Τιμή και δόξα στον Τρικαλινό Ήρωα κομάντο του '74 που έπεσε στην Κύπρο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τιμή και δόξα στον Τρικαλινό Ήρωα κομάντο του '74 που έπεσε στην Κύπρο


Συγκινητικές στιγμές στην υποδοχή των οστών του Γεώργιου Νάκου στην γενέθλια γη του Πλατάνου Τρικάλων


Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στον Πλάτανο Τρικάλων, όπου με τις πρέπουσες τιμές, έγινε η υποδοχή των οστών του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Γεώργιου Νάκου, που έδωσε την ζωή του πριν από 42 χρόνια, για να εμποδίσει τον «Αττίλα» να εισβάλει και να κατακτήσει την Κύπρο.


Στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου τόπο καταγωγής του Ήρωα, από το πρωί βρίσκονται τα οστά του και αναπαύονται στην γενέτειρα γη στο οστεοφυλάκιο του τοπικού Κοιμητηρίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πλατάνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών, έγινε η υποδοχή των οστών με άγημα της ΣΜΥ να αποδίδει τις πρέπουσες τιμές και το πλήθος κρατώντας Ελληνικές Σημαίες να αποδίδει τον αναλογούντα φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης για τον πεσόντα στην Κύπρο στα δραματικά γεγονότα του 1974, ενώ οι καμπάνες της Εκκλησίας να χτυπούν πένθιμα.


Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και ανάγνωση του βιογραφικού του πεσόντα από τον Εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ του 1974 Συμεών Εκιζόγλου.

Ο Εκπρόσωπος του Πολεμικού Συλλόγου «Κομάντος ΄74» Κων/νος Μπεσίρης, αναφέρθηκε στο χρονικό της στρατιωτικής επιχείρησης των Ηρώων που έπεσαν υπέρ Πατρίδας στην Κύπρο.

Στην κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, αναφώνησε «Αθάνατος», ενώ στεφάνια κατέθεσαν επίσης, ο Διοικητής της ΣΜΥ Τρικάλων Γιώργος Λιάκος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Παναγιώτης Νημάς που αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον τιμώμενο Ήρωα συμπατριώτη του, ο πρώτος ξάδερφος του Πεσόντα Αθανάσιος Χασιώτης καθώς και Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της περιοχής.


Μετά την  τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του Πεσόντα, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εν συνεχεία υπήρξε η μεταφορά των λειψάνων στο Οστεοφυλάκιο του Κοιμητηρίου της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, συνοδεία εκατοντάδων ατόμων.

Ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Γεώργιος Νάκος, ήταν μεταξύ των Καταδρομέων που έπεσαν ηρωϊκά στην Κύπρο κατά την διάρκεια της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» που πραγματοποιήθηκε  στις 22 Ιουλίου 1974.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην σημερινή εκδήλωση, απουσίαζαν όλοι οι Βουλευτές του Νομού Τρικάλων, ενώ ο μόνος που παραβρέθηκε ήταν ο Βουλευτής Μαγνησίας της «Χρυσής Αυγής» Παναγιώτης Ηλιόπουλος …

 

 

Επιστροφή