Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη

Το Σάββατο παρουσιάστηκε το 16 βιβλίο του πρώην Υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.
 
Παρά την έντονη βροχή και τις χιονοπτώσεις, την εκδήλωση τίμησαν πάνω από 1000 πολίτες οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα ασφυκτικά αλλά και τον εξωτερικό χώρο της αίθουσας στον οποίο είχε τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη για να καλύψει τις ανάγκες του κοινού.

 




Ο έμπειρος και διακεκριμένος δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης συντόνισε την συζήτηση και στην εισαγωγή του μίλησε για το ήθος και την προσφορά του Σωτήρη Χατζηγάκη στην Ελληνική πολιτική σκηνή της χώρας.


Επίσης, ο Μανώλης Κοττάκης μίλησε για τον βρώμικο πόλεμο που έκαναν Αθηναϊκά επιχειρηματικά συμφέροντα στον Χατζηγάκη για το θέμα της Αγρογής για να κερδίσουν δουλειές εκατομμυρίων.

Όμως, ο τρικαλινός πολιτικός δεν δίστασε να τα βάλει μαζί τους και τα δικαστήρια τον δικαίωσαν πανηγυρικά.

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εξήρε την σκέψη και το πολιτικό εκτόπισμα του τρικαλινού πολιτικού και τον σκιαγράφησε τόσο ως έναν πολιτικό φιλόσοφο όσο και ως έναν ενεργό πολιτικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας είπε πως «διαβάζοντας το βιβλίο μέχρι να φτάσεις το 4ο κεφάλαιο δεν καταλαβαίνεις κατ’ ανάγκη ότι ο Σωτήρης Χατζηγάκης είναι ένας ενεργός πολιτικός. Θα μπορούσε να είναι ένας διανοητής του φιλελεύθερου χώρου, ένας κριτικός μάλιστα διανοητής του φιλελεύθερου χώρου.»

 

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταικούρας, μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος και την πολιτική προσφορά του Σωτήρη Χατζηγάκη στον τόπο. Επίσης, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να αναλύσει το οικονομικό και πολιτικό σκέλος της κρίσης στο οποίο ο συγγραφέας αναφέρεται εκτενώς στο βιβλίο του.

 

Η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, όσο και ο Αντιπρύτανης του Παντείου, Βασίλης Κουγέας, μίλησαν για το πάθος ενός διανοούμενου να αναλύσει και ρίξει φως στις αθέατες πλευρές της κρίσης.

 

Ο τέως Νομάρχης και επίκουρος Καθηγητής Περιφερειακής Οικονομίας, Χρήστος Λαδιάς, έκανε λόγο για το παράδειγμα του Σωτήρη Χατζηγάκη ως ένα πραγματικά διδακτικό χαρακτήρα για τις επόμενες γενιές των πολιτικών.

 Ο κ. Λαδιάς αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Αγρογής το οποίο χαρακτήρισε ως πόλεμο λάσπης ιδιωτικών συμφερόντων κατά του τέως Τρικαλινού Υπουργού με σκοπό το έργο αυτό να εκτελεστεί από ιδιώτες και όχι από το δημόσιο, και εξήρε το Τρικαλινό πολιτικό που αντιστάθηκε στις οικονομικές ορέξεις τους.

 

Ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε για τις αρχές και τις αξίες που του μετάγγισε ο πατέρας του και τόνισε με έμφαση ότι σκοπεύει «να τιμήσει αυτές τις αξίες και να σταθεί αντάξιος του ονόματος του.» Μέσα από την ομιλία του σκιαγράφησε το ηθικό κομμάτι της κρίσης και υποστήριξε την ανάγκη να αναδειχθεί η νέα Ελλάδα στην επιφάνεια η οποία θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλους τους Έλληνες.


Ταυτόχρονα, είπε πως σκοπεύει να εκπληρώσει το χρέος του ως πολίτης προσφέροντας τις γνώσεις του αλλά την επαγγελματική του εμπειρία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προς όφελος της κοινωνίας.



 
Τέλος, ο Σωτήρης Χατζηγάκης σε μια συγκινητική ομιλία εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη στον Τρικαλινό λαό που τον τίμησε και τον εμπιστεύτηκε για 40 χρόνια. Αναφέρθηκε στην αγάπη του για τα Τρίκαλα και τόνισε πως αν και έκλεισε το κοινοβουλευτικό του κεφάλαιο θα παραμείνει παρόν στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μέσα από άρθρα και ομιλίες.


Ο κ. Χατζηγάκης έκλεισε λέγοντας «ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να υπηρετώ ως πολιτικός τον τόπο μας τόσα χρόνια.»









 

 

Επιστροφή