεζες, λίγα ψώνια και, επιστρέφοντας, θα παραδίδει το ποδήλατο, χωρις να πληρώνει για αυτό, αλλά μόνο για τη στάθμευση.Φυσικά, σε περίπτωση βλάβης ή κλοπής (πλην σκασμένου λάστιχου) ο πολίτης πληρώνει τη ζημιά ή την απώλεια. Τα ποδήλατα είναι αριθμημένα και έχουν ειδικό σήμα και ειδικό κίτρινο χρώμα, εύκολα αναγνωρίσιμα από όλους.Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ο Δήμος από αύριο δημοσιοποιεί φυλλάδια που θα ενημερώνουν με χάρτη της πόλης και τον τρόπο λειτουργίας της δράσης. Ταυτοχρόνως, η προσπάθεια αυτή θα βρίσκεται υπό συνεχή εξέταση, προκειμένου, τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις – που είναι ευπρόσδεκτες- , να ενσωματωθούν στη διαδικασία , προς όφελος όλων.Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων ανοίγει τον δρόμο για την ουσιαστική συνδυαστική μετακίνηση, με την παροχή κινήτρων για τη μείωση της χρήσης οχημάτων κι την περαιτέρω αύξηση της χρήσης ποδηλάτου. Διότι, η λέξη «Κυκλοφορώ» (όπως είναι το σύνθημα της δράσης) δεν θα αφορά μόνο στο αυτοκίνητο, αλλά στη θέληση των τρικαλινών να κινηθούν εύκολα, με ασφάλεια και άνετα, σε μια επίπεδη πόλη, με φυσικές ομορφιές.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

 

 

Επιστροφή