Μετράμε αντίστροφα και ανεβάζουμε volume με μουσική για όλα τα γούστα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μετράμε αντίστροφα και ανεβάζουμε volume με μουσική για όλα τα γούστα
8ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 8-9 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΡΚΟ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ελεύθερη



ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 8ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ώρα έναρξης συναυλιών 21:15

Ρίτα Αντωνοπούλου και Ρεβάνς

Μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τού χειμώνα στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρο, η Ρίτα Αντωνοπούλου και οι Ρεβάνς θα εμφανιστούν στο 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων!

Ρίτα Αντωνοπούλου

Δε χρειάζεται συστάσεις η κορυφαία ερμηνεύτρια των μεγάλων συνθετών. Πάνω από 2 δεκαετίες ομορφαίνει τις μουσικές μας με τη χαρακτηριστική και υπέροχη φωνή της. Ξεκινώντας με τον Μίμη Πλέσσα, συνεχίζοντας με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη μουσικοθεατρική του ομάδα Σπείρα-Σπείρα και προχωρώντας στη συνεργασία - σταθμό για τη διαδρομή της με τον Θάνο Μικρούτσικο, έχει συνεργαστεί με πλήθος γνωστών μουσικοσυνθετών και τραγουδιστών/τραγουδιστριών, ενώ παράλληλα έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πειραματίζεται πάντα σε νέα μουσικά μονοπάτια και με κάποιο μαγικό τρόπο το κάνει πάντα με επιτυχία! Θα την απολαύσουμε λοιπόν σε λίγες ημέρες!

Ρεβάνς

Οι Ρεβάνς δημιουργήθηκαν από τον Αστέρη Κωνσταντίνου και τον Χρήστο Ελ. Παπαδόπουλο το χειμώνα του 2017. Το 2019 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά "Οι κύκλοι των πουλιών" σε μελοποιημένη ποίηση της Μαρίας Συτμαλίδου. Το 2021 κυκλοφορούν το δεύτερο τους δίσκο με τίτλο "Τσάι στο Παλέρμο", σε στίχους (και μουσική) του Αστέρη και του Χρήστου. Φέτος το συγκρότημα βρίσκεται στο στούντιο για την τρίτη του δισκογραφική δουλειά, ενώ το Μάρτη κυκλοφόρησαν το video clip με τίτλο "Κανονικότητα", ως προπομπό του νέου δίσκου. Ο ήχος τους διαμορφώνεται από την ηλεκτρική ατμόσφαιρα, το σολιστικό κλαρινέτο, και τις αναφορές στην παραδοσιακή μουσική, ενώ ο στίχος τους κυρίως αφορά κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες. Πρόκειται για ένα συγκρότημα νέων μουσικών οι οποίοι ήδη χαράζουν τη δική τους πορεία στη μουσική αυτού του τόπου, με το δικό τους ιδιαίτερο ήχο και στίχο, με ταλέντο, ήθος και ψυχή που όμοιά τους σπάνια βρίσκει κανείς.

 

Ρίτα Αντωνοπούλου και Ρεβάνς

Και έτσι λοιπόν, με την αγάπη του κόσμου στην καρδιά, με σεβασμό και λατρεία στην τέχνη που υπηρετεί, η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντά τους Ρεβάνς, από το καλοκαίρι του 2022, περιοδεύοντας σε Ελλάδα και Κύπρο! Όλοι μαζί θα παρουσιάσουν μία παράσταση που λέει την αλήθεια. Μια παράσταση που αφυπνίζει, ξεσηκώνει, εμψυχώνει, συγκινεί και γιατρεύει.  

Ο στόχος είναι να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι ένα κι ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο…δεν υπάρχει πιο ισχυρό μέσο ένωσης των ανθρώπων από τη μουσική.  Με μια εκρηκτική χημεία επί σκηνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου και οι Ρεβάνς, υπόσχονται να μας χαρίσουν μια παράσταση που θα είναι για όλους μας σημείο αναφοράς.

Με τους «Ρεβάνς» παίζουν οι:

Αστέρης Κωνσταντίνου – κιθάρα, λαούτο, ηλ. μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή

Χρήστος Ελ .Παπαδόπουλος – κλαρινέτο, σαξόφωνο, φωνή

Γρηγόρης Οικονόμου – τύμπανα

Βασίλης Νικολόπουλος – ηλ. μπάσο

Άγγελος Αθανασιάδης – ηλ. Κιθάρα


Get involved with Rita Antonopoulou:

Facebook: https://bit.ly/RitaAntonopoulouFB

Instagram: https://bit.ly/RitaAntonopoulouInsta

Youtube: https://bit.ly/RitaAntonopoulouYoutube

 

Get involved with Revans

Facebook: https://www.facebook.com/Revansband

Instagram: https://www.instagram.com/revansband_/

Youtube: https://www.youtube.com/@revansbandofficial1472

 

Νησιώτικο γλέντι

Το νησιώτικο γλέντι εκφράζει το συλλογικό τρόπο ζωής των νησιών κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η συνήθης απόσταση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού δε συναντάται σε κανένα σημείο του γλεντιού, καθώς όλα τα άτομα που συμμετέχουν συνδιαμορφώνουν τις εκάστοτε συνθήκες. Η μουσική γίνεται ένα συμπεριληπτικό μέσο το οποίο ενώνει μουσικούς, χορευτές και ακροατές, γεγονός που θα μεταφερθεί στη σκηνή του αντιρατσιστικού φεστιβάλ το Σάββατο 8 Ιούλη.

Αγγελική Νταλιάνη - τραγούδι

Μανώλης Βουγιουκαλάκης - βιολί

Αστέρης Κωνσταντίνου - κιθάρα-λαούτο-τραγούδι

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ώρα έναρξης συναυλιών 21:15

Διαφορετικοί και ωραίοι ρυθμοί τη δεύτερη μέρα του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την ένταση!

Κακοτέχνης

Ο Κακοτέχνης είναι mc που ζει στην Αθήνα και ήρθε σε επαφή με το diy hip hop από το 2003 μέσα από τις συναυλίες - δράσεις που ξεκίνησε να οργανώνει τότε η μουσικο-πολιτική ομάδα Hit and Rap. Αρχικά έκανε μουσική μαζί με τον dj Crack ωστόσο στα πλαίσια αυτών των συναυλιών ήρθε σε επαφή με το συγκρότημα ‘’Κύκνειο Άσμα’’ στο οποίο μπήκε αργότερα και μαζί με το οποίο έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ (Ελεύθερο Συναίσθημα 2011). Το 2013 κυκλοφόρησε ακόμα ένα άλμπουμ με τον dj Crack (Λίγος και πολύς ο καιρός μας). Η μουσική πορεία του από τότε περιλαμβάνει αρκετές συναυλίες και μοίρασμα μουσικών στιγμών με την μπάντα Ajaneb, Παράξενος, Under Pressure, Scrip D, σε μαγαζιά αλλά κυρίως σε στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και πλατείες. Η δεύτερη προσωπική δουλειά "Πραγματική Καταστροφή" σε παραγωγές TR/DS δεν κυκλοφόρησε αλλά έπαιξε live σε αυτές τις συναυλίες ενώ η τρίτη "Ο χώρος και ο χρόνος" κυκλοφορεί κομμάτι-κομμάτι τα τελευταία δύο χρόνια. Πλέον με αρκετές ευθύνες και λίγο χρόνο η μουσική είναι μικρές στιγμές απόλαυσης που αποτυπώνονται σε single κυκλοφορίες και επιλεγμένες συναυλίες.

 

Παράξενος

Ο Παράξενος ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με την χιπχοπ μουσική στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Τα πρώτα του κομμάτια είχαν υπογραφή "Αφηρημένη όχθη" που ύστερα έγιναν και crew με τη συμμετοχή διαφόρων φίλων και underground μουσικών όπως των Mc Yinka, Dash, Ψυχόδραμα, Απλά μια φωνή, Spike 69 και άλλων. Αρχές του 2000 έχοντας συνταξιδιώτη τον Mc Yinka, ξεκίνησαν το μουσικό ταξίδι ως "Παράγοντες" κυκλοφορώντας πολλά κομμάτια underground και μοιράζοντάς τα από χέρι σε χέρι σε underground στέκια και συναυλίες. Το 2006 υπήρξε μέλος των ‘’Αντίξοων Παραγωγών’’ κυκλοφορώντας τον δίσκο "Σε Αντίξοη τροχιά" μαζί με τους FFC (Σκηνοθέτης, Dj Everlast), Έκπτωτο Άγιο από Ανάφλεξη και Mc Yinka. Το 2013 κυκλοφορεί τον προσωπικό του δίσκο "Από το ποτάμι πίνω αίμα" με συνεργασίες από αγαπημένους φίλους και καλλιτέχνες όπως Κακοτέχνη, Under Pressure, Αντίποινα, Mc Yinka και Ψυχόδραμα. Αρχές του 2020 κυκλοφορεί τον τελευταίο και πιο βιωματικό του δίσκο έως σήμερα με τίτλο "Ανήμερα θηρία". Τέλος υπήρξε μέλος στην μπάντα "Ajaneb" μαζί με τον Κακοτέχνη και διάφορους φίλους μουσικούς παντρεύοντας τον ήχο του χιπχοπ με μουσικά όργανα.

 

Under Pressure

Η πρώτη μορφή των Under Pressure, ήταν οι Very Smoke, που σχηματίστηκαν το 1996. Το 2006, οι εναπομείναντες N8 και G, σχημάτισαν τους Under Pressure. Συνεργάστηκαν με σημαντικούς εκπροσώπους της σκηνής, και έδωσαν πολλά lives. Η δισκογραφία τους, είναι: Αναμείνατε στα ακουστικά σας (2008), ΚΦΚΜ (2012), Reborn (2018).


Οι Μαριοννέτες

…η(οι) δική(οί) μας Punk/Rock

Οι Μαριοννέτες δημιουργήθηκαν στα Τρίκαλα το 2008 όπου και κυκλοφόρησαν το δίσκο "Στη ζωής το καρναβάλι". Περιόδευσαν τα επόμενα χρόνια σε διάφορες πόλεις και το 2014 διαλύθηκαν. Επανασυνδέθηκαν το 2019, άλλαξαν κάποια μέλη και σταθεροποιήθηκε η σύνθεση της μπάντας. Άρχισαν κάποιες εμφανίσεις σε στέκια/καταλήψεις και μαγαζιά και παράλληλα ηχογράφήσαν ξανά το πρώτο δίσκο. Τον Απριλίο του '22 κυκλοφόρησε ψηφιακά το Ep "Σπάσε το Φόβο" το οποίο αποτελείται από 4 καινούρια τραγούδια που κινούνται στο χώρο του Punk/Rock. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην παραγωγή του νέου τους δίσκου.

Οι Μαριοννέτες αποτελούνται από:

Μήτσος ( ex. Ομίχλη)-Κιθάρα, Φωνή

Θέμης-Κιθάρα, Φωνητικά

Βασίλης (Warcode)-Μπάσο, Φωνητικά

Στέλιος (ex. Skaribas, Junkies against gravity)-Τύμπανα, Φωνητικά

https://www.facebook.com/profile.php?id=100040378676049

https://www.instagram.com/themarionnetesofficial/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D&fbclid=IwAR28WMIwptPnsVBr_QKP36pWxBAuNY5UWLGLSEa07FyQLjt3j1NTCpXtJH0

https://marionnetes.bandcamp.com/album/-?fbclid=IwAR1dXLzzapbVv0MJOhvsLrwaA886ffkFU1Qks3PAjGLJY2JHcR8V5M_CT2M

 

Κάπα Ξήγα

Οι Κάπα Ξήγα είναι από τα Τρίκαλα. Η πόλη αυτή και οι δρόμοι της, τους ξέρουν από μικρούς. Πάνω από 10 χρόνια πλέον πίσω από τα μικρόφωνα με πολλές κυκλοφορίες, δράσεις και συναυλίες φροντίζουν να κρατήσουν το ραπ ζωντανό και έντονο, όπως το έδωσαν οι προηγούμενοι για να το δώσουνε στους επόμενους.

https://www.instagram.com/kapaksiofficial/?fbclid=IwAR3gPAln2PZ2YBC10hP2p5beuVsbDSNRx7iEhklN-40z2XAxSypE77oQRmg

https://www.facebook.com/Kapaksigaklika

https://www.youtube.com/@Kapaksiga

 

 

Επιστροφή