Το άσπρο, μαύρο δεν γίνεται κ. Δήμαρχε...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το άσπρο, μαύρο δεν γίνεται κ. Δήμαρχε


Του Χρήστου Κοντού

Την επίθεση σε… μερίδα τοπικών μέσων (που δεν είναι χειραγωγούμενη και ιδιοκτησιακά δική του), εξαπέλυσε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου για την κριτική που του ασκήθηκε, ίσως από κάποιους με υπερβολές, πάνω όμως σε ένα υπαρκτό ζήτημα.Αυτό της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να κρατήσει σε αξιοπρεπές επίπεδο τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, ώστε να μην «ξεψυχήσει» η ήδη ετοιμοθάνατη αγορά. Δεν ζήτησε κανείς να καθαρίσει ο δήμος τα πεζοδρόμια (παρότι εισπράττει τέλη γι’ αυτό), αλλά τον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπιού, και τους κάθετους σε αυτόν πεζοδρόμους όπως η Απόλλωνος (με τις ομπρέλες αν θυμάστε) η Βύρωνος κλπ.

Δεν του άσκησε κανείς κριτική γιατί δεν καθάρισε τα σοκάκια και τα δρομάκια της πόλης, των συνοικιών. Όμως η Ασκληπιού, η Κονδύλη, η Καρδίτσης, η Τσιτσάνη, η Καποδιστρίου, η Γαριβάδη… και οι δρόμοι που είναι οι «αιμοδότες» του κέντρου έπρεπε να κυκλοφορούν ΧΩΡΙΣ αλυσίδες, από την πρώτη μέρα.

«Δεν με πειράζει τί ειπώθηκε από μία μειοψηφία μέσων ενημέρωσης για την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού μας. Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη τους», έγραψε στον τοίχο του facebook ο κ. Παπαστεργίου.
Αλήθεια αυτό είναι υπεύθυνη στάση του πρώτου πολίτη; Αυτός αύριο θα απαιτεί τον σεβασμό από αυτά τα ΜΜΕ γιατί του άσκησαν κριτική, κάτι που είναι η δουλειά τους; Προφανώς στις επιχειρήσεις του να μην τον ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, όμως η πόλη δεν είναι μαγαζάκι κανενός και οφείλει να ακούει την γνώμη ακόμη και του τελευταίου πολίτη, ακόμη και κακοπροαίρετη. Είναι υποχρέωση!

«Δεν τους έχω άλλωστε για κορόιδα. Ελπίζω τουλάχιστον η χολή που έχυσαν, να… άξιζε τον κόπο; )», συνέχισε. Προσπερνώ τη λέξη χολή, γιατί το ίδιο πράττει, αλλά-παρότι δεν απευθύνεται σε εμάς- στέκομαι στην αιχμή «να άξιζε τον κόπο»,. Γνωρίζει κάτι ο δήμαρχος που οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε; Χρησιμοποιεί και ο ίδιος τέτοιες πρακτικές ή τις χρησιμοποίησε στο παρελθόν; Αν ναι να μας πεις σε ποιους αναφέρετε, να μάθουμε και οι υπόλοιποι.

Όμως ο δήμαρχος δεν σταμάτησε εδώ: «Αυτό που με στενοχωρεί μόνο είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου, που δεν είναι υποχρεωμένοι να αντιλαμβάνονται τα πολιτικά παιχνίδια, εργάστηκαν πραγματικά με αυταπάρνηση υπό αντίξοες συνθήκες, και δεν άκουσαν μια καλή κουβέντα. Ας τους ευχαριστήσω εγώ τουλάχιστον, μαζί με όλους εσάς, την πλειοψηφία των δημοτών, που δείξατε και δείχνετε κατανόηση!»

Κανείς δεν άσκησε κριτική στους εργαζόμενους, αλλά στην ανύπαρκτη δημοτική αρχή σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να έχει ελεγχθεί. Είναι λυπηρό όμως ένας δήμαρχος να κρύβεται πίσω από τους υπαλλήλους του για να μην κάνει την παραμικρή αυτοκριτική για τα όσα συνέβησαν και να ωραιοποιεί τις καταστάσεις, αυθαιρετώντας μάλιστα με την προσπάθεια του να οικειοποιηθεί την πλειοψηφία των πολιτών… Μια βόλτα ακόμη και σήμερα με τα βουνά χιονιού, στο κέντρο της πόλης με τα πόδια, θα τον έπειθε για το αντίθετο.

Υ.Γ.: Παραθέτω τρεις φωτογραφίες από τις 11/1, έως 13/1 από το ίδιο σημείο της Ασκληπιού. Γιατί το ΑΣΠΡΟ, ΜΑΥΡΟ… δεν γίνεται.

1η μέρα2η μέρα3η μέρα


Υ.Γ. 1. Επειδή όπως είπατε δεν μασάτε και δεν εκβιάζεστε, είναι υποχρέωσής σας να μας πείτε ποιοι ή ποιος σας εκβίασε… χωρίς να μασήσετε τα λόγια σας.

Πηγή: energospolitis.gr

 

 

Επιστροφή