Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΟ Τρίκαλα. Η προϊστορία των ντέρμπυ

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
«Συναγερμός» πάνω στην γραμμή της εστίας των Τρικάλων στην αναμέτρησή τους με την Αναγέννηση Καρδίτσας στην γειτονική πόλη στις 11 Απριλίου 1971.


Η προϊστορία των 27 αγώνων του Α.Ο. Τρίκαλα με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα
 
Τη νίκη που θα του επιτρέψει να παραμείνει στις προνομιούχες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Εθνικής (ή Football League όπως έχει καθιερωθεί) θα επιδιώξει η ομάδα των Τρικάλων την Δευτέρα με αντίπαλο την Αναγέννηση στην γειτονική Καρδίτσα σε ένα Δυτικοθεσσαλικό ντέρμπι που έρχεται από παλιά.

Οι αναμετρήσεις του Α.Ο. Τρίκαλα με την Αναγέννηση Καρδίτσας είχαν από παλιά ξεχωριστό ενδιαφέρον και διακρίνονταν σχεδόν πάντα από τον έντονο ανταγωνισμό και το πάθος για την νίκη ανεξαρτήτως του βαθμολογικού ή όχι ενδιαφέροντος.

Πολλές φορές μάλιστα η αντιπαλότητα αυτή μεταφέρονταν και στις κερκίδες του γηπέδου…

Όσον αφορά την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, είκοσι επτά (27) φορές τα Τρίκαλα αντιμετώπισαν στο παρελθόν την Αναγέννηση Καρδίτσας στην γειτονική πόλη στα πλαίσια επίσημων αγώνων Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ελλάδας. Οι 14 αγώνες στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, οι 6 για την Γ’ Εθνική, ένας (1) στην Δ’ και 6 για το Κύπελλο Ελλάδας.

Συνολικά ο Α.Ο. Τρίκαλα νίκησε 7 φορές την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, 9 αγώνες ήλθαν ισόπαλοι και 11 φορές νικήτρια εξήλθε η Αναγέννηση.

Όσον αφορά πάντως τους αγώνες πρωταθλήματος (Β’, Γ’ ή Δ’ Εθνικής) η προϊστορία είναι αρνητική για την Τρικαλινή ομάδα, καθώς έχει νικήσει στην Καρδίτσα μόλις τρεις (3) φορές, οκτώ (8) ήλθε ισόπαλη και σε δέκα (10) αγώνες ηττήθηκε.

Τα τέρματα στο σύνολο των αναμετρήσεων είναι 23 υπέρ του Α.Ο.Τ. και 31 υπέρ της Αναγέννησης, ενώ για τους αγώνες πρωταθλήματος είναι 15-28 σε βάρος των Τρικάλων.

Ας θυμηθούμε όλους τους αγώνες που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στην γειτονική πόλη:
 
6 Ιανουαρίου 1965:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-1 (παράταση)
Σκόρερ: 118' Πουλιάνας.
(Κύπελλο Ελλάδας)

Ήταν η πρώτη επίσημη αναμέτρηση των δύο ομάδων στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδας και λίγο πριν τη λήξη και της παράτασης ο Πουλιάνας πέτυχε το γκολ της πρόκρισης για τον Α.Ο. Τρίκαλα. Να σημειωθεί ότι εάν και η παράταση έληγε ισόπαλος, ο νικητής θα αναδεικνύονταν με κλήρωση, όπως ίσχυε τότε σε όλους τους αγώνες του Κυπέλλου.
 
21 Οκτωβρίου 1965:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 1-4
Σκόρερ: 67' Ριζάβας (πέναλτι) - 35' Ραχαβέλιας, 47' Ζάχος, 49' Μπεβενίου, 63' Καλαντζής.
(Κύπελλο Ελλάδας)

Τα ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων έγραφαν την επομένη ότι ο Α.Ο. Τρίκαλα νίκησε χωρίς να ικανοποιήσει. Δηλαδή πόσο θα ήταν το σκορ εάν ικανοποιούσε με την απόδοσή του; Γεγονός είναι ότι η μεγάλη τότε ομάδα των Τρικάλων μετέτρεψε το γειτονικό ντέρμπι σε περίπατο.
 
19 Φεβρουαρίου 1970:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-1
Σκόρερ: 75' Χαριτίδης.
(Κύπελλο Ελλάδας)

Παρά τις απουσίες βασικών του παικτών ο Α.Ο. Τρίκαλα επικράτησε της Αναγέννησης στην Καρδίτσα πετυχαίνοντας ακόμη μία πρόκριση στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα Τρίκαλα είχαν την πρωτοβουλία σε ολόκληρο τον αγώνα για πετύχουν τελικά το γκολ της νίκης στο 75' με τον Χαριτίδη που λίγο πριν είχε μπει ως αλλαγή στον αγώνα.
 
1 Μαρτίου 1970:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-0
(Β’ Εθνική)

Δυνατό τοπικό ντέρμπι που τα είχε όλα εκτός από γκολ έγινε στην Καρδίτσα. Το αποτέλεσμα κρίθηκε δίκαιο. Στο Εθνικό Στάδιο Καρδίτσας σημειώθηκε ρεκόρ καθώς κόπηκαν 6.767 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 139.730 δραχμές.
 
11 Απριλίου 1971:
Αναγέννησις Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-0
(Β’ Εθνική)

Υπερείχαν μεν τα Τρίκαλα αλλά και πάλι δεν νίκησαν. Μια ισοπαλία που τελικά δεν κόστισε στον Α.Ο.Τ. που τελικά ισοβάθμησε με τον Πανελευσινιακό στην βαθμολογία της Β’ Εθνικής και τελικά πήρε την άνοδο στον αγώνα μπαράζ της Λαμίας.
 

«Συναγερμός» πάνω στην γραμμή της εστίας των Τρικάλων στην αναμέτρησή τους με την Αναγέννηση Καρδίτσας στην γειτονική πόλη στις 11 Απριλίου 1971. Ο Μπεβενίου διώχνει την μπάλα, με τους Γεωργίτση, Νίκα και Πανταζή (πεσμένο) να παρακολουθούν και τους επιθετικούς της Αναγέννησης να μην πανηγυρίζουν τελικά αφού ο αγώνας έληξε ισόπαλος άνευ τερμάτων. 
29 Αυγούστου 1971:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-0 (πέναλτι: 2-4)
Πέναλτι: Σιδηρόπουλος (0-1), Ντέμος (1-1), Συνάτκας (1-2), Αβραμόπουλος (2-2), Κοντάκης (2-3), Σταυρουλάκης (απόκρουση), Καλαντζής (2-4), Κρομμύδας (απόκρουση), Μυλωνάς (απόκρουση), Τσιαπέρας (δοκάρι).
(Κύπελλο Ελλάδας)

Η πρώτη φορά που τόσο ο Α.Ο. Τρίκαλα όσο και η Αναγέννηση Καρδίτσας κλήθηκαν να διεκδικήσουν πρόκριση στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση είχαν λήξει άνευ τερμάτων, με τα Τρίκαλα να μην ικανοποιούν τους φιλάθλους με την απόδοσή τους. Η Αναγέννηση είχε πιο κλασικές ευκαιρίες να πετύχει γκολ. Στην διαδικασία των πέναλτι οι Τρικαλινοί ήταν πιο ψύχραιμοι και προκρίθηκαν.
 

Ο Α.Ο. Τρίκαλα σε «χαρτάκια» της δεκαετίας του ’70. Πρόκειται για την σύνθεση που αγωνίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας στην Καρδίτσα με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας στις 29 Αυγούστου 1971.

Όρθιοι από αριστερά:  Σιδηρόπουλος,  Παπασίμος,  Νίκας,  Χονδρός,  Καλαντζής,  Πανταζής.
Καθιστοί:  Μπεβενίου,  Συνάτκας,  Μυλωνάς,  Κατσιάκος,  Κοντάκης.
Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν ισόπαλο 0-0 με τον Α.Ο.Τ. να προκρίνεται στα πέναλτι με 4-2.

 
27 Απριλίου 1975:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 3-2
Σκόρερ: 59' Κολοσσούσας, 70' Κολοσσούσας, 82' Κρομμύδας - 57' Κατσιάκος, 66' Καραγεωργίου.
(Β’ Εθνική)

Στον αγώνα τα Τρίκαλα είχαν αντίπαλο και τον διαιτητή της συνάντησης. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ακυρώθηκε κανονικό τέρμα του Συνάτκα.

Στην επανάληψη τα Τρίκαλα προηγήθηκαν δύο φορές και οι Καρδιτσιώτες απάντησαν άλλες τόσες για να πάρουν τελικά τη νίκη στο 82' με τέρμα του Κρομμύδα που αμφισβήτησαν εντονότατα οι Τρικαλινοί υποστηρίζοντας ότι ήταν οφσάιτ. Δημιουργήθηκαν επεισόδια που συνεχίστηκαν και μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
 
9 Νοεμβρίου 1975:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 1-1
Σκόρερ: 76' Πετσιάς (πέναλτι) - 5' Γεωργίτσης.
(Β’ Εθνική)

Δύο ανύπαρκτα πέναλτι έδωσε ο διαιτητής προκειμένου η Αναγέννηση Καρδίτσας να αποφύγει την ήττα στην έδρα της. Το πρώτο που εκτέλεσε ο Θώδης στο 59' απέκρουσε εκπληκτικά ο Χατζηγιάννης. Το δεύτερο εκτέλεσε επιτυχώς στο 76' ο Πέτσας.

Τα Τρίκαλα που προηγήθηκαν μόλις στο 5' και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 58' όταν ο Καλαντζής έχασε βέβαιο τέρμα προ κενής εστίας. Πάντως και η Αναγέννηση είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 44' με τους Κρομμύδα και Θώδη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο ιδιαιτέρως διακριθείς τερματοφύλακας Χατζηγιάννης.
 
27 Φεβρουαρίου 1977:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 1-2
Σκόρερ: 41' Θώδης - 24' Λαγάρας, 39' Λαγάρας.
(Β’ Εθνική)

Με εκτελεστή τον Λαγάρα ο Α.Ο. Τρίκαλα σημείωσε το δεύτερο “διπλό” εκείνης της περιόδου και μάλιστα στην γειτονική Καρδίτσα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο έχαναν ευκαιρίες κυρίως με τον Κρομμύδα όμως οι φιλοξενούμενοι με αντεπιθέσεις πέτυχαν τον στόχο τους. Τα Τρίκαλα είχαν μάλιστα και δοκάρι στο 62' σε σουτ του Κατσιάκου.
 
19 Φεβρουαρίου 1978:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 3-1
Σκόρερ: 42' Κοντοκώστας, 57' Τζιφούλης, 84' Μπαλζαβός - 17' Πάπαρης.
(Β’ Εθνική)

Αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα τα Τρίκαλα δεν κράτησαν σταθερή την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να ηττηθούν. Προηγήθηκαν στο σκορ στο 17' με τον Πάπαρη αλλά ισοφαρίστηκαν πριν τη λήξη του ημιχρόνου από τον Κοντοκώστα. Στο δεύτερο μέρος δέχθηκαν δύο ακόμη τέρματα από τους Τζιφούλη και Μπαλζαβό και το τελικό 3-1 ήλθε μάλλον φυσιολογικά.
 
18 Μαρτίου 1979:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-1
Σκόρερ: 12' Ζορμπάς.
(Β’ Εθνική)

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Α.Ο. Τρίκαλα στο κατάμεστο γήπεδο της Καρδίτσας (4.150 εισιτήρια). Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ανταποδώσουν το μοναδικό γκολ της συνάντησης που πέτυχε ο Ζορμπάς. Είχαν εκτός των άλλων ευκαιριών δύο δοκάρια με τον Α. Τσιώλη στο 24' και τον Κοντοκώστα στο 38'.
 


“Έπεφταν κορμιά” στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 του Α.Ο. Τρίκαλα επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στις 18 Μαρτίου 1979 για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπως φαίνεται και στη φάση με πρωταγωνιστές τους Παραπραστανίτη και Μαντέλα.

Στο βάθος οι κατάμεστες από Καρδιτσιώτες, αλλά και Τρικαλινούς φιλάθλους εξέδρες του γηπέδου της Καρδίτσας.

 
8 Ιουνίου 1980:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 2-1
Σκόρερ: 8' Τσιώλης, 62' Κοντοκώστας - 63' Μαρδάνης.
(Β’ Εθνική)

Με ήττα στην Καρδίτσα ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου τα Τρίκαλα. Οι γηπεδούχοι μόνο με νίκη συντηρούσαν τις λιγοστές ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία. Την πέτυχαν, αλλά τελικά υποβιβάστηκαν στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.
 
20 Ιουνίου 1982:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 2-0
Σκόρερ: 42' Μαρδάνης, 73' Γούλας.
(Β’ Εθνική)

Η Αναγέννηση Καρδίτσας έπαιζε το τελευταίο της χαρτί στην απέλπιδα προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία, πράγμα που δεν κατάφερε τελικά παρά τη νίκη της. Στο γήπεδο οι εξέδρες ήταν “πυρακτωμένες” και οι παίκτες των Τρικάλων κάθε άλλο παρά έδειξαν αγωνιστική διάθεση στο παιχνίδι. Απλά στο 87' ο Ιακωβάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
 
18 Απριλίου 1984:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 4-1
Σκόρερ: 4' Μητσογιάννης, 10' Τσιρώνης, 26' Μητσογιάννης, 69' Μπούτας - 71' Δήμου.
(Β’ Εθνική)

Σε πανωλεθρία των Τρικάλων από την Αναγέννηση εξελίχθηκε ο αγώνας στην γειτονική Καρδίτσα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες και για ευρύτερο σκορ. Μετά τον αγώνα Τρικαλινοί φίλαθλοι αποδοκίμασαν παίκτες και παράγοντες της ομάδας.
 
22 Ιανουαρίου 1989:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 2-0
Σκόρερ: 8' Λαγάρας, 33' Σιακάρας.
(Γ’ Εθνική)

Ο πρώην παίκτης του Α.Ο.Τ. Γιώργος Λαγάρας άνοιξε το σκορ στο 8', ενώ ο Σιακάρας διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 33'. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι και από το πρώτο λεπτό έδειξαν τις διαθέσεις τους. Είχαν επίσης πολλές ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ. Από την άλλη πλευρά τα Τρίκαλα με προβλήματα στο κέντρο και στην επίθεση αρκέστηκαν στον παθητικό αμυντικό ρόλο.
 
4 Φεβρουαρίου 1990:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 2-0
Σκόρερ: 44' Λάππας, 82' Ντάφος.
(Γ’ Εθνική)

Ανώτερη η Αναγέννηση Καρδίτσας επέβαλε τον ρυθμό της σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο κορυφαίος του γηπέδου Λάππας άνοιξε το σκορ για την Αναγέννηση στο 44' και ο Ντάφος οκτώ λεπτά πριν τη λήξη εδραίωσε τον θρίαμβο της ομάδας του.


Ο Α.Ο. Τρίκαλα όπως παρατάχθηκε στην Καρδίτσα αντιμετωπίζοντας την Αναγέννηση στις 4 Φεβρουαρίου 1990 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, από την οποία ηττήθηκε με 2-0.

Όρθιοι από αριστερά: Παπαευθυμίου, Κολτσίδας, Στάμος, Βασιλάκος, Πράπας, Αναγνώστου.

Καθιστοί: Λαγάρας, Ζαβλανός, Μπουτίνας, Μαντέλας, Ρούσσας.

 
3 Μαρτίου 1991:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 1-0
Σκόρερ: 57' Πιάζας.
(Γ’ Εθνική)

Τα Τρίκαλα πήγαν στην Καρδίτσα με στόχο την ισοπαλία αλλά παρά την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη που κατέβασαν στο γήπεδο δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούσαν. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Τρικαλινός Στέφανος Πιάζας.
 
4 Οκτωβρίου 1992:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-0
(Γ’ Εθνική)

Στην Καρδίτσα τα Τρίκαλα στόχευσαν στην ισοπαλία και με καθαρή αμυντική τακτική τελικά δικαιώθηκαν. Το παιχνίδι παίχθηκε κυρίως στο κέντρο όπου τα Τρίκαλα με τους Γκουγκουλή, Νικολαΐδη και Παπακωνσταντίνου κατάφεραν να επικρατήσουν χωρίς όμως να μπορέσουν να αγιοποιήσουν την πρωτοβουλία αυτή.

Ήταν η χρονιά που η Αναγέννηση Καρδίτσας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σε αντίθεση με τον Α.Ο.Τ. που περιορίστηκε στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα της τρίτης κατηγορίας.
 
9 Νοεμβρίου 1994:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 2-0
Σκόρερ: 1' Μπαλογιάννης (πέναλτι), 23' Ζάγκος.
(Κύπελλο Ελλάδος)

Η γηπεδούχος Αναγέννηση μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα και μόλις στο πρώτο λεπτό προηγήθηκε με πέναλτι. Ήδη στο 23' προηγούνταν με 2-0, σκορ που ήταν και το τελικό του αγώνα, αφού τα Τρίκαλα δεν στάθηκαν ικανά να αντιδράσουν.
 
5 Νοεμβρίου 1995:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 2-1
Σκόρερ: 7' Καραλίδης (πέναλτι), 45' Ζάχος - 43' Καρασαββίδης.
(Β’ Εθνική)

Καλύτερη η Αναγέννηση Καρδίτσας πέτυχε σημαντική νίκη στο Δυτικοθεσσαλικό ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους και θα μπορούσαν με βάση τις ευκαιρίες που είχαν πετύχει ευρύτερη νίκη. Προηγήθηκαν πριν συμπληρωθεί στο 7' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καραλίδη. Στο 43' όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν ο Καρασαββίδης με ωραίο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων η Καρδίτσα ξαναπήρε το προβάδισμα στο σκορ ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Ζάχο.
 
26 Οκτωβρίου 1997:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 2-2
(Β’ Εθνική)

Σκόρερ: 78' Μόσχος (πέναλτι), 91' Πάβλοβιτς - 23' Ντάμπιτς, 40' Μπέκας.
Παιχνίδι για γερά νεύρα ήταν το ματς στην Καρδίτσα παρουσία 7.000 θεατών. Τα Τρίκαλα παρά το γεγονός ότι στο 40' προηγήθηκαν με 2-0, δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν την νίκη καθώς ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν τα Τρίκαλα, ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι του Γιώργου Βαζάκα κατόρθωσαν παίζοντας πολύ ψυχωμένα να ανατρέψουν την κατάσταση. Ήταν ένα μεγάλο Δυτικοθεσσαλικό ντέρμπι με γκολ, αγωνία και θέαμα!
 
29 Νοεμβρίου 1998:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 1-1
Σκόρερ: 48' Ντραγκίσεβιτς (πέναλτι) - 47' Μιρίλοβιτς
(Β’ Εθνική)
.
Στην λάσπη “χόρευαν” Αναγέννηση Καρδίτσας και Τρίκαλα στο μεταξύ τους παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που κρίνεται απολύτως δίκαιο. Μετά το πρώτο άγονο ημίχρονο τα Τρίκαλα ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Μιρίλοβιτς στις αρχές του δευτέρου μέρους. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ο Παπαδόπουλος έπιασε κεφαλιά και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα των Τρικάλων, ο Αγγελής την σταμάτησε με το χέρι. Το αδιαμφισβήτητο πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ντραγκίσεβιτς. Από εκεί και πέρα οι δυο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως άλλο γκολ δεν ήλθε.
 
30 Αυγούστου 2000:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-2
Σκόρερ: 60' Ουέλινγκτον, 62' Ονταΐρ.
(Κύπελλο Ελλάδας)

Επεισοδιακό με πολλές δυνατές φάσεις υπήρξε το Δυτικοθεσσαλικό ντέρμπι στην Καρδίτσα μεταξύ της τοπικής Αναγέννησης και του Α.Ο. Τρίκαλα. Οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν ότι στο πρώτο γκολ των Τρικάλων ο σκόρερ Ουέλινγκτον χρησιμοποίησε το χέρι του για να πετύχει το γκολ. Οι παρατεταμένες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν οδήγησαν σε ολιγόλεπτη διακοπή και ο διαιτητής απέβαλε τον προπονητή της Καρδίτσας Γιάννη Γκαμπέτα.
 

Η ομάδα των Τρικάλων που στις 30 Αυγούστου 2000 αντιμετώπισε την Αναγέννηση Καρδίτσας για το Κύπελλο Ελλάδας, όταν και επικράτησε με 2-0.


Όρθιοι από αριστερά: Ιωσηφίδης, Θεοδοσιάδης (νυν προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας), Ουέλινγκτον, Μπαντάς, Ζαφείρης, Αγγελόπουλος Α.

Καθιστοί: Ονταΐρ, Μητροφάνης, Τασιούλας, Στοΐνοβιτς, Εφεντόπουλος Γ.

 
14 Δεκεμβρίου 2003:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 1-1
Σκόρερ: 82' Κλιάφας - 51' Δούκας (αυτογκόλ).
(Δ’ Εθνική)

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι το οποίο εκείνη τη χρονιά διεξήχθη στους Σοφάδες. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και κύλησε με υπεροχή των φιλοξενούμενων που αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα. Η Αναγέννηση απογοήτευσε με την εμφάνιση της και μόλις έξι λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης κατάφερε να ισοφαρίσει.

Την χρονιά εκείνη η Αναγέννηση ανήλθε στην Γ’ Εθνική ως δευτεραθλήτρια με έναν βαθμό διαφορά από τον Α.Ο. Τρίκαλα που τερμάτισε 3ος στην βαθμολογία.
 
16 Απριλίου 2006:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 1-0
Σκόρερ: 89' Κουρτεσιώτης.
(Γ’ Εθνική)

Παρά την ήττα τα Τρίκαλα βάσει των άλλων αποτελεσμάτων κατάφεραν και μαθηματικά να παραμείνουν στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, καθώς ο γκολκίπερ των Τρικάλων Ζαφείρης είχε “κατεβάσει τα ρολά” και μόλις ένα λεπτό πριν την λήξη νικήθηκε. Στο 89' λοιπόν ο Φωτιάδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουρτσεσιώτης με κεφαλιά χάρισε την νίκη στην ομάδα του μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων που κατέκλισαν το γήπεδο της Καρδίτσας.
 

Οι παίκτες της Αναγέννησης Καρδίτσας και του Α.Ο. Τρίκαλα με επικεφαλής τον διαιτητή Αμπαργκιόλη και τους επόπτες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου Καρδίτσας στις 16 Απριλίου 2006 για τον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που έληξε με νίκη των γηπεδούχων 1-0.

 
7 Φεβρουαρίου 2007:
Αναγέννηση Καρδίτσας Α.Ο. Τρίκαλα 0-0
(Γ’ Εθνική)

Όλα μηδέν στο ντέρμπι της Καρδίτσας όπου η τοπική Αναγέννηση και τα Τρίκαλα μετά από ένα κακό παιχνίδι αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ούτε μια φορά την εστία του Μπρέλλα ο οποίος ήταν “θεατής” του ματς. Παίζοντας όμως με διπλή άμυνα ζώνης και φροντίζοντας να έχουν όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα, τα Τρίκαλα επιδίωξαν και κατέκτησαν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Για μία και μοναδική φορά κάθισε στον πάγκο του Α.Ο. Τρίκαλα ο παλιός του ποδοσφαιριστής Τάκης Ρούσσας.
 
15 Δεκεμβρίου 2010:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-1
Σκόρερ: 36' Μανουσάκης.
(Β’ Εθνική)

Κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση μέχρι εκείνη την αγωνιστική ο Α.Ο. Τρίκαλα άλωσε την Καρδίτσα κερδίζοντας την Αναγέννηση, πετυχαίνοντας και σημαντική βαθμολογική άνοδο. Στο 30' από αδράνεια της Τρικαλινής άμυνας ο Χατζηρίζος σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στην συμβολή των δοκών ενώ έξι λεπτά αργότερα τα Τρίκαλα πέτυχαν το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Ο Κοντογουλίδης πάσαρε στον Μανουσάκη που με εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια τα Τρίκαλα έχασαν και άλλες με τον Μίνγκα στο 39' και στο 58' και τον Σαββίδη στο 80'.
 

Οι Βασίλης Μαρδάνης και Γιώργος Λαγάρας έχουν σκοράρει τόσο για τον Α.Ο. Τρίκαλα όσο και για την Αναγέννηση Καρδίτσας στα μεταξύ τους παιχνίδια, αγωνιζόμενοι φορώντας την φανέλα και των δύο ομάδων.

Σωτήρης Κύρμπας

Κράτα το

Πηγή: trikalanews.gr

 

 

Επιστροφή