Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων - Ατομική έκθεση ζωγραφικής Γιάννη Ακρίβου

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων - Ατομική έκθεση ζωγραφικής Γιάννη Ακρίβου
 

Ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων παρουσιάζει στο φιλότεχνο κοινό της πόλης μας Ατομική έκθεση ζωγραφικής του μέλους του Γιάννη Ακρίβου, στο Μουσείο Τσιτσάνη, από 11 μέχρι 21 Απριλίου.



Ο Γιάννης Ακρίβος γεννήθηκε στο Αρδάνι Τρικάλων και μεγάλωσε στην Αθήνα, στο Μαρούσι. Ανήσυχο πνεύμα με δυο μεγάλες αγάπες τη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική. Πιστός εραστής και των δύο.

Μαθητής του Γυμνασίου έβγαζε χαρτζιλίκι σχεδιάζοντας ισο-υψείς καμπύλες σε σχέδια της Τοπογραφικής Υπηρεσίας που έφερνε φίλος της οικογένειας.


Στο "Πρακτικό" της εποχής, η καθηγήτριά του, ζωγράφος Μ. Παπάζογλου, εκτός από τα μαθήματα και τις διάφορες τεχνικές ζωγραφικής που του δίδαξε, του άνοιξε τους  ορίζοντες και στην αρχιτεκτονική.

Αργότερα, ως εργαζόμενος στην Εθνική Τράπεζα, δημιουργεί στον ελεύθερο χρόνο του, δοκιμάζοντας όλα τα υλικά, το κάρβουνο και τη σινική μελάνη, κηρομπογιές πάνω σε γυαλί, μετά το λάδι και όλες τις εφαρμογές στη διακόσμηση κεραμικών, ζωγραφική σε γραβάτες. Ασχολήθηκε ακόμη και με διαφημιστική αφίσα.


Τα έργα αυτής της δημιουργικής περιόδου, πλήν ελαχίστων, ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές…

Μετά τα ενδιαφέροντα στρέφονται αλλού και η ζωή τον κρατά μακριά από την Τέχνη...

Το 2005, συνταξιούχος, επιστρέφει στο χωριό, συναντά τους "Τρικαλινούς Ζωγράφους" και ξυπνούν οι παλιές αγάπες. Γίνεται μέλος του Συλλόγου και συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις και τις άλλες δραστηριότητές του. 


Επιδίδεται με νεανικό ζήλο στη ζωγραφική δημιουργώντας πρωτότυπα έργα, με προσωπική σφραγίδα, πειραματιζόμενος με υλικά και τεχνοτροπίες.

Η αγάπη για την αρχιτεκτονική τον οδηγεί σε παλιά σπίτια, τα οποία ερωτεύεται και ανακαινίζει δουλεύοντας κυρίως με την πέτρα.


Αυτή είναι η πρώτη του ατομική έκθεση και περιλαμβάνει κυρίως έργα της τελευταίας περιόδου και δείγματα δουλειάς από τη νεότητα, ώστε ο επισκέπτης να έχει μια συνολική εικόνα της πορείας και της εξέλιξής του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Απριλίου στις 20:00'.
 
Τις υπόλοιπες μέρες θα είναι ανοιχτή πρωί (09:00-15:00) και απόγευμα (19:00-22:00)


 

 

Επιστροφή