Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων «ανοιχτό» στην τεχνολογία

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων «ανοιχτό» στην τεχνολογία

Το πρώτο κιτ ρομποτικής από τον Δήμο Τρικκαίων πιλοτικά στο σχολείο  

Με ειδικό κιτ ρομποτικής και με συνεργασία για το αυτόματο σύστημα ανάμματος των φώτων του σχολείου, το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων υλοποιεί πρώτο, τεχνολογική δράση του Δήμου Τρικκαίων.

Αφορμή η Παγκόσμια ημέρα Κώδικα, τόπος συνάντησης το Δημαρχείο Τρικκαίων, τόπος και χρόνος υλοποίησης το διδακτηρίου του σχολείου, την επόμενη εβδομάδα. Τι θα υλοποιηθεί; Μια πρώτη εφαρμογή της ειλημμένης απόφασης του Δήμου, να εφοδιάσει κάθε σχολείο με κιτ ρομποτικής (π.χ. Arduino, Raspberry), στο πλαίσιο των STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά).

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου σε μαθήτριες της Γ τάξης και τη διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου κ. Φ. Σμιξιώτη, που τον επισκέφθηκαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017. Παρούσα στη συνάντηση και η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Εφη Λεβέντη.

Το σχολείο υλοποιεί και μετέχει στη συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα, που είναι μια παγκόσμια γιορτή για τον προγραμματισμό. Οι μαθήτριες ανέγνωσαν κείμενο, με το οποίο ζητούσαν στήριξη στις δράσεις προγραμματισμού, ενώ συζητήθηκε η εκ νέου υλοποίηση του προγράμματος Code Girls από τον Δήμο και τη φετινή χρονιά.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι, η πρόταση των μαθητριών για το άναμμα των φώτων του σχολείου αυτομάτως, θα μπορούσε να υλοποιηθεί από τις ίδιες, στο πλαίσιο της ίδρυσης μιας ομάδας ρομποτικής, που θα δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένη πλατφόρμα πληροφορικής. Η σχετική δράση θα εγκαινιαστεί πιλοτικά την ερχόμενη εβδομάδα, λίγο πριν τα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων αποκτήσουν το συγκεκριμένο κιτ.  

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Επιστροφή