Τρικαλινοί με 1ο βραβείο ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τρικαλινοί με 1ο βραβείο ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων»

Σπουδαία διάκριση για ντοκιμαντέρ με Τρικαλινό «άρωμα».
 
Το 1ο βραβείο καλύτερης Ελληνικής ταινίας μικρού μήκους, απέσπασε στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, η προσπάθεια του Γιάννη Φλούλη και παραγωγή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για τον Ασπροπάρη.

Ο υπό εξαφάνιση γύπας, με μόλις 5 ζευγάρια να έχουν απομείνει πλέον στην Ελληνική ύπαιθρο, δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη με τα δηλητηριασμένα δολώματα. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για την διάσωση των τελευταίων ζευγαριών αυτού του μεταναστευτικού γύπα στα Βαλκάνια.

Κάθε άνοιξη, ο Ασπροπάρης, ο μικρότερος γύπας της Ευρώπης και ο μοναδικός που μεταναστεύει, διανύει περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα για να φωλιάσει στα βράχια της Ελληνικής υπαίθρου. Θεωρείται προάγγελος της άνοιξης, καθώς οι άνθρωποι της υπαίθρου συνέδεαν την άφιξή του με μαντικές πράξεις και ευχές για ευοίωνο πέρασμα στη νέα εποχή και πλούσια παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων.

Είναι το πρώτο πουλί στον κόσμο που προστατεύτηκε με Νόμο από τους Φαραώ, με ποινή θανάτου για όποιον το σκότωνε, αναγνωρίζοντας έτσι την σημαντική του συμβολή στην καθαριότητα των οικισμών από τα σκουπίδια και τα υπολείμματα τροφής των ανθρώπων.

Το ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων» συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας - DocFest.

Η πρώτη προβολή έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και η δεύτερη την προηγούμενη Κυριακή.

Σκηνοθεσία - Διεύθυνση Φωτογραφίας: Giannis Floulis

Line Producer: Aris Kotronis Vettas

Camera: Giannis Floulis - Aris Kotronis Vettas - Thanos Floulis

Βοηθός μοντάζ: Θάνος Ανδρεάδης

Still Photography: Thanos Floulis

Συμπληρωματικά Πλάνα: Svetoslav Spasov, Sergey Panayotov, Dimitris Vavylis,Τάσος Μπούνας

Μετάφραση: Victoria Saravia Roula Trigou

Οργάνωση Παραγωγής – Συνεντεύξεις: Roula Trigou

Εκτέλεση Παραγωγής: Floulis Photographers


 
 

 

 

Επιστροφή