Σήμερα Τετάρτη η ομιλία του Κώστα Μιχαλάκη με θέμα την Εθνική Αντίσταση στο νομό Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Σήμερα Τετάρτη η ομιλία του Κώστα Μιχαλάκη με θέμα την Εθνική Αντίσταση στο νομό Τρικάλων

Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων΄Ώρα 7.30 μ.μ.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στον ισόγειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων, ο ιστορικός-φιλόλογος Κώστας Μιχαλάκης θα συνομιλήσει με μικρούς και μεγάλους για πτυχές της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή μας.

Ο Κώστας Μιχαλάκης γεννήθηκε στα Τρίκαλα.

Μετά το πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Ιστορίας Χερσονήσου του Αίμου στο ίδιο τμήμα. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με τον εβραϊκό ελληνισμό, καθώς η πρωτεύουσα μεταπτυχιακή του εργασία πραγματεύονταν την κοινωνική διαστρωμάτωση της εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 1856-1912.

Η ενασχόληση αυτή συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια και εστιάστηκε στην εβραϊκή Κοινότητα Τρικάλων, αποτέλεσμα της οποίας είναι το βιβλίο «Εβραϊκή Κοινότητα Τρικάλων 1881-1940», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.

Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα ιστορίας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα στην Ελλάδα, ενώ έχει εκδώσει ένα ακόμη βιβλίο με τον τίτλο «Καπετάν Κόζιακας, ο ξεχασμένος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Θωμάς Πάλλας». Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ για διάφορα θέματα, ιστορικά και μη. Ζει στα Τρίκαλα όπου και εργάζεται ως φιλόλογος εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα συνεχίζεται η έκθεση βιβλίου που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων έως τις 22/10/2016 με θέμα «Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Κατοχή-Εθνική Αντίσταση»

Διακόσιοι πενήντα περίπου τίτλοι βιβλίων που διαθέτει η Δ.Β δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν σχετικά με το θέμα, μέσα από ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων όπως της ιστορικής καταγραφής, ανάλυσης και ερμηνείας, της κοινωνιολογίας, των πολιτικών επιστημών, των βιογραφιών, των τεχνών και της λογοτεχνίας. Eπίσης γίνεται έκθεση πολεμικού τύπου και αντιγράφων από έργα του αγωνιστή καλλιτέχνη Δημήτρη Κατσικογιάννη από την ενότητα «Εθνική Αντίσταση ΕΑΜ-ΕΛΑΣ 1941-1945» Παράλληλα γίνεται προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.
 

 

Επιστροφή