Bad Start - Στον Δημοτικό Κινηματογράφο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Bad Start - Στον Δημοτικό Κινηματογράφο

Από την Πέμπτη θα προβάλλεται
στην αίθουσα  του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία Bad Start
Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 20.00 & 22.15
Την Κυριακή μια προβολή, στις 20.00.
Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά -ανέργων 4 €,
Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090, http://cine-mylos.blogspot.com
facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων.


Ελληνική Περιπέτεια 2016
Διάρκεια: 85'
Σκηνοθεσία Βασίλης Κιλτίδης
Με τους: Αντώνη Ζαφειρόπουλο, Γεωργία Πιερρουτσάκου, Γιάννη Ποιμενίδη, Σλάβι Σλαβόφ
Ο Βασίλης Κεσσάριος είναι ένας νεαρός αγρότης που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του λόγω χρεών του πεθαμένου πατέρα του. Αντιδρά βάναυσα και καταδιώκεται ενώ η βουλγαρική μαφία της περιοχής βρίσκει την ευκαιρία να κλείσει λογαριασμούς μαζί του. Το παρακράτος επεμβαίνει για να... "ρυθμίσει" τις καταστάσεις


"Ο σκοπός της ταινίας είναι να απεικονίσει μέσα από μια “εύπεπτη” περιπέτεια δράσης, κοινωνικά και ανθρώπινα ζητήματα, όπως η φιλία, η αγάπη, η ρήξη της κοινωνικής συνοχής, αλλά και ο κλονισμός των ενδοοικογενειακών δεσμών.

Πιο συγκεκριμένα και μέσα από την προβληματική ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή, η ταινία έχει σκοπό να αποτυπώσει τις καταστροφικές συνέπειες του φόβου και της καταπίεσης, όταν αυτά χρησιμοποιούνται ως μέσα επιβολής της εξουσίας. Διαδραματιζόμενη σε μια εποχή αρκετά κοντινή από το σήμερα(κι ελπίζουμε καθαρά μυθοπλαστική), η ταινία έχει ως απώτερο στόχο να αποτυπώσει μια δυσάρεστη πραγματικότητα βάσει της οποίας, μια “Κακή Αρχή” είναι αρκετή για να πυροδοτήσει έντονες παράλληλες δράσεις που υποβόσκουν στις αφανείς πλευρές της κοινωνίας.


Σε δευτερεύοντα βαθμό και μέσα από μια αυτοσαρκαστική κινηματογραφική προσέγγιση, η ταινία επιδιώκει να πραγματευτεί τις σχέσεις κράτους - παρακράτους, αναδεικνύοντας την αδυναμία της εξουσίας να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις όταν ο ανθρώπινος παράγοντας αρχίζει να βασίζεται στο θυμικόν και στο συναίσθημα. Η Κακή Αρχή είναι μια ταινία που πραγματεύεται σοβαρά ζητήματα, μέσα από μια περιπέτεια που δεν χάνει την ευκαιρία ανά διαστήματα να γίνεται χαλαρή, σαρκαστική και διασκεδαστική, ακολουθώντας έτσι τη νέα σκηνοθετική "συνταγή" των meta movies.


Κριτική:
Η "Κακή Αρχή" του Βασίλη Κιλτίδη το αποδεικνύει περίτρανα. Στην ταινία παρακολουθούμε τη ζωή ενός νεαρού αγρότη που αλλάζει όταν αυτός κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του λόγω χρεών του, νεκρού πλέον, πατέρα του. Μια καλοδουλεμένη σεναριακά ιστορία δράσης και καταδίωξης που εστιάζει στον άνθρωπο, την τοπική κοινωνία, το κράτος, εντός κι εκτός των ορίων του νόμου, αλλά και τη μαφία. Δυνατές ερμηνείες, απίστευτα τοπία και καταιγιστική δράση συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που αξίζει να το απολαύσετε στο σινεμά! http://redumbrella.gr/ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
CINE –ΜΥΛΟΣ
στο Μύλο Ματσόπουλου
Τηλ. 24310 20090
http://cine-mylos.blogspot.com
facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων
Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας)
Bad Start
 Δυνατές ερμηνείες, απίστευτα τοπία και καταιγιστική δράση
Μια νέα ελληνική Ελληνική Περιπέτεια
20.00 & 22.15. Την Κυριακή μια προβολή, στις 20.00.
Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά- ανέργων 4 €,
ΣΙΝΕΑΚ για τα παιδιά την Κυριακή
Ο ΣΝΟΥΠΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΡΛΙ ΜΠΡΑΟΥΝ-ΠΙΝΑΤΣ: Η ΤΑΙΝΙΑ
(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 95΄  σε 3D
12.00   μεσημέρι  (κανονική προβολή) 4 €, και ετήσια κάρτα
17.30   απόγευμα  3d προβολή  5 €.

 

 

Επιστροφή