Στο "ΑΕΡΙΝΟ" της Καλαμπάκας με την Delores Scott - Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Εντυπωσίασε η Delores Scott στο Αέρινο

Εντυπωσίασε η Delores Scott  στο Αέρινο
Θαυμάσια εμφάνιση της μπλουζ τραγουδίστριας

Στην σκηνή του bar Αέρινο στην Καλαμπάκα εμφανίστηκε  για μια μοναδική συναυλία η σπουδαία φωνή των μπλουζ Delores Scott.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Με την συνοδεία του Νίκου Ντουνούση στην κιθάρα και την φωνή, τον Voodoo στα τύμπανα και την Jodie Woodward στο μπάσο πρόσφερε ένα χορταστικό σετ με ομολογουμένως πολύ όμορφα κομμάτια του είδους αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους όσους έσπευσαν να την θαυμάσουν.Οι ρίζες της Delores Scott απλώνονται πενήντα πέντε χρόνια πίσω στη μαύρη μουσική, όταν στα εννιά της, ξεκίνησε να τραγουδάει στην εκκλησιαστική χορωδία της γειτονιάς της.


Στα 1957 ηχογραφεί για πρώτη φορά στα στούντιο της Chess Records με το Rev. Clay Evans and the Fellowship Missionary Baptist Church Choir, γεγονός που την φέρνει στην επιφάνεια της θρησκευτικής μουσικής και της ανοίγει το δρόμο για νέες ηχογραφήσεις και περιοδείες με τους Thompson Community Singers, Jesse Dixon, Marvin Yancy, James Cleveland, και τραγουδούσε πριν από τους λόγους του Rev. Martin Luther King, Jr., και των revs. Jesse Jackson and Al Sharpton.Η δισκογραφία της Delores Scott περιέχει δεκαοκτώ ηχογραφήσεις με τ’ όνομα της και παραπάνω από εβδομήντα σαν back up τραγουδίστρια.
Έχει εμφανισθεί στο θέατρο Regal με τον Rev. James Cleveland, στο Apollo με τη Roberta Flack και στο Navy Pier με τη Natalie Cole, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα περιόδευε και άνοιγε τις συναυλίες της Koko Taylor.


Να σημειωθεί ότι η Delores Scott, μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες της σύγχρονης σκηνής του Σικάγο, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα. 

 

Επιστροφή