Δημοσιεύεται κατόπιν παρακλήσεως...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
  Δημοσιεύεται κατόπιν παρακλήσεως...!


Σπάνια βάζουμε "τέτοια", τέλος πάντων, είναι άρθρο "επιστήμονος"...

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών


Σήμερα η Καλαμπάκα και όλο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Ημών Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων γιόρτασε τα Ονομαστήρια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας Σεραφείμ. Ενός ξεχωριστού και Θεοφώτιστου Ιεράρχη, ο οποίος διαποιμαίνει Θεοπνεύστως το εκκλησίασμα της ιστορικής και ευλαβούμενης, ευλογημένης γης των Μετεώρων.

Παρά τις επιστημονικές μου υποχρεώσεις στο 3ο Πανελλήνιο Ψυχοφαρμακολογικό Συνέδριο που έλαβε χώρα, αυτές τις ημέρες, στη Μαγνησία, δεν θα μπορούσα να μην προσέλθω να  του ευχηθώ προσωπικώς, παίρνοντας την ευλογία του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος και στη σεπτή Τράπεζα που παρέθεσε μετά, από όπου και η πρόποσή μου για "Έτη πολλά, καλλίκαρπα, πολύκαρπα και ευλογημένα" κατά την ευχή του.


"Σεβασμιώτατε, τα εφετινά Ονομαστήριά σας έρχονται ως όαση Θεοπρόβλητης χαράς για κάθε πιστό της Ιεράς Ημών Μητροπόλεως, εν μέσω  της δυσβάσταχτης και ανελπίδου συγκυρίας που διάγει η πατρίδα μας και οι σκληρά χειμαζόμενες από την κρίση τοπικές κοινωνίες. Δεν θα επέτρεπα ποτέ στις βαριές επιστημονικές μου υποχρεώσεις, σε Ιατρικό Συνέδριο που διεξάγεται αυτές τις Ημέρες στη Μαγνησία, να με κρατήσουν μακριά σας και μακριά από την πανηγυρίζουσα για τον Ιεράρχη της Καλαμπάκα.

Γιατί, όσο εντυπωσιακά και αν είναι τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και όσο επιβεβλημένη και αν είναι η αναγκαιότητα να τα παρακολουθούμε, ως γιατροί, εμβριθώς και, στο μέτρο της επιστημοσύνης και του φιλέρευνου πνεύματός μας, να τα συνδιαμορφώνουμε, η προσφορά στον ψυχικώς πάσχοντα συνάνθρωπό μας, δεν παύει να ενδυναμώνεται και να συγκαθορίζεται στην ανιδιοτέλεια και την αποτελεσματικότητά της από την ευλογία του Κυρίου. Ευλογία που επιδαψιλεύεται προς ημάς τους ένθεους θεραπευτές της ανθρωπίνου ψυχής από Θεοφώτιστους Ποιμενάρχες και Ιεράρχες όπως εσείς, ο Άγιος Αυλώνος και ο Άγιος Γρεβενών που συνεορτάζοντας μαζί σας παρακάθονται στη σεπτή εορταστική Τράπεζα, συνευλογούντες τους πιστούς της Καλαμπάκας και του νεοονομασθέντος Δήμου Μετεώρων.


Η ευλαβική σεμνότητά σας, το παράδειγμα της διάπυρης προσφοράς σας, η δίκην βιβλικού χαρισματικού αποτυπώματος πνευματικότητά σας και η φιλόστοργος, προς το ποίμνιόν σας, αμεσότητα αποτελούν φάρο φωτεινό και παράδειγμα που κανοναρχεί τις ζωές και οδηγεί τις διαδρομές όλων των νέων επιστημόνων που, με άξονα την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ιδιαιτέρα μας πατρίδα, αναζητούμε καθημερινώς επιστημονικούς, κοινωνικούς, πνευματικούς και πολιτικούς δρόμους προσφοράς στους συμπολίτες και την κοινωνία μας.

Με τις σκέψεις αυτές, υψώνω το ποτήρι μου και προπίνω ευχόμενος από καρδιάς " Εις Πολλά Έτη Δέσποτα". Έτη προσφοράς, ευλογίας και Θεοφύλακτης μακροημέρευσης της πολύτιμης πνευματικής και εκκλησιαστικής σας διαδρομής, τα βήματα της οποίας είθε να φυλάττονται πάντοτε από τον Κύριο και να καθοδηγούν όλους τους πιστούς και ιδιαίτερα εμάς που είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία των πασχόντων συνανθρώπων μας, στην ατέλειωτη "πορεία προς Εμμαούς".

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

 

 

Επιστροφή