Το μακελειό της Τριγώνας - Η μεταγωγή του ισοβίτη που κατέληξε σε φονικό

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το μακελειό της Τριγώνας - Η μεταγωγή του ισοβίτη που κατέληξε σε φονικό
Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο... (30 Δεκεμβρίου του 2005)
Ο Μαξίμ Ζελίμ και οι δύο Έλληνες αστυνομικοί που βρέθηκαν νεκροί

Έπρεπε να είναι μια ακόμα μεταγωγή ρουτίνας, αλλά η ελληνική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα πως δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, όταν συνόδευαν τον κρατούμενο Μαξίμ Ζελίμ από τα Ιωάννινα στη Λάρισα.

30 Δεκεμβρίου του 2005,
και ένας διερχόμενος οδηγός βλέπει μια κλούβα της αστυνομίας ακινητοποιημένη στην άκρη του δρόμου, και τις πόρτες ανοιχτές. Σταματάει για να προσφέρει βοήθεια, αλλά το θέαμα που αντικρύζει ξεπερνάει τη φαντασία του.


Ένας κρατούμενος με χειροπέδες, φοβισμένος κάθεται μόνος μέσα στη κλούβα και δύο αστυνομικοί, νεκροί στο οδόστρωμα.

Ο νεαρός Αλβανός κρατούμενος του εξηγεί τι έγινε και αμέσως καλεί τις Αρχές.

Κατά τη μεταγωγή του ισοβίτη Μαξίμ Ζελίμ, στην ίδια κλούβα ήταν δύο Αλβανοί κρατούμενοι για εμπορία ναρκωτικών, έγιναν μια σειρά από τραγικά λάθη.

Ο Μαξίμ ζήτησε να κάνουν στάση για σωματική ανάγκη. Ζήτησε να του λύσουν τις χειροπέδες, όπως και έγινε και αμέσως επιτέθηκε στον αστυνομικό, τον αφόπλισε και τον πυροβόλησε στο στήθος. Ο συνάδελφος του άτυχου αστυνομικού επεμβαίνει και δέχεται μια σφαίρα στο κεφάλι.




Τα ονόματα των αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, είναι Κωνσταντίνος Βλαχοπάνος και Δημήτρης Κώτσης. Ο πρώτος παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και ο δεύτερος παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Η αστυνομία οργώνει με όλες της τις δυνάμεις τη περιοχή για να βρει τους δολοφόνους και δραπέτες καταζητούμενους.

Ο νεαρός δραπέτης από την Αλβανία συλλαμβάνεται, ενώ ο Ζελίμ βρίσκεται νεκρός αρκετά μακρία από την περιοχή. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι αυτοκτόνησε. Πολλοί υποστηρίζουν πως τον "αυτοκτόνησαν", οι συνάδελφοι των αδικοχαμένων αστυνομικών.

Η μεταγωγή έπρεπε να γίνει με μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών, αφού ο Ζελίμ ήταν βίαιος και επικίνδυνος κρατούμενος. Δεν έπρεπε να του λύσουν τις χειροπέδες, ουτε να παραμείνει ο ένας αστυνομικός στο όχημα. Λάθη που στέρησαν δύο γονείς από τα παιδιά τους.



Δείτε video:

 

 

Επιστροφή