“Οι ορεινές κοινότητες της Καλαμπάκας μοχλός ανασυγκρότησης για ολόκληρο τον Νομό Τρικάλων”

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
“Οι ορεινές κοινότητες της Καλαμπάκας μοχλός ανασυγκρότησης για ολόκληρο τον Νομό Τρικάλων”
Τις κοινότητες Ασπροκλησιάς και Χρυσομηλιάς Καλαμπάκας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Αθανάσιο Παπαδόπουλο, στα πλαίσια της διαρκούς διαβούλευσης για την συμμετοχή της ελληνικής περιφέρειας στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσαν ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρήστος Μπάτζιος, καθώς και τα μέλη Βάσω Κωστοπούλου και  Θανάσης Μπουλογιώργος.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους πολίτες και τους φορείς της αυτοδιοίκησης των ορεινών κοινοτήτων και να επικαιροποιήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα υποδομών σε σχέση με την καθημερινότητα και την αγροτική παραγωγή, ενώ οι συζητήσεις εμβάθυναν και σε θέματα διαρθρωτικών παρεμβάσεων στην αγροτική οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη. Όπως τονίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ιδιαίτερη φυσιογνωμία των ορεινών κοινοτήτων της Καλαμπάκας δημιουργεί προοπτικές ισχυρής αναπτυξιακής αειφορίας, είτε αυτή αφορά στην πρωτογενή παραγωγή, είτε στον τουριστικό κλάδο.

Βασική παράμετρος αυτής της κατεύθυνσης είναι και η περιβαλλοντική μοναδικότητα των κοινοτήτων, η οποία μπορεί και πρέπει να προβληθεί. Την ίδια στιγμή, εκτός από τους γενικούς αναπτυξιακούς στόχους είναι απαραίτητη η μέριμνα για την ενίσχυση της ορεινότητας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την καθημερινότητα πολιτών και των φορέων της παραγωγικής οικονομίας της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ασπροκλησιάς Στέφανο Καραγιάννη είναι απαραίτητη η ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης για την αγροτική παραγωγή,  η στήριξη των τοπικών υποδομών, καθώς και η ενίσχυση των του αγροτικού εισοδήματος.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων, των προβλημάτων και των προοπτικών της ορεινής Καλαμπάκας και ταυτόχρονα υπογράμμισαν τη σημασία της διαρκούς αλληλεπίδρασης με την κοινωνία της περιοχής για την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που την απασχολούν.
 

 

Επιστροφή