10 απίθανες φωτογραφίες των Τρικάλων από το πρόσφατο παρελθόν...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
10 απίθανες φωτογραφίες των Τρικάλων από το πρόσφατο παρελθόν...

Φωτογραφίες που θα "ξυπνήσουν" μνήμες παλαιοτέρων και θα γνωρίσουν σε νέους πως ήταν "γωνιές" της πόλης τέλη του περασμένου αιώνα.
Oδός Γλάδστωνος στα "τσαγκαράδικα" της πόλης τέλη του '70.
(Για τους νεωτέρους είναι ο πεζόδρομος που ξεκινά από την κεντρική πλατεία (Mikel) και καταλήγει στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας.)
Επισκευές υποδημάτων αλλά και ομπρελών...
Οι τελευταίοι πάγκοι μπροστά από τα καταστήματα.
Στο βάθος δεξιά μόλις διακρίνεται το κτίριο της τότε Νομαρχίας.


Αρχή οδού Κονδύλη από το ύψος του 1ου Γυμνασίου.

Με τη νησίδα στη μέση και πριν πεζοδρομηθεί από τη δεξιά όπως βλέπουμε πλευρά (γιατί μόνο από τη δεξιά δεν καταλάβαμε ποτέ...) και με έντονο το στοιχείο της δενδοφύτευσης εκατέρωθεν... (φωτο αρχές 1980)Το ζωοπάζαρο στην παλιά ζωαγορά Τρικάλων
...με φόντο τον λόφο του Προφήτη Ηλία τελευταία χρόνια λίγο πριν την κατάργησή του περίπου αρχές '90.
Σκούπες και είδη λαικής τέχνης
στη λαϊκή αγορά της πόλης όταν γινόταν (κυρίως) επί της 25ης Μαρτίου τέλη του '80

Άμαξα στην πιάτσα μπροστά στο καφενείο "Ένωσις"
...όπου σήμερα η πιάτσα ταξί και οι χαλβάδες Μπουλογιώργου (1+κάτι) γωνία Αμαλίας και Σαράφη. (φωτογραφία αρχές '70)

Την ίδια εποχή άμαξα στην οδό Ασκληπιού, μπροστά από τα "Goodys".
Απέναντι διακρίνουμε το ξενοδοχείο "ΟΛΥΜΠΙΑ" και δεξιά μόλις διακρίνονται οι διαφημιστικές προθήκες του κινηματογράφου "ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ"
Αρχές δεκαετίας του '80 φωτογραφία από καρτ-ποσταλ
...βγαλμένη από το ξενοδοχείο "ΔΙΒΑΝΗ" μας δείχνει το κέντρο της πόλης από μία ενδιαφέρουσα οπτική γωνία...

Οι λεύκες έχουν καταστραφεί, τα πλατάνια που πήραν τη θέση τους είναι ακόμη σε "βρεφική" ηλικία...
Σε πρώτο φόντο η πλατεία Κιτριλάκη, μόλις διακρίνονται τα ουρητήρια, στη γέφυρα της Μαρούγκαινας τα παρτέρια δεν έχουν "φουντώσει".
Είναι λίγο πριν απομακρυνθούν οι "τέντες" των εστιατορίων Πέτα και Παύλη που εξυπηρετούσαν τότε το σύνολο σχεδόν των επισκεπτών της πόλης.Θεοφάνεια του 1985.
Η φωτογραφία βγαλμένη απο γειτονική πολυκατοικία δείχνει το πλήθος να έχει καταλάβει την όχθη μπροστά από το "ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ" αλλά και την πεζογέφυρα παρακολουθώντας την τελετή.

Δεξιά το στέγαστρο της πιάτσας ΤΑΞΙ που υπήρχε τότε στο σημείο.Η είσοδος της πόλης από την οδό Καρδίτσης στο ύψος των φυλακών
Σε νυχτερινή φωτογραφία περίπου το 2000. Δήμαρχος ο Γιώργος Σπαθής, ο οποίος είχε δείξει ενδιαφέρον τότε για τις διαγραμμίσεις των οδών αλλά και τα... σιντριβάνια !

Λεπτομέρεια:
Ίσως να είναι και η μοναδική φωτογραφία των παλιών φυλακών βράδυ, λίγο πριν την συσκότιση...!Και η τελευταία, πραγματικά "απίθανη" φωτογραφία του σημερινού μας αφιερώματος.
(Ξεχωριστή γιατί δείχνει πολλά σημεία από "μοναδικό" σημείο φωτογράφισης...)
Οι νεαροί στη φωτογραφία ποζάρουν σε ταράτσα αναγειρόμενης μάλλον οικοδομής με φόντο το κέντρο της πόλης τέλη της 10ετίας του '60 (Υποθέτουμε από τις οικοδομές που διακρίνουμε)

Πρόκειται για φωτογραφία που τραβήχτηκε από το ύψος περίπου του υποκαταστήματος τη Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία δικαστηρίων.

Στο βάθος η οροσειρά του Κόζιακα, ο λόφος του Φρουρίου, δεξιά διακρίνονται ευκρινώς τα παρτέρια των οδών Αλβ. Μετώπου και 28ης Οκτωβρίου, στην "πλάτη" του νεαρού αριστερά κτίρια της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων ! 

 

Επιστροφή