Προβολή ντοκιμαντέρ από το Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Προβολή ντοκιμαντέρ από το Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Γέφυρα της Πλάκας» διοργανώνει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων την Τρίτη 25 Απριλίου  2017 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Πάρκο Ματσόπουλου – Τρίκαλα.
                             
           Ο Αρτινός κινηματογραφιστής – σκηνοθέτης Βασίλης Γκανιάτσας τιμάει για ακόμη μια φορά την πόλη μας και το Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων, με το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ,  που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μία κραυγή από τα βραχοστενώματα του Αράχθου» για το στολίδι που χάθηκε από ανθρώπινη αμέλεια εκεί ψηλά στα Τζουμέρκα. 

Ένας σταθμός γεμάτος ιστορία και λαογραφία, αντάξιος της φήμης του Τζουμερκιώτικου γεφυριού. 


Στη ροή της ταινίας, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί άγνωστα στοιχεία, τόσο για το κτίσιμο της γέφυρας, όσο και για άλλες παραμέτρους, ώστε τελικά να συντελεστεί η δημιουργία αυτού του «θρυλικού γεφυριού».

         Έτσι, οι θεατές θα κατανοήσουν τα γεγονότα, αφού στο ιστορικό της ταινίας, αναφέρονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αφηγούνται τα όσα γνωρίζουν μέσα από την προφορική -και όχι μόνο- παράδοση. Επίσης, θα υπάρχουν ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία συγκεντρώθηκαν ύστερα από έρευνα.

                                
Η είσοδος είναι ελεύθερη
 
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων
Η Πρόεδρος             Η Γενική Γραμματέας
Χύτα Νίκη                Οικονόμου Αθηνά
6937385053                  6978948775

 

 

Επιστροφή