Είναι "έξυπνο" αλλά δεν είναι... Τρικαλινό ! (Tι είναι; !)

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Είναι

"Kουιζάκι" έχουμε σήμερα...

“Έξυπνο”
όχημα σβήνει τη φωτιά σε χρόνο ρεκόρ.

Τι είναι και ποιοί... το ""φτιάξανε;
Κι όμως, δεν είναι... Τρικαλινοί (!)


Είναι ο "Ζακυνθινός Τυφώνας", ένα πρωτοποριακό σύστημα πυρόσβεσης.

Μια πρωτοποριακή σύλληψη

Ο κ. Γιάννης Κρεκούνης συνέλαβε μια πρωτότυπη ιδέα.Αυτή δεν είναι άλλη από τη δημιουργία ενός πυροσβεστικού οχήματος πολύ διαφορετικό από τα άλλα, καθώς σβήνει την φωτιά σε χρόνο ρεκόρ, με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Με συμμάχους μια ομάδα συνεργατών του, δούλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια για να το κάνει λειτουργικό και να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.Με τηλεχειρισμό…

Συγκεκριμένα διαθέτει μια “έξυπνη” μάνικα, η οποία λειτουργεί με ειδικό χειριστήριο και έχει τη δυνατότητα να ρίχνει με μεγάλη πίεση το νερό και να φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς. Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι ο χειριστής του είναι εκτός του οχήματος, αφού ένα τηλεχειριστήριο είναι αρκετό για να κάνεις τη δουλειά σου.


Με επιτυχία η δοκιμή

Εν τω μεταξύ προχθές έγινε δοκιμαστική λειτουργία του οχήματος, υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου στην περιοχή του Αγαλά και όλοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση, ενώ εντυπωσιάστηκαν με τον ταχύτατο και αποτελεσματικό τρόπο που ρίχνει νερό.

Μάλιστα ο Πύραρχος Στέλιος Γεωργούσης δήλωσε ότι ένα τέτοιο όχημα θα μπορούσε να βοηθήσει στο μέλλον στην καταπολέμηση μιας πυρκαγιάς και πρόσθεσε “Είναι ένα καινούργιο όχημα και είναι μια δουλειά που ο κ. Κρεκούκης δουλεύει πολλά χρόνια. Δεν είναι στην τελική της μορφή και μπορεί να εξελιχθεί και άλλο. Είδαμε μια δοκιμή που έχει κάνει και εκπλαγήκαμε από τη δουλειά που κάνει. Είναι ένα όχημα που μπορεί να βοηθήσει την πυροσβεστική είτε αυτό λέγεται δασική ή αστική πυρκαγιά”.

Ενδιαφέρον από το εξωτερικό


Ηδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το Typhoon στη Γαλλία όπου έχει γίνει παρουσίασή του, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου για τις νέες μορφές αντιμετώπισης μεγάλων δασικών πυρκαγιών. Η ανταπόκριση υπήρξε εξαιρετική από παράγοντες μεσογειακών χωρών αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οπως εξηγεί ωστόσο ο Δρ Ξανθόπουλος “έχει σημασία να δοθεί η δυνατότητα να εξελιχθεί αυτό το σύστημα στην Ελλάδα, να λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ώστε να απολαύσει η χώρα μας και το κέρδος που συνεπάγεται η έμπνευση και κατασκευή αυτής της πατέντας και όχι να την πάρουν εταιρείες άλλων χωρών, όπως συνήθως συμβαίνει και να καρπωθούν το όφελος. Για το λόγο αυτό γίνεται προσπάθεια από την επιστημονική κοινότητα και κυρίως από το Ε.Μ.Π. αλλά και από ιδιώτες επενδυτές που έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον, έμπρακτα, στηρίζοντας οικονομικά τα επόμενα βήματα”, προσθέτει.


"Έρευνα" - (Ρεπορτάζ!)Το skli του Μπουζαλή
Saragia - Trikala - Greece
Και ένα... "Χοληδόχο" σχόλιο !

Φαντάζεστε (λέμε) να είχαν "ανακαλύψει" την συγκεκριμένη "πατέντα" οι δικοί μας "εγκέφαλοι" του e-vents-trikala?

Πέρα από τα 435 δελτία τύπου που θα εξέδιδαν (282 εξέδωσαν για το "γκαβό" λεωφορείο που ήταν και... δανεικό") θα είχαν ξεσηκώσει τον τόπο και την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ τεχνολογική κοινότητα.

Σε 15 (παγκόσμια) συνέδρια θα το παρουσίαζαν, σε 38 κανάλια θα έβγαιναν σε ζωντανή σύνδεση να παρουσιάσουν το έξυπνο "γκαβό" πυροσβεστικό...!


Πάσχουν επικοινωνιακά οι "άνθρωποι" που το ανακάλυψαν...

(Οδυσσέα, δεν πας καμμιά βόλτα... Ζάκυνθο;)


Links...

ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ “ΤΥΦΩΝΑΣ” | Πρωτοποριακό σύστημα πυρόσβεσης που… σνόμπαραν οι Αρχές


ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΑΠΟ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ | “Έξυπνο” όχημα σβήνει τη φωτιά σε χρόνο ρεκόρ (φωτο)
 

 

Επιστροφή