Ιεροσυλία-βανδαλισμός στον τάφο του Αρχιστράτηγου Γεωργίου Καραϊσκάκη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ιεροσυλία-βανδαλισμός στον τάφο του Αρχιστράτηγου Γεωργίου Καραϊσκάκη

Γράφει ο Θεσσαλός-Πολίτης Βάιος Φασούλας

Απ’ αφορμή την καταγγελία του: «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΑΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» προς τον Δήμαρχο Πειραιά, ένα σύντομο σχόλιο για τη διάρρηξη-ιεροσυλία-βανδαλισμό – παραβίαση…, (όπως θέλετε πείτε το…,) που έλαβε χώρα, πού αλλού; Στο οστεοφυλάκιο του Γ. Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο. (Στο τέλος του σχόλιου παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή.)

Αυτή η πράξη δεν είναι μόνο αποτροπιαστική, πράξη ντροπής και αίσχους αλλά εγκληματική, ανήκει στην κατηγορία των εθνικών βανδαλισμών και ως εθνικό βανδαλισμό οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε. Η οποιαδήποτε παραβίαση μνημείων ιστορικών μεγεθών όπως και αυτή στο οστεοφυλάκιο του Μεγάλου Έλληνα Πατριώτη που η σκλαβωμένη γενιά του γέννησε, αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας, της οποίας, χάρη στο ανάστημα του αρχιστράτηγου Γ. Καραϊσκάκη κληρονομήσαμε και οι παραβάτες πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Πιστεύουμε, δεν ελπίζουμε, πιστεύουμε λοιπόν ότι ο δράστης σίγουρα δεν θα είναι κάποιος «σιδεροκλέφτης», «γύφτος» ή κάποιος άστεγος και νηστικός ή και αρχαιοκάπηλος ακόμα αλλά κάτι πολύ πιο χειρότερο. Ο ρους των πραγμάτων αποτρέπει τέτοιου είδους σκέψεις, φτάνει να λάβουμε υπόψη ό, τι γίνετε στις μέρες μας σήμερα ακόμα και σε εθνικό, ιστορικό-πολιτιστικό επίπεδο. Ο αγώνας και η διεκδίκηση της επιστροφές των οστών στη γενέτειρα του Γ. Καραϊσκάκη του ιδίου και των συντρόφων αγωνιστών του πρέπει να έχει δυναμικό χαρακτήρα και ακλόνητο πιστεύω.

Από κει και μετά οποιαδήποτε αδράνεια και αργοπορία και αδιαφορία και άγνοια και βανδαλισμοί και γύρισμα της πλάτης στην ίδια ιστορία της Χώρας μας, που συντελούνται από την έλλειψη ενδιαφέροντος και συντονισμού αρμοδίων φορέων για την ανατροπή κάθε ανήθικου και αρνητικού στοιχείου εκτρωμάτων που μπλοκάρει ή καθυστερεί ή, ή, ή, την αποκατάσταση του ιστορικού αιτήματος, αποτελούν υποπροϊόντα που παράγονται στα «εργοτάξια» των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων…,(τάσεις ιστορικών αποπροσανατολισμών συμβαίνουν παντού και γενικότερα στην επικράτεια του ξεχαρβαλωμένου και ξεπουλημένου «κράτους»…,) αν λοιπόν όλα τα παραπάνω δεν παραμεριστούν τότε πράγματι οι αρμόδιοι φορείς όπως αυτοί και να λέγονται αποτελούν προπαρασκευαστικά στάδια ιστορικού σκοταδισμού της Χώρας μας.

Παρεμπιπτόντως μια και αναφερθήκαμε στη λέξη «ελπίδα», η οποία έχει αποδειχτεί παντού και πάντα φρούδα, εμείς τώρα τελευταία με την… ελπίδα ή με τις… ελπίδες, με το συμπάθιο, αλλά δεν τα πάμε και πολύ καλά.

Δηλαδή, εκτός του ότι έχει ενταχτεί στα προγράμματα-θεαθήνε των νεοελλήνων βαρβάρων και πιπιλίζεται σαν άγευστη πολυμασημένη τσίχλα, και δυστυχώς, αφού με τα σάπια δόντια τους ρουφήξουν όλη την «ουσία» της, την πετάτε στα πληγωμένα πλήθη να τη διατηρήσουν, τα πλήθη, ματαιοπονώντας.. περιμένοντας.

Επιπλέον η ελπίδα …, (αν θέλουμε να στηριζόμαστε πάνω της…,) πρέπει να στηρίζεται σε υποδομές, σε βάσεις που η ίδια η κοινωνία χτίζει και όχι στο αφηρημένο και αόριστο που μας μάθανε να… ελπίζουμε. Να ελπίζουμε ναι αλλά πρώτα θα πρέπει να έχουμε ένα Πιστεύω αταλάντευτο και αδιαπραγμάτευτο και να το προβάλλουμε εκεί που όταν και όπου νιώθουμε να μας σερβίρουν την ελπίδα πότε με τη μορφή της υπόσχεσης, πότε με της υπομονής και άλλοτε με τον εμπαιγμό, όπως προαναφέρθηκε, και βάζει τη σφραγίδα της αδιαφορίας, της ψευτιάς και της υποκρισίας.

Κλείνοντας πιστεύουμε στην πίστη, που ως όραμα έχει ο απανταχού Μαυρομματιανός λαός, απόγονος του αρχιστράτηγου Γ. Καραϊσκάκη, που έχει σταθεί αταλάντευτος και ακλόνητος και πιστός για τις ιστορικές αξίες του τόπου του και τις διεκδικήσεις. Πιστεύουμε αυτή τη φορά να τελειώσει η διαχρονική ταλαιπωρία των «φιλοξενούμενων» οστών σε τάφο που η εποπτεία, προστασία, συντήρηση αδικαιολογήτως εκτίθεται συν της αποσιώπησης της ιστορίας που και ο Εθνικός ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης έγραψε.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Δεκέμβρης 03 2012 pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de
 


(Εδώ η επιστολή του Συλλόγου)
Απαιτούμε την μετακομιδή των οστών του Στρατάρχη χωριανού μας στο χωριό του το Μαυρομμάτι των Αγράφων!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ...Αθήνα 14/11/2012
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΑΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ « Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»
Ευριπίδου 9-11 Τ.Κ. 10561 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 – 2312280 Κιν.: 6944 – 80 44 77 Προς
Τον Δήμαρχον Πειραιά
κ.Βασ . Μιχαλολιάκο

Θέμα : Ενημέρωση – Καταγγελία.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Εν συνεχεία της προφορικής ενημέρωσης( προσωπικής εκ μέρους του κ. Νικ. Βλάχου, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 12 τ.μ. και εκ μέρους του υπογράφοντος την επομένη όμοιας τηλεφωνικής) του κ. Ρέππα, Αντ/ρχου του Δήμου σας, αισθανόμαστε την ανάγκη να Σας ενημερώσουμε και γραπτώς για τα παρακάτω :
1ο. Ο τάφος του Ήρωα της Επανάστασης του ΄21 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (Ν. ΦΑΛΗΡΟ), όπου βρίσκονται τα οστά Του, φαίνεται ότι έχει παραβιαστεί. Την κατάσταση που είδαμε, μας δημιούργησε αγωνία και εν συνεχεία φόβο, ύστερα και απο ενημέρωση από τον προαναφερόμενο Αντ/ρχο, ότι ο Δήμος δεν έχει προγραμματίσει η πραγματοποιήσει κάποιο έργο για το Μνημείο.
2ο. Σας είναι γνωστόν ότι τα Μνημεία αυτά τελούν υπο την προστασία και εποπτεία του οικείου Δήμου για συντήρηση ,επισκευή και διαφύλαξη.
3ο. Εάν ισχύουν τα παραπάνω και διαπιστωθεί αρμοδίως πράξη ιεροσυλίας(βαρύτατο ποινικό αδίκημα), π α ρ α κ α λ ο ύ μ ε θερμά να γίνει ενδελεχής έλεγχος υπό την εποπτεία Σας όλων των οστών και της αρτιότητάς των με την παρουσία αρμοδίων θεσμικών φορέων και ειδικών επιστημόνων.
4ο. Μας δημιουργεί δέος και τρόμο να περιφέρονται τα οστά του Ήρωα και να βρίσκονται σε χέρια ιερόσυλων και τυχόν διάθεσή τους έναντι ανταλλαγμάτων ή ακόμα και σκοτεινών προθέσεων και ενεργειών.
Είμαστε στη διάθεσή Σας για κάθε βοήθεια στο έργο Σας. Θα είμαστε ευτυχείς, εάν μας ενημερώσετε για τυχόν ενέργειές Σας
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
ΘΩΜΑΣ ΖΟΥΜΠΟΣ

 

 

 

Επιστροφή