Προβολή ντοκιμαντέρ Black Snake Killaz στη Σουίτα Αrt Cafe

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Προβολή ντοκιμαντέρ Black Snake Killaz

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ Black Snake Killaz την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 18:30, στη Σουίτα Αrt Cafe.

Το B. S. Killaz είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που προβάλει αναλυτικά την αντίσταση των κατοίκων της περιοχής απ’ όπου περνάει ο αγωγός Dakota Pipeline. Η ταινία αυτή είναι το χρονικό των ενεργειών που έχουν γίνει από την «ομάδα περιφρούρησης του νερού» (water protectors) ώστε να μην πραγματοποιηθεί η κατασκευή του αγωγού πετρελαίου (Dakota Pileline) και αποκαλύπτει τις επικίνδυνες διεργασίες του νόμου, του στρατού και των εταιρικών μισθοφόρων οι οποίες έγιναν για να διαλύσουν τις πολύμηνες διαμαρτυρίες των κατοίκων.


Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την σειρά των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στο Standing Rock κατά τη διάρκεια του 2016 και μεταφέρει τις σκληρές στιγμές μέσα από τις οποίες έγινε η υπεράσπιση του νερού. Το Dakota acces pipe line συμπληρώνει μια σειρά διαδικασιών βάθους χρόνου με σκοπό την εξόρυξη υγρών καυσίμων οι οποίες θα επηρεάσουν αρνητικά σε όλα τα επίπεδα μιας από τις πιο ευάλωτες κοινότητες των ΗΠΑ και της σημασίας της «ομάδας περιφρούρησης του νερού».

Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα υπάρξει συνομιλία μέσω Skype, με μέλη της Επιτροπής Αγώνα της Μεγάλης Παναγίας, που αντιστέκονται στην καταστροφή του περιβάλλοντος στη Χαλκιδική από την Eldorado Gold.

 

 

Επιστροφή