Μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα...

...και κατάθεση πρότασης νόμου από εκατοντάδες εργατικά σωματεία πανελλαδικά
 
Συλλογικές Συμβάσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες απαίτησαν εργαζόμενοι και άνεργοι σε συλλαλητήρια και αγωνιστικές δράσεις  που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα  τις τελευταίες μέρες.

Αυτές οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ήταν συνέχεια της πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Πανελλαδικών  σωματείων για το μεγάλο ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων, που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερες από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν την πρωτοβουλία και  απαιτούν κατάργηση των αντεργατικών νόμων, επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Στο νομό Τρικάλων έχουν ανταποκριθεί τα σωματεία: 


Συνδικάτο «Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά» - Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Λογιστών & Βοηθών Λογιστών - Φορτοεκφορτωτών Κηπακίου Η«Ένωση» - ΒΙΟΣΕΡ - Χειριστών Εκσκ/κών Μηχαν/των Μηχανοδηγών- Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν.Τρικάλων- Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων – Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής  Ενότητας,
Τα οποία διοργάνωσαν δυναμική πικετοφορία τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη στα Τρίκαλα.

Επίσης μεγάλη κεντρική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα , στο τέλος της οποίας αντιπροσωπεία των εργαζομένων  παρέδωσε  στα κόμματα  της Βουλής -πλην Χρυσής Αυγής- το δικό τους σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων.

Στο κείμενο που παρέδωσαν οι εργαζόμενοι αναφέρεται: 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα δίνουμε το δικό μας πόρισμα για τα Εργασιακά και τους μισθούς, καταθέτοντας σε όλα τα κόμματα εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής πρόταση νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).

Στην πρόταση νόμου που έχουμε επεξεργαστεί καταργούνται όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια. Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επανέρχεται η υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), η αρχή της ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τους εργαζόμενους. Αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ. Καταργείται η απαράδεκτη διάκριση για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά. Αποκαθίστανται τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.ά. . Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα.

Κανένας συμβιβασμός με την μισοδουλειά ,την ανεργία, την φτώχεια και τη μίζερη ζωή!!! 
Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!!!

Τα Σωματεία του νομού Τρικάλων:
Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν. Τρικάλων
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων
Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων
Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων
Συνδικάτο Γάλα Τρόφιμα Ποτά
Σωματείο Φορτοεκφ/τών  Κηπακίου ¨ Η ΕΝΩΣΗ¨
Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων


 

 

 

Επιστροφή