Για την στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου της πόλης

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Για την στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου της πόλης

Δύο καλάθια  έχουν τοποθετηθεί στις νησίδες της Λαϊκής  Αγοράς  επί  της  28ης Οκτωβρίου.
Το ένα  βρίσκεται μπροστά από το κατάστημα ΠΕΡΚΑ και το άλλο απέναντι από την κάβα ποτών ΝΤΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, για τις προσφορές σε τρόφιμα από τους παραγωγούς και τους εμπόρους της Λαϊκής Αγοράς.

Μετά το τέλος της Λαϊκής Αγοράς  τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο , όπου θα διανεμηθούν στους δικαιούχους  εγγεγραμμένα μέλη του.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Ο Δήμος Τρικκαίων ίδρυσε το Απρίλιο του 2012 το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης, έκτακτες και άμεσες ανάγκες επιβίωσης. Μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει εκατόν σαράντα οικογένειες οι οποίες επιλέχθηκαν μετά από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από κοινωνικούς επιστήμονες  με αυστηρά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
Στόχος ήταν και παραμένει η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που δεν διαθέτουν την αγοραστική δύναμη και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Το κοινωνικό παντοπωλείο στηρίζει την λειτουργία του σε εθελοντικές προσφορές που πραγματοποιούνται από μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικές βιομηχανίες, επιχειρήσεις και καταστήματα, από φιλανθρωπικά σωματεία και φορείς του Δήμου μας, από απλούς αλλά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, με κοινό στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Επειδή μέχρι σήμερα η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, αισθανόμαστε την υποχρέωση να  ευχαριστήσουμε θερμά και αυτούς που μας στήριξαν τους τελευταίους μήνες:
?    τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του κόσμου»,
?    τα Σουπερ Μάρκετ Διαμάντης Μασούτης ΑΕ,
?    την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών το υποκατάστημα της οξοποιΐας «ΜΕΤΕΩΡΑ»,
?    την Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος,
?    τα METEORA FOOD Αδάμος Απόστολος Βιομηχανία Τροφίμων,
?    τους Αφούς Ζηντζόβα είδη μαναβικής – Φρούτα,
?    το Εργαστήριο Πίττας «Η Θεσσαλική» Αφοί Ζιώγα,
?    το ΟΙΚΟΜΑΡΚΕΤ Κονδύλη 29,
?    τα Ζαχαροπλαστεία Μέλισσα,
?    τα MARK’S AND SPENCER, υποκατάστημα Τρικάλων,
?    το e- Trikala,
?    το Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων,
?    το Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Τρικκαίων,
?    τα καταστήματα BSB, υποκατάστημα Τρικάλων,
?    την Αντιπροσωπεία τροφίμων Γεώργιος Κουρεμένος,
?    τους Παραγωγούς, πωλητές και εμπόρους λαϊκών αγορών,
?    την  Κοινότητα Λιόπρασου,
?    την Κα Μπονώτη Ντίτα,
?    το Κον Μήτσιο Κωνσταντίνο και την Κα Μήτσιου Γεωργία,
?    την Κα Σμπέκου Ελένη,
?    την Κα Παπαϊωάννου Κατερίνα,
?    τον Κο Ζαούτσο Αλέξανδρο,
?    την Κα Παπαδογιάννη Ντίνα
?    και όλους τους ανώνυμους συμπολίτες μας.
Οι προσφορές τους περιλαμβάνουν: τρόφιμα, υποδήματα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, λευκά είδη και παιδικά παιχνίδια. Τα είδη ρουχισμού, υποδήματα, παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα και λευκά είδη είναι  καινούργια ή μεταχειρισμένα, σε πολύ καλή κατάσταση.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης όσους εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο  για να βοηθήσουν στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Στοχεύοντας στην συνέχιση αυτής της προσπάθειας στήριξης όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη καλούμε τους συμπολίτες μας, που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν να απευθύνονται, στον υπεύθυνο του κοινωνικού παντοπωλείου, κ. Παναγιώτη Μαραγκό στο τηλ.:6980547899 (συσκευή  what’s up) και στο σταθερό 24310-26880, καθημερινά  τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Εκφράζουμε την ευχή να γίνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων σημείο αναφοράς της ευαισθησίας, της ανθρωπιάς και της αγάπης σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε σαν χώρα.
Ενημερώνουμε επίσης  τους ενδιαφερόμενους, ότι οι νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 στο γραφείο  231 της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου (2ος όροφος) στο κτίριο της Νομαρχίας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

 

Επιστροφή