Τότε που οι Τρικαλινοί ήξεραν για "κλειστό" μόνο από... φωτογραφίες !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Οι παίκτες του ΑΟ Σπόρτιγκ Τρικάλων με τους παίκτες της Εθνικής Ενόπλων

Πολύς κόσμος νομίζει ότι οι Τρικαλινοί όπως και οι περισσότεροι Έλληνες αγάπησαν το μπάσκετ μετά τον θρίαμβο του ευρωμπάσκετ του 1987, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.
Η "ηρωική εποχή" του μπάσκετ, τότε που τα "κλειστά" υπήρχαν μόνο σε... φωτογραφίες.

Η ιστορία ξεκίνησε πολύ πιο μπροστά στα ανοιχτά γήπεδα της χώρας όπου γράφηκαν πολλές πανέμορφες ιστορίες και αγώνες που έκαναν το μπάσκετ ένα από τα ωραιότερα κομμάτια του Ελληνικού αθλητισμού.

Το ανοικτό γήπεδο στο (Εθνικό τότε) Στάδιο στρωμένο με άσφαλτο και μάλιστα κακής ποιότητας γνώρισε κυρίως τη δεκαετία μεγάλες δόξες...

Διεξήχθησαν εκεί, όπως και στα άλλα δύο γήπεδα μπάσκετ "προδιαγραφών, με... τσιμέντο, (στο Οικονομικό Γυμνάσιο όπου σήμερα το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου αλλά και αυτό στο 1ο Γυμνάσιο) δεκάδες σχολικοί αλλά και περιφερειακοί αγώνες.
 
Ίσως οι πιο "διάσημοι" παίκτες που το "πάτησαν" να είναι οι εικονιζόμενοι στη φωτογραφία καλαθοσφαιριστές της Εθνικής τότε Ενόπλων...

Φιλικός αγώνας Σπόρτιγκ Τρικάλων - Εθνική Ενόπλων

Ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του Εθνικού Σταδίου Τρικάλων την περίοδο 78-79, φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική Ενόπλων και την ομάδα του Σπόρτιγκ Τρικάλων.
 Διακρίνονται από αριστερά: Βασίλης Ζέρβας, Βασίλης Γκούμας (Πανελλήνιος), Παναγιώτης Σαπουνάς, Διαμαντής Σκόνδρας (Άρης), Αργύρης Σταμούλης, Κώστας Μίσσας (Πανιώνιος), Βασίλης Τσιπώρης, Δημήτρης Φωσσές (Πανιώνιος), Αλέκος Μπαλωμένος, Άγγελος Κορωναίος (ΠΑΟ)
Ο ΑΟ Σπόρτιγκ Τρικάλων την περίοδο 1972-1973


Από αριστερά όρθιοι: Τζαφλέρης (προπονητής), Ράρρας, Κυριάκης, Αμπράζης, Καρανίκας, Γιαννής, Ρεπούσης. 
Καθιστοί: Μπαταγιάννης, Σταφυλάς, Χιώτης, Πάπαρης (με την μπάλλα), άγνωστος
Η ομάδα του Σπόρτιγκ άνοιξη του 1974 επίσης στο γήπεδο του ΣταδίουΌρθιοι από αριστερά : Καλλιάρας (προπονητής), Τίκος, Γιαννής, Τρίχας, Καρανίκας, Κυριάκης.
Καθιστοί στη μεσαία σειρά: Ράρρας, Πάπαρης, Οικονόμου, Γαζέτας, Καλαμάρας
Κάτω: Παπαχρήστος, Φασούλκας
Η ομάδα του Β' Γυμνασίου Αρρένων

(Ίσως η φωτογραφία να είναι στον προαύλιο του ιδιωτικού Λυκείου "Τσιλιμίγκα" που ήταν δίπλα από το παράρτημα του Β'Γυμνασίου)Η ομάδα μπάσκετ της 4ης τάξης του Β' Γυμνασίου Τρικάλων το 1961 με γυμναστή τον κ. Πρεμέτη.
Διακρίνονται οι Αβδελίδης Δημήτρης, Αρβανίτης Λάκης, Γαλαζούλας Αχιλλέας, Βασταρούχας Μιχάλης, Κλιάφας Στέφανος, Κουλουρίδας Στέφανος, Βούκιας Δημήτρης, Κόκκας Χρήστος.


Η σχολική ομάδα του Α' Γυμνασίου θηλέων το 1976

Η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ με μέλη της διοίκησης το 1983

Στο "κλειστό" πλέον γυμναστήριο της Μπάρας...Πάνω (από αριστερά): Βασίλης Λιάγκας, Μπένια (αρ.5), Μαραγκού (15), Γιάννης Τίκος (προπονητής), Φλώρου Πένυ (10), Καραγιάννη (8), Κώστας Θεοχάρης.
Κάτω: Μιχαήλ (αρ.4), Κόκκαλη (7), Πλεξίδα (6), Παπαγεωργίου, Πλιάτσικα (14), Φλώρου Έφη (9)

 
Save

 

 

Επιστροφή