Ιστορικά Βίντεο Επικαίρων από την επταετία της 21ης Απριλίου με θέμα τα Τρίκαλα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ιστορικά Βίντεο Επικαίρων από την επταετία της 21ης Απριλίου με θέμα τα Τρίκαλα

Σπάνια βίντεο της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση των Συνταγματαρχών δημοσιεύονται σήμερα με αφορμή αφορμή την επέτειο των 49 χρόνων από την 21η Απριλίου 1967...


Τα βίντεο είναι Τρικαλινού ενδιαφέροντος και είναι αποσπάσματα από τα "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ" της Υ.ΕΝ.Ε.Δ. που ήταν και το επικοινωνιακό μέσο προπαγάνδας και προβολής του κυβερνητικού έργου της χούντας


Βίντεο 1
22/06/1969


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Στυλιανός Παττακός θεμελιώνει την Τεχνική Σχολή και το Β'Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων, εγκαινιάζει την Παιδαγωγική Ακαδημία Καρδίτσας και θεμελιώνει έργο ύδρευσης στην Καρδίτσα και νέο Κοινοτικό Κατάστημα και Τουριστικό Περίπτερο στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.


Βίντεο 2
 12/07/1969


Ελληνικά επίκαιρα
Δημόσια έργα υπό κατασκευή (μεταξύ των οποίων λιμενικά έργα στο Βόλο και η οδός Βόλου- Λαμίας) και άλλα που έχουν ήδη περατωθεί, σε διάφορες πόλεις της Θεσσαλίας.
Οι εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων. Άποψη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "MOTEL DIVANI" στην Καλαμπάκα. Τα αρδευτικά έργα στον ποταμό Ταυρωπό.


Βίντεο 3
 17/07/1969


Άποψη της πόλης των Τρικάλων. Θεμελίωση νέων πολυκατοικιών, τα διαμερίσματα των οποίων προορίζονται για να διατεθούν σε παραπηγματούχους, από τον Υπουργό Κοινωνικών Υπηρεσιών Λουκά Πάτρα στα Τρίκαλα

Βίντεο 4
14/12/1971

O Υφυπουργός Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας Ιωάννης Λαδάς, πραγματοποιεί κλήρωση για τη διανομή νεόδμητων κατοικιών σε παραπηγματούχους και πληγέντες από θεομηνίες στην περιφέρεια Τρικάλων.


Βίντεο 5
22/01/1971


Ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Δουβαλόπουλος, τοπικοί παράγοντες και επίσημοι παρίστανται σε κλήρωση για τη διάθεση νέων προσφυγικών κατοικιών στα Τρίκαλα.


Βίντεο 6
Πέμπτη 7 Μαρτίου 1974.

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Στρατηγού ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΚΙΖΙΚΗ στα ΤΡΙΚΑΛΑ. Υποδοχή από το συγκεντρωμένο πλήθος και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Ο Δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Πούλιος (28-8-1972 - 16-9-1974) απευθύνει χαιρετισμό και ο Στρατηγός ΦΑΙΔΩΝ ΓΚΙΖΙΚΗΣ εκφράζει ευχαριστίες για τη θερμή υποδοχή.

Δείτε video:

 

 

Επιστροφή