"Φτου και Βγαίνω", ένα παράξενο κρυφτό...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

...με Συναισθήματα και Αξίες μέσα από ιστορίες και παιχνίδια

Eκπαιδευτικό εργαστήριο για Παιδιά Β Δημοτικού και πάνω με τη Μαρία Κατσανούλη

Σάββατα, 1300-1500μμ στο UK School of English

παρουσίαση εργαστηρίου: 28 Ιανουαρίου 17, 12μμ στο UK έναρξη: 4 Φεβρουαρίου 2017

Τον Νοέμβριο ξεκίνησε ένα εργαστήριο για παιδιά Δημοτικού με τίτλο «Φτου και Βγαίνω» ένα παράξενο κρυφτό με Συναισθήματα και Αξίες. 


Τα παιδιά μέσα από ιστορίες, ομαδικά παιχνίδια και παιγνιώδεις ασκήσεις, αφουγκράστηκαν βασικά Συναισθήματα και Αξίες, είδαν τυχόν μεταμφιέσεις τους και ζαβολιές τους καθώς και τις διαβαθμίσεις τους.  Αναγνώρισαν την έλλειψη η την υπερβολή στην έκφρασή τους  αλλά και την χρησιμότητα όλων των συναισθημάτων, ακόμα και αυτών που χαρακτηρίζονται ως «αρνητικά» και ενίοτε θεωρούνται και «απαγορευμένα». 


Ο στόχος αυτής της δράσης είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα καθώς επιχειρεί να παροτρύνει τα παιδιά να αντιληφθούν ότι:
Η ομαλή συνύπαρξη σε μια ομάδα προϋποθέτει σεβασμό και ευγένεια μεταξύ των μελών της, αλλά και μια καλή σχέση με τον εαυτό μας. 
Κάθε συναίσθημα που νιώθουμε έχει το λόγο ύπαρξής του, ακόμα κι αν αυτό είναι δυσάρεστο. 
Κακό δεν είναι να εκφράζουμε τα «δυσάρεστα» συναισθήματά μας, αλλά το να τα εκφράζουμε με τρόπο που βλάπτει εμάς ή τους γύρω μας. 


Ο Α Κύκλος του εργαστηρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσα στο δίμηνο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016. 
Στις 4 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινάει ο Β  Κύκλος για  παιδιά Β Δημοτικού και πάνω με διευρυμένη τη θεματική του πάνω στα Συναισθήματα, ενώ τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί ο Γ Κύκλος πάνω σε Αξίες και Δεξιότητες. 


Τα παιδιά θα παίξουν και θα ακούσουν ιστορίες γύρω από το Φόβο, το Θυμό, τη Ζήλια, την Αρμονική Συνύπαρξη, τον Σεβασμό, την Ευγένεια, την Αυτογνωσία και την Αυτοεκτίμηση.  Παίζοντας και διασκεδάζοντας παροτρύνονται:
Να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και να είναι «άνθρωποι» χωρίς να ντρέπονται γι’ αυτό.
Να αντιλαμβάνονται ότι το «καλό» και το «κακό» ορίζονται σε επίπεδο συμπεριφορών και όχι σκέψεων και συναισθημάτων.
Να βλέπουν και την θετική πλευρά των «αρνητικών» συναισθημάτων αλλά και την αρνητική πλευρά «θετικών» συναισθημάτων για  να αναγνωρίζουν τα όρια και τις διαβαθμίσεις τους.
Να ονοματίζουν αυτό που συμβαίνει στη ψυχή τους και στο σώμα τους όταν βιώνουν ένα συναίσθημα και αυτό που μπορούν να κάνουν για να μετριάζουν τυχόν αρνητική επίδρασή του.
Να σέβονται και να είναι ευγενικοί με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό τους.


Η κάθε  συνάντηση είναι αυτοτελής, έχει διάρκεια 2 ωρών και ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν σε αυτήν είναι περιορισμένος, γι’ αυτό απαιτείται η κράτηση θέσης (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Το κόστος συμμετοχής είναι 15€/συνάντηση. 

Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στα Τρίκαλα στο UK School of English-Ειρήνη Στράκαρη και θα πραγματοποιηθεί μέσα στο τετράμηνο Φεβρουάριος-Μάιος 2017. 

Την επιμέλεια και την υλοποίηση του εργαστηρίου έχει η Μαρία Κατσανούλη, εκπαιδευτικός (Φυσικός, Msc) -αφηγήτρια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων βρίσκεται αναρτημένο στον Ιστότοπο «μαλισό, άκου μια ιστορία» (www.paramithimaliso.gr - εκδηλώσεις - φτου και βγαίνω).

Η παρουσίαση του εργαστηρίου θα γίνει στους γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο στις 28 Ιανουαρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στο UK.


Πληροφορίες: στο τηλέφωνο: 6977905555, στον ιστότοπο: www.paramithimaliso.gr (εκδηλώσεις - φτου και βγαίνω), και στο Facebook: Maria Katsanouli και UK

Δηλώσεις συμμετοχής: UK School of English–Ειρήνη Στράκαρη, Ε.Πελέκη 1 & Κοραή (Πλατεία Δεσποτικού), Τρίκαλα, Τηλ. 2431 077020  Δευτέρα-Παρασκευή 1600-2100 μμ. 

 

 

Επιστροφή