Μια φορά και ένα καιρό στην "ΚΟΥΪΝΤΑ" των Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μια φορά και ένα καιρό στην

"KΟΥΙΝΤΑ" στον περιφερειακό Λαρίσης - Ιωαννίνων. Σημείο αναφοράς σαν στέκι (μαζί με το "Φρούριο") για τους Τρικαλινούς στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ιδίως για τους "μηχανόβιους"...


Το εξοχικό βρίσκεται απέναντι από τη συνοικία του Αγίου Οικομενίου (Σεισμόπληκτα) και είναι το πρώτο που έγινε μετά τη διέλευση του περιφερειακού δρόμου στα μέσα περίπου, της δεκαετίας του 1960-1970.

Πρωτολειτούργησε τα Χριστούγεννα του 1966.


Ερέθισμα για την κατασκευή του εξοχικού από τον Δημοσθένη Τσίγκα, δεν ήταν μόνο η διέλευση του εθνικού δρόμου, αλλά και το υπάρχον αρτεσιανό με το άφθονο νερό, που είχε ανοιχτεί το 1960.

Το μεράκι του πρώτα εκδηλώθηκε με την κατασκευή του ωραίου και πρωτότυπου σιντριβανιού, που τους περισσότερους μήνες του χρόνου τροφοδοτούνταν με νερό του αρτεσιανού.

Τον ευρύχωρο αυλόγυρο του κέντρου, που άλλοτε σκίαζαν μεγάλες λεύκες, τώρα σκιάζουν πολλά πλατάνια και "κλαίουσες" ιτιές.

Την καλή φήμη απέκτησε όχι μόνο για τη δροσιά του, αλλά και για τους καλούς μεζέδες και την ευγενική περιποίηση του Δημ. Τσίγκα.

Πολλοί Τρικαλινοί, ακόμα και σήμερα, καταφεύγουν συχνά εκεί, στην μικρή πράσινη όαση, για να πιουν τον καφέ τους και να παίξουν και κανένα τάβλι.

Σήμερα λειτουργεί υπό την διεύθυνση της οικογένειας Καραγιώργου
11 Νοεμβρίου 2006.
Μέλη της ΜΟΛΕΤ, της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Τρικάλων σε φιλικό γεύμα της Λέσχης μετά από αγώναΟ "Άλεξ"  και η Χαρά στην "Κουϊντα" φωτογραφίζεται  κάτω από την ιτιά  το 1985.

Η Χαρά συμμετείχε σαν μανεκέν σε επίδειξη μόδας που είχε γίνει στο Φρούριο εκείνο τον καιρό. Ο Άλεξ, που ήταν και ο φωτογράφος της, κάνει καριέρρα σήμερα στην Γερμανία.


Φεβρουάριος του 1978


Παρέα Τρικαλινών για καφεδάκι στην "ΚΟΥΙΝΤΑ" 10 Φεβ. του 1978.

Δεξιά στη φωτο ο Λάκης Αναστασίου ενώ σε πρώτο πλάνο διακρίνεται η "φλορέτα" του


 

 

Επιστροφή