Διαμαρτυρία συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας στο Κεντρικό Κατάστημα Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Διαμαρτυρία συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας στο Κεντρικό Κατάστημα Τρικάλων

                    
ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε, με την ανοχή της Κυβέρνησης, παράνομα και αυθαίρετα να διακόψει, εδώ και 9 μήνες, την μηνιαία καταβολή, ως είχε υποχρέωση, των χρημάτων μας που καταθέταμε, από το μισθό μας, σε έναν έντοκο ειδικό λογαριασμό.

Ο Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος(ΛΕΠΕΤΕ) συστάθηκε το 1949 και κάθε μήνα έμπαινε μέρος από το μισθό των εργαζομένων της, καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
Δεν είναι ούτε χρήματα της Τράπεζας, ούτε του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή των φορολογουμένων. Δεν είναι επικουρικό ταμείο.
Είναι χρήματα τα οποία η Τράπεζα συμφώνησε και εφαρμόζει ανελλιπώς από το 1949 να μας τα επιστρέφει, όταν βγαίνουμε στη σύνταξη, υπό τη μορφή μηνιαίας παροχής.

Η Εθνική Τράπεζα υπεξαίρεσε τα λεφτά μας, «έφαγε» τις αποταμιεύσεις μας. Στερεί από 16500 συνταξιούχους, το 40% των συντάξιμων αποδοχών.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των χρημάτων μας. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής, δεν θα σταματήσει, μέχρι η Τράπεζα να δώσει πίσω τα οφειλόμενα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ



 

 

Επιστροφή