Με μεγάλη επιτυχία το 10o Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης….. και του χρόνου !!!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Με μεγάλη επιτυχία το 10o Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης….. και του χρόνου !!!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την  Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, το 10ο πανελλήνιο παιδικό τουρνουά πάλης, στο Δημοτικό γυμναστήριο Τρικάλων, από τον ΑΠΣ Τρίκαλα και την ΕΛΟΠ, με στόχο τη συγκέντρωση, τη συμμετοχή αλλά και την ψυχαγωγία μικρών αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί το μοναδικό τουρνουά στον κόσμο μιας και περιλαμβάνει τρεις καινοτομίες: τη μικρή ηλικία των παιδιών, τους εξειδικευμένους κανόνες και το αρχάριο της κατάστασής τους.

320 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από 4- 12 ετών, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό δυναμικό ενθουσιώδες και χαρωπό «παρών» στη 10η Αθλητική παλαιστική συνάντηση του ΑΠΣ Τρίκαλα.

Έδωσαν τις μάχες τους μέσα στις παλαίστρες, αποκόμισαν εμπειρίες, πάλεψαν και γνώρισαν νέους φίλους.
Το τουρνουά είχε επιτυχία και η διοργάνωση αποτελεί μέρος των υποχρεώσεων του συλλόγου.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι εξής 10: ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΟΓΧΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΑΕ ΣΕΛΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΚ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΠΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ O ΗΜΑΘΙΩΝ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ και μέσα από τη συμμετοχή τους καταδεικνύεται η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από αυτές και τους προπονητές τους.

Συμμετείχαν 262 αθλητές και 58 αθλήτριες, 70 εθελοντές και διεξήχθησαν 390 αγώνες. Το τουρνουά παρακολούθησαν περίπου 1500 γονείς και φίλαθλοι.   

Κεντρικό μας σύνθημα και σ’ αυτό το τουρνουά ήταν «από την αλάνα στην παλαίστρα» καθώς και η οργανωμένη συμμετοχή, γιατί πλέον είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα συμμετείχε στο τουρνουά με 140 αθλητές και αθλήτριες και ήταν η πολυπληθέστερη αποστολή.
Η προσπάθειά όλων των αθλητών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και μας δίνει ελπίδες για τη συνέχεια.
Η αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού, μέσω της συμμετοχής, αποτελεί ζητούμενο για το σύλλογό μας. Γίνεται πραγματικότητα μέσω οργανωμένων εκδηλώσεων, δράσεων και αγώνων.

Γίνεται πραγματικότητα μέσω μιας ευρύτερης εκπαίδευσης που αποβλέπει στην ολοκλήρωση και στο γεγονός ότι η πάλη είναι σημαντικότερη από τη νίκη.

Τον όρκο του αθλητή προσφώνησε ο πεντάχρονος μαθητής του συλλόγου μας Θεόφιλος  Νανάκης.

Στο τουρνουά παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κος Μπάρδας, η αντιδήμαρχος Τρικκαίων  κα Λεβέντη, ο κος Στουκογεώργος (ιδρυτικό στέλεχος της πάλης στη Θεσσαλία) και πολλοί καταξιωμένοι αθλητές της πάλης.
Ο ΑΠΣ Τρίκαλα ευχαριστεί τους 70 περίπου εθελοντές του συλλόγου μας που υποστήριξαν το τουρνουά, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων.

Επίσης ευχαριστεί, την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της πόλης μας, το ΕΚΑΒ, τους χορηγούς μας (ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ – ΟΠΤΙΚΑ ΔΙΟΡΑΜΑ – ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ & ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ) τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς, γονείς, φίλους και  φιλάθλους του 10oυ Πανελλήνιου Παιδικού Τουρνουά Πάλης.

Τέλος ο ΑΠΣ Τρίκαλα συγχαίρει όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο 10o Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης.

Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να συνεισφέρει τόσο στην αθλητική όσο  και στην κοινωνική ζωή των παιδιών, συνεχίζει να διοργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο την αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού μέσω της συμμετοχής καθώς και την  αυτονόητη διασύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά.
Προτεραιότητα του ΑΠΣ Τρίκαλα είναι το παιδί και η πραγματική ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος.  
Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους αθλητές για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Ευχαριστούμε πολύ !!!  …… και του χρόνου …..!!!!!

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας
 

 

Επιστροφή