Η Ε.Α.Α.Σ. / Παράρτημα Τρικάλων στην μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η Ε.Α.Α.Σ. / Παράρτημα Τρικάλων στην μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

Το παρόν έδωσε και στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας η ΕΑΑΣ / Παράρτημα Τρικάλων, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα Παραρτήματα από όλη την Ελλάδα.

Πέρα από κάθε προσδοκία η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος , όπου οι συγκεντρωθέντες με ομοψυχία διατράνωσαν ένα άλλο « ΟΧΙ » σε αυτούς που θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία και υποκλέψουν τον πολιτισμό ενός λαού , του Ελληνικού λαού .

Οι λόγοι των ομιλητών συγκίνησαν και ξεσήκωσαν τα πλήθη . Πάνω από όλα όμως θύμισαν στους ανιστόρητους την ιστορική πραγματικότητα και την οποία οφείλουν να σεβαστούν όλοι .

Μεταξύ των ομιλητών της συγκέντρωσης ήταν και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Ροζής , ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ως εκπρόσωπος των Ε.Α.Α.( ΕΑΑΣ-ΕΑΑΑ-ΕΑΑΝ) τόνισε :

 Καλησπέρα Ελληνίδες Έλληνες.

Σας μεταφέρω το χαιρετισμό των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του ΣΤΡΑΤΟΥ – ΝΑΥΤΙΚΟΥ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, τους οποίους έχω τη τιμή να εκπροσωπώ σήμερα, καθώς και την αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων στο να μη περιέχεται η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε οποιαδήποτε γλώσσα και για καμιά χρήση. Εδώ στην Αθήνα τη Πρωτεύουσα της ΕΛΛΑΔΟΣ κτυπά σήμερα η καρδιά του Έθνους μας, η καρδιά της Πατρίδας μας, της Μακεδονίας μας. Και από εδώ, όλοι εμείς στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους ότι:

Δεν είναι αντικείμενο συναλλαγής η ιστορία . Δεν είναι αντικείμενο συναλλαγής η Εθνική μας ταυτότητα. Δεν χαρίζεται, ούτε χρησιμοποιείται ούτε παραδίδεται και προφανώς δεν είναι αντικείμενο κλοπής. Η ταυτότητα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας ανήκει. Ανήκει σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ .

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου να αντιληφθούν τη κρισιμότητα της κατάστασης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ορθώσουν Εθνικό ανάστημα , να μη δεχθούν σε καμιά περίπτωση ονομασία που θα περιέχει τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η ιστορία του Έθνους μας, ιστορία χιλιετιών, δεν πρέπει και δε μπορεί να κηλιδωθεί . Ο υπερήφανος Ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει και δεν θα ανεχθεί, άλλες χαμένες Πατρίδες.

Η καρδία της ΕΛΛΑΔΑΣ είναι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και είναι ποτισμένη με ιδρώτα και αίμα Ελλήνων ηρώων.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της σημερινής μεγαλειώδους συγκέντρωσης, συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντας.
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΖΕΙ. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΝΕ-ΟΥΤΕ ΝΑΡΚΩΘΗΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

 Μερικές φωτογραφίες από τη συγκέντρωση

 

 

Επιστροφή